Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Tuesday, 29 March 2011

Insurans Oh Insurans

Memula skali shaya ni bukan la nak jual insurans yer
Tapi moh le kita fahamkan apa maksud insurans ni dl

Insuran, dalam perundangan dan ekonomi, adalah bentuk pengurusan risiko terutamanya digunakan bagi jaminan terhadap risiko kemungkinan kerugian kewangan. Insuran ditakrifkan sebagai peralihan samarata risiko kemungkinan kerugian, daripada satu entiti kepada yang lain, sebagai pertukaran untuk bayaran dan tugas bagi penjagaan dan difikirkan sebagai satu jaminan dan diketahui kerugian yang kecil untuk mengelakkan satu kerugian yang besar, kemungkinan yang mendatangkan kebinasaan (kemusnahan). sumber wikipedia


Shaya nak cerita psl org yg jual insurans
Buat mereka2 yang jual insurans
Sila la dengar luahan hati shaya ni yer
Bukan bermaksud untuk buruk2 kerjaya korang
Or memandang rendah atau yang berkaitan dengannya yer
Cuma sila la fahami apa yang shaya rasa

Memula shekali Shaya nak bagitau
Shaya pun tau kebaikan dan kepentingan membeli dan memiliki polisi insurans
Shaya juga mempunyai kawan yang menjadikan kerja menjual polisi insurans ini
Sebagai profession mereka
Dan mereka berjaya dengan kerjaya pilihan mereka
Shaya tumpang bangga dengan kejayaan kawan Shaya itu
Juga Shaya kagum dengan cara dia mengambil hati 
Bakal pembeli polisi insurans dia

Shaya yakin situasi yang bakal Shaya tulis ni
Dialami oleh ramai orang
yang mana pihak insurans call kita utk offer polisi insurans

Shaya macam dah tau trend dorang ni
Dorang akan call dekat2 waktu lunch or after 5pm
Mula-mula dl Shaya just ckp 
Tak pe la Shaya tak berminat

Tapi bila dah kerap sangat dorang ni call
Boleh dikatakan tiap 2 minggu mesti ada wakil syarikat insurans yang call

1 day Shaya tanya orang tu
Macam mana awak dapat number Shaya ni
Dia ckp maybe ada kawan2 "Cik" yang kasi number "Cik"
Ok fine..Maybe betul

Next day wakil syarikat insurans lain plak call
Shaya dah start hangin
Shaya tanya jugak
Mana dpt number Shaya
Jawapan dia..Dari databased kami "Cik"

Dengan nada suara yg agak keras Shaya jawab
If awak call shaya lg tuk offer insurans
Shaya akan buat report sebab shaya tak pernah kasi kebenaran tuk korang jadikan number Shaya database
(garang tak Shaya???)
Shaya ingat lepas kejadian tu takan ada la yang call Shaya lagi

Last week
Tahap kesabaran Shaya mcm dah sampai kemuncak
Ada private call kat hp Shaya
Oleh kerana during office hours
Shaya pun jawab je la
Takut mana tau orang authority yang call psl projek kan
Shaya ni kejenya dealing ngan banyak authority
Skali nak orang nak jual insurans

Ayat memula baik la tanya
"Cik" ada masa sket tak?
Bila Shaya terus ckp
Its ok la yer..Shaya tak free n tak berminat
Mamat terus je cakap
Kami nak offer "Cik' Voucher sekali ni
Bukan senang orang nak kasi voucher percuma

Ayat dlm hati Shaya
Hello...takat voucher shopping yang bape hengget tu
Takdenya aku nak heran
(ni ckp dlm hati yer sbb kita kan kena jaga tutur kata dan tatasusila kita)

Dlm situasi sebenar
Shaya pun ckp la
Takpe Shaya tak berminat
Mamat tu bleh plak teruskan bebelan dia
Offer mcm2 voucher
Shaya terus menyelit je potong janji2 manis dia tu
Shaya cakap dengan begitu tegas
Encik...Shaya kata tak pe..tak per la
Shaya tak minat

Shaya terus je cut line walaupun mamat tu stil membebel
 Shaya ingat dah habis la kisah jual insurans tuk hari tu

Rupanya tidak
Esoknya still ada lg private call tu
Shaya biarkan jer
Malas nak jawab
If org authority, lawyer or banker yang call
Shaya tak jwb dorang akan sms or tinggalkan voice mail

Setelah 3x call shaya tak jawab
Shekali ada incoming call dr phone opis
Shaya tak rs sangsi terus je jawab
Ingat org luar call psl projek
Rupanya agen jual insurans
WTH ni...

Shaya macam terkejut sangat
Terdesak sangat ke dorang ni
Sampai dah tuka strategi call opis plak
Shaya tanya mana dpt number
Jawapan yang sama
Dari databased

Apa ni???
Semua agen insurans share same databased ke apa?
Yang paling Shaya tak suka ialah
Pesal nