Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Friday, 29 October 2010

HIV

Alhamdulillah
Shemalam Shaya telah melakukan saringan HIV dengan jayanya
Shaya buat dekat Klinik Kesihatan Kelana Jaya
Siap buat appointment kul 2pm lg
Shampai2 ramai jgk yg dah amik nombor

Masa nak amik nombor kat kaunter
Akak MISI tu tanya
Shorang je ker
Tunangnya mana?
Shambil shenyum Shaya jawab
Shorang je la kak
Shebab dia dah buat dulu kat klinik lain
Ritu masa call wat appointment pun akak MISI tu tnya
Pesal dtg shorang
Orang shemua datang ngan partner
Shaya pun jawab la
Dia dah buat dl kak
Pastu kami tak tau plak boleh wat shekali
Time tunggu turn
Jeles gak tgk org lain dtg ngan partner memasing
Ada teman nak bershembang
Tapi sbb shaya ni mls nak amik cuti

Makanya..
Shaya ckp kat bos amik time off jap
Nak g clinic
pastu blk opis shemula
Shenang leh lari2 kejap kan
Lau dtg dengan Awak Shaya tu
Surenya 2 2 kena amik coti
Rugi coti

Shaya ni gerun skit bl bab2 nak amik darah
Berdebar shebab takut jarum
So masa dia nak cucuk jari tu
Shaya xmo pandang
Tapak tgn berpeluh2 tu...
Hehehehhehe




Wednesday, 27 October 2010

Tolong Shaya

Kengkawan Shemua
Tolong Shaya
Shaya mencarik tukang makeup / mak andam / makeup artis
Untuk majlis kenduri Shaya
Ada shesiapa yg kengkawan nak rekomen kan?
1 utk mjlis kat sg besar
1 lg majlis kat melaka
Tulun..Tulun...

Tuesday, 26 October 2010

Situ Sana Sini

Awak
Department Shaya Skang ni tgh wat renovation
Shebab ID lama tu tak match ngan konsep projek yg baru
Lama punya konsep kontemporari
Projek br ni konsep moden n urban 

Abes berhabuk dan berdebu shana shini
Pastu plak bunyi dia
Grongggg.....Grengggg
Gebebanggg....Gebebunggg
Pepagi kami shemua kena wat operasi lap debu kat meja
Kerja ni akan berterusan shelama 2 weeks rasanya

Monday, 25 October 2010

Phew...

Awak
Hari ni Shaya rasa agak lega
Shebab keje yg buat Shaya terkejar2
Shemua dah submit
So untuk masa 2,3 harini
Leh la enjoy my sweet time
Hehehehehhe
Cuma kang Shaya kena wat follow up la hari2
Shebab for sure bos akan tanya setiap hari tanpa jemu

 

Saturday, 23 October 2010

Info To Share

For Sharing This is really very good information for all of us to remember.  Please check your household gas tank cylinder as soon as possible.   Knowing the uncouth characters we have to deal with, you should never be surprised that they will continue to use old tanks, though they will also tell you that they get their supplies in the tanks now sold to us. Insist on newer tanks!

Do you know that LPG gas cylinders have expiry dates?
 
Expired LPG cylinders are not safe for use and may cause accidents. In this regard, please be cautious at the time of accepting any LPG cylinder from your vendor. Here is how we can check on the expiry of LPG cylinders: On one of three side stems of the cylinder, the expiry date is coded alpha numerically as follows:
A or B or C or D and some two digit number following this, e.g. D06.
 
The alphabets stand for quarters -
1. A for March (first quarter),
2. B for June (second quarter),
3. C for September (third quarter), &
4. D for December (fourth quarter).

 
The digits stand for the year till it is valid. Hence D06 would mean December quarter of 2006. Please return back the cylinder that you get with an expired date. They are prone to leaks and other hazards .

This second example of D13 allows the cylinder to be in use until December 2013.

 

Friday, 22 October 2010

Oh...Oh...

