Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Wednesday, 11 August 2010

Ramadhan Yg Pertama

Alhamdulillah...Syukur...
Awak dan Shaya
Masih berpeluang berjumpa dengan Ramadhan lagi

Awak..
Malam tadi sebelum nak pegi terawikh
Shaya sembang2 dl ngan ucu n anak2 dia
Ucu bising2 suruh anak dia siap2 nak g terawikh
Skali anak ucu yg darjah 1 cakap mcm ni

 Kakak dah kawin 
Tahun depan shiapa nak bwk kita g terawikh lg

 Shaya terdiam
Ucu pun memula terdiam
Tak sangka ayat tu akan keluar
Than ucu jawab
Kan boleh pegi sendiri

Shaya tiba2 rasa shebak 
Than azan...
Shaya n bebudak tu siap2
Masa nak amik beg telekung
Shaya baca sms dari awak
Ayat Awak buat Shaya lg sebak

Sms dr Awak
Selamat berpuasa gak wak. Lepas ni kita puasa sama2 sampai kita tua...sayang awak

Ada shebab dia kenapa Shaya sebak
Shaya rasa Awak maybe boleh teka

4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...lieya pun touching bace entry ni....sob sob sob...

moga2 semua dipermudahkan dibulan yg baik ni....

azueriena said...

jgn cedey2 ehh...yg penting...kiter sayang sumer...kalau boleh nak bahagiakan semua org kan..tp mungkin kiter x mampu...

life mus be go on...hadapilah dengan penuh semangat yerk wa...ada pepatah aku selalu dengar...kiter terpaksa berkorban untuk mencapai kebahagiaan...

♥Azie♥ said...

SALAM RAMADHAN..DAN SELAMAT BERPUASA...

Ruziawati Bukhari said...

shaya shayang awak jugak!!

blog ni lain dr yang lain.. t suke!!

selamat berpuasa buat wawa dan family..