Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 13 January 2011

Tempat Bersejarah Kami

Shalam...
Shaya akan update sikit demi sedikit yer
Cerita psl pernikahan Shaya

Buat permulaan. Kami mohon maaf shebab tak hebah2kan majlis pernikahan kami ni.
Shebab ia hanya untuk kaum keluarga dan rakan karib terdekat. Lagipun majlis buat kat dewan nikah masjid. Tak boleh nak panggil ramai2 dan kami pun bt pd hari bkerja. Kang nyusahkan ramai org plak nak kena amik cuti kan.

Shaya dan Awak Shaya telah pun shelamat diijab dan qabulkan di
Masjid Wilayah pada 31st Dec 2010
Kenapa kami pilih date tu

~Shebab date tu hari Jumaat
~Shebab Awak Shaya nak jgk kami tamatkan zaman bujang pd tahun 2010.
So amik hari yang paling last dlm tahun 2010.
 ~Date tu adalah NEW YEAR EVE so for our coming anniversary shenang nak celebrate coz next day for sure cuti.
Kebetulan plak pada hari kami nikah ada cuti peristiwa shempena kemenangan piala Suzuki AFF. Makanya shelamat la cuti shaya pd hari tu...hehehehe


Kami pilih Masjid Wilayah ni shebab masjid ni mmg cantik

Ariel View Masjid Wilayah
Pastu Yang paling penting...Tuan Umah Awak Shaya ni adalah tok kadi kat masjid ni...So dia la yg offer kami tuk nikah kat Masjid Wilayah. Ustaz banyak tolong kami masa nak buat booking dewan nikah dan urusan yang lain. Syukur pada DIA YG ESA... Mcm yg org shelalu ckp Allah akan permudahkan shegala urusan hambanya andai itu laluan yang shepatutnya. Kami jd antara pasangan yg terakhir Ustaz Hafizan nikahkan shebab stat tahun 2011 dia dah kena tukar ke Putrajaya.

Soklan wajib pas majlis akad nikah
Berapa kali lafaz akad baru lepas?
Cuba kengkawan teka berapa kali Awak Shaya ni punya trial?

*Puan Azue terkecuali yer dr menjawab sbb dia mmg dah tau...
hehehehehhe

Ni sebahagian kecil gambar2 time nikah
Shemu ni dr kak Cda
Nak yg lain kena tggu la yer

6 comments:

cikbedahlaser said...

kak cda? amik pgotog kak shida ke?
congrat kak...
sekali lafaz kire best..

skrg sy x tny berapa kali lafaz.. sy tny berapa kali wali try... heheheheh

atty's said...

alhamdulillah yang penting wa dah selamat nikah ..

cantik semua gmbr tu
masjid wilayah mmg lawa..

Azueriena Norash said...

lawoo larrr masjid tu kann...so biler tuan punya diri dah bercerita tu...jgn ler ada speku yg bukan2 lagi kann...huhuhu...

owhh shaya x leh jawab eh...xper2 shaya diam shahaja...hehhehee

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

cumelnyaaa wawa pada hari kejadian.....

akak teka... rasa2.. 2 kali kot.. sebab cik abang tergamam tgk wawa cumel sangat.. hehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

cantik gambarnye kak wa....akak pun seri lain mcm...cantik sgt....sweet sgt tau......

mmg cantik masjid tu kak....bermakne kan kenangan mase nikah....

Jasfyra said...

tahniah kak wa...selamat pengantin baru