Awak
Shemalam Shaya dah berjaya settlekan 2 submission
1 kat MPS dan 1 kat KPKT
1 kena amik blk coz tak cukup document
Pagi ni kena submit shemula kat KPKT

Potang plak rasanya mcm nak kena g MBPJ 
Wat lg 1 submission
Shemua benda ni telah membuatkan Shaya rasa tak cukup udara nak bernafas
After Shaya settle submit shemua
Shaya kena wat sesi follow up plak shampai approval kuar
Ohhh..mmg rasa amat shesak nafas

Google

Thursday, 21 October 2010

Gedung Kad Kawin

Arini nak sambung citer psl our preparation
Last weekend Shaya dan Awak g confirmkan kad jemputan
Bagi Shemua details yang dorang perlukan
Kami tempah kad jemputan kat
v
v
v


Gedung kad kahwin
Mcm mana rupa kad kami
Kena la tunggu yer

Wednesday, 20 October 2010

Orang Berbudi Kita Berbahasa

Awak
Tadi Shaya tertinggi suara kat seseorang
Shebabnya ialah
Dia yg memula tinggi kan suara kat Shaya
Shaya jadi mcm hangin la
Sbb dia xcakap elok
Shedangkan Shaya ckp bebaik jer

Mmg Pantang Shaya kena jerit2 ni
Even Semarah mana shekali pun
 Salah mana pun Shaya buat
Tolong jgn tinggikan suara kat Shaya
So Bila dia dah buat mcm tu
Maka secara automatik
Shaya pun akan tinggi kan suara
Dan sebenarnya Shaya xsuka nak buat mcm tu





Tuesday, 19 October 2010

Dont Play-Play Ar

Awak
Arini Shaya mcm nak kena bertapa kat opis consultant Shaya plak jer
Shemalam dah call dia
Shuruh buat amendment pd layout
Shebab nak submit for reendorsement
Shemua shebab cik adik PTGS yg kerek tu
Kisah cik adik PTGS ni kang Shaya citer lain kali yer

Consultant ni mmg kena monitor closely dia punya keje
Lau idak..Asyik la salah jer
Than bl call dia akan ckp tgh buat
Padahal yg adoooo
Shuka kasi janji manis dorang ni
Shaya dah tau style dorang ni
Since Shaya dr company lama lg

Alkisahnya consultant ni bos dia dl Shaya punya senior kat UTM
Memula dulu deal dia mcm buat suka2 dia jer
Shebab dia rasa dia senior kan
So Shaya sure la hormat pd dia

Shampai la suatu masa
Shaya rasa amat marah
Shebab dia tak deliver plan tuk submission as per yg dia promised
Shaya dah la sudah berjanji ngan authority
Siap janji dgn Pengarah dia lagi tu
Bukan shenang nak dpt appoitment ngan Pengarah itu
Shaya perlu menggunakan shemua sumber yg ada
Tuk potong Q
Phewww

Shekali bila dah harinya
Dia leh ckp belum siap
Wah.....
Shaya pun hangin la shatu badan
Shebab the day before Shaya called
Dia ckp shemua dah ok

Teruk Shaya kena bebel ngan ex bos
Than seterusnya Shaya pun
Meneruskan bebelan itu
Pada Senior Shaya

Shaya Call dia
Shaya cakap dengan tone yg ala2 samseng
Hehehehhehe
Dulu mmg U My Senior
But now im ur client
If i said i want it know
U must deliver
And dont forget
i can adjust ur payment

Or the best way is
I can terminate U
and appoint another consultant
and i charge it back to u
the choice is yours

Garang tak Shaya
Yang adoooo kan
hehehehehehe

Monday, 18 October 2010

Opismu Opisku Jua

Kejadian petang jumaat last week
My bos called me during goverment office lunch time
This conversation is using English malay version
As well as english chinese version lor

Bos : U still there?
Shaya : Yes bos...im still here doing the thing la boss. A lot u know. I just finished 2 and half sets. My hand lenguh2 already boss
Bos: Ya ka...(gelak) Than when can sign?
Shaya: I've spoken with Pengarah PA. She will help me to tangkap the Pengarah lor
Bos: Good. Make sure u tangkap dia arrr...


