Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 12 August 2010

Ramadhan Kedua Yang Sini Sana Sinun

Bulan Puasa ni Shaya dapat balik awal skit Biasa kul 5pm
Tapi Shebab bulan puasa All muslims Balik pukul 4.30pm
Tapi dengan Sharat Kena top up 30 min kat time rehat

So Shemalam
Shaya kuar lewat seminit jer Pukul 4.31pm
Nak reverse kete kuar dari parking jer da amik masa dlm 5 minit
Tetiba lak byk kerete berderet2 Semua kuar serentak ni

Time masuk Highway tu
Just nice Shaya turn to Subang
Dengar info kat radio NKVE to Sg Buloh
Da stat slow moving
NKVE to Subang pun very the la selooooow
Sib baik Shaya masuk Kota Damansara
Tapi Shaya tak break the rule ok
Shaya folo je bakang lori tu
Shebab Shaya leh lg bersabar

Ingat Azab Da lepas Rupanya Berlarutan la
Bayangkan Shaya dari Office pukul 4.31pm
Shampai umah ucu pukul 6.00pm
Mmg menguji kesabaran sungguh
Dengan Lori yg selowwww punya la byk semalam
Dengan manusia2 yg pikir dia je byr road tax
N suka2 ati nak pancung kete org
dengan Moto2 yg pun suka jln kat tengah
Kang lau dia senggol kete Shaya
Dia kata Shaya yg tak prihatin dgn dia
Fuh....sib baik kete auto

Last2 shaya decided
Call adik Shaya
Shuruh dia bwk brg2 Shaya semua
Shaya mandi kat umah ucu jer
Shebab bulan puasa Kami mmg kontrak
Buka kat umah dia
Meriah kan

Pagi ni pun Shaya tgk NKVE opposite side
Jammed Ya Amat
Bayangkan org yg keje kat S.Alam
Mau pukul bape dorang smpai opis
Sabo la ye korang Dugaan Bulan Puasa

Lau waktu petang semua nak kejar balik bebuka
Lau pepagi pesal pulak gamaknya
Apsal hari2 bukan bulan puasa OK jer
Confuse pulak ni.

Kete kecil Shaya

1 comment:

SyidaGorjes said...

semalam aku sampai umah pkl 5.sukses!tak jem lgsg.