Another phone called after my office lunch hour
Bos: Hello...any update?
Shaya: Bos i call u later ya coz im with Pengarah. We're having lunch together.
Bos: Ok boleh...boleh

phone called after goverment office lunch hour
Bos: Do u manage to tangkap the Pengarah
Shaya : Yes bos, now she signing our plan. i'll call u back after this
Bos: Ok

A phone call after 20 minutes
Shaya: Hello bos
Bos: Yes u call me
Shaya: Ya la...
Bos: How?
Shaya: The pengarah pity me la boss coz im here since 10am..than she endorsed 1 set for us...hehehehehehe. i sembang2 with her during lunch time tadi..i informed we need the plan coz for our APDL application.
Bos: How bout the additional condition..do u explain to her?
Shaya: I just keep quite first la bos..i dont want talk too much la boss..nanti dia hold pulak...hehehehehe
Bos: but u have to settle that thing
Shaya: Ya i know..this condition was imposed by other dept.i'll call Puan C to clarify this thing and i've to see them after this.I call u again  ya
Bos: Ok

Last call to my bos at 4.30pm
Shaya: Bos, everything done. 1 set endorsed drawing with me. I've submitted our letter to engineering dept as well.
Bos: Ok good
Shaya: Bos...can ya..im not coming back to office. feel very hungry lor...
Bos: ok can..pegi mkn dulu la..but 1 more thing. bout the PTG.u call them?
Shaya: Ya i called them. they want bla..bla....(PNC conversation)
Bos: ok...tmrow u draft a letter and we discuss monday morning coz tmrow im not around.
Shaya: Ok bos..

Korang shemua bayangkan
Shaya berkampung kat MBPJ dr pukul 10 lebih til kul 4 lbh
Nasib baik shemalam murah rezeki
Tengah Shaya duk sorang2 wat keje
Ada la sorang staf ni bwk nasi dagang
Dia ajak mkn shekali

P/S: conversation di atas grammer dia tonggang terbalik yer..sbb ado mcm2 bahasa..

Saturday, 16 October 2010

Bobbi's

Wanna share with uols


 Shaya really adore bobbi's lipstick. Smooth and lasting

 Admire sexy and appealing eye. They can show u the tips and trick...
hehehehe..sound like promo tak?


Friday, 15 October 2010

Weng..Weng

Awak
Pepagi Shaya rasa dah mcm shesak nafas
Byknya benda nak kena buat
Call shana shini
Shaya perlukan oksigen

Ni Shaya nak kuar dah wat sesi kejar mengejar approval
Abes la weng blk kepala Shaya pening kena panas
Google

Thursday, 14 October 2010

Akhirnya

Akhirnya
Shaya MC juga
Shemalam dan harini
Pening kepala
Masa Awak baca ni
Shaya duk bertapa kat umah
Or lebih tepat time n3 ni publish
Shaya still blum bangun tido kot.
Hehehehe
Google


Tuesday, 12 October 2010

Cuti 2 Huruf

Awak
Shaya mcm amat memerlukan je cuti 2 huruf tu
Tapi bila difikirkan
Shaya tak boleh nak mengunakan sepenuhnya cuti 2 huruf tu
Bila bos sure akan kaco jer dengan panggilan rindu dia
Shebab now ada beberapa item yg Shaya handle
Shemua nak kena cepat
Dan inter related ngan section lain
If Shaya selow maka section lain pun akan terselow
Tu yang hari2 nak kena follow up

Dan juga untuk mengelakkan dr rasa sherba shalah
Bila section lain pun dpt effect
Makanya
Shaya terpaksa membatalkan niat suci murni Shaya itu
Kasihan sungguh kan
Than Shaya rasa
If Shaya g submit form mcm ni pun sure kena rejek
Google

Monday, 11 October 2010

Exhausted

Kami Kepenatan yang amat
Dan juga mengantuk
Malam td kami turut ikut pesta jammed
Shebab yang excident teruk kat highway tu
Even ikut jalan lama
Shampai umah terus kebummmm..
Tido

Pepagi Shaya g SUK plak
Shekali punya la banyak kete kat SUK nun
Shampai Shaya kena parking kat luar Guard
Ya Allah..
Punya la jauh menapak
Dengan panas teriknya
Lagi la bertambah kepenatan
Ni baru je masuk opis

Now Shaya tgh exhausted and hungry
Org ckp
hungry can make people angry
Tapi Shaya rasa
exhausted can make people angry like crazy

Google
Shaya rasa dah jadi mcm cartoon ni dah

Saturday, 9 October 2010

Cheddar


Shelingan yer
Shaya xbape shuka cheese

Arini Shaya bercuti yer...
Ni auto publish
Shaya cuti sempena apa?
Jeng...jeng..jeng...

Friday, 8 October 2010

Syawal Terakhir

Awak
Harini last day Syawal
Esok dah 1st Zulkaedah
Bulan Syawal tahun ni kita dan selamat jadi tunangan
Alhamdulillah
Agaknya Syawal tahun depan camne le kita kan
Insyaallah




Thursday, 7 October 2010

For The Rest Of My Life with Lyrics

 


Awak
Ni la lagu yg Shaya ckp tu
Awak baca bait2 lirik dia betul2 yer
Shaya mata mcm bergenang  gak ni
Harapan Shaya for the rest of my life
Dan Shaya tau 
Shemua dlm lirik tu seakan2 luahan hati Awak kan

Lynn's First Lucky Draw

Awak
Lucky draw plak
Tuan punya blog adalah


Wednesday, 6 October 2010

1st GA from Atie

Awak
Ni lg GA Shaya join
Tuan umah dia


Cara nak join pun shenang
Hadiah dia pun menarik

SARARISA GA

Awak
Shaya join GA lagi
Kali ni nama tuan punya blog dia ialah
 

Hadiah dia ialah ini


Sara
Shaya dah follow shemua syarat2 yer..

Things To Do

Awak
Shaya agak busy 2,3 hari ni
Wat shesi follow up tuk shemua projek
Rasa mcm nak bernafas pun shemput ha

Now

1. Call PTG~ Follow up status for EXCO meeting
2. Call MBPJ Building~endorsement plan
3. Call MBPJ Landscape~ endorsement plan
4.Personal Claim~due date 7hb. lau tak submit tarak uwang
5. Brochure translation BI to BM for KPKT ~AP & DL application
6. Plan signature~ Syabas submission
7. AP & DL renewal application for 2nd phase~tru online


Itu Shaja list Shaya takat pagi ini
Kena berusaha gigih untuk habiskan shemua tu
So Awak pun keje bebaik yer
Shayang Awak


Tuesday, 5 October 2010

Chantik Shempurna

Awak
Cuba baca ni


So amacam???
hohohohohoho

Blogger Tegar Perlukan Domain by tentangikram[dot]com

Awak
Shaya telah kena tag oleh Azue
Masuk contest ni

Cara dia mudah jer
Just copy n paste
Shiapa nak masuk jugak sila terjam blog Ikram




Hadiah bagi contest ni ialah domain kita shendiri yer
Shecara Percuma

Domain pilihan Shaya dan Awak ialah
www.kswsk.com

Shaya nak tag
1. http://drivingvolvosoccermama.blogspot.com/
2. http://watiyusof.blogspot.com/

Monday, 4 October 2010

Beee...

Awak
Today Shaya busy like a bee
Whole morning da abeskan kat luar wat keje follow up

Ni kang pas lunch time utk gomen
Shaya kena keluar lagi
Meneruskan shesi follow up
Ni rasa somput dah ha....
Terkejar ke shana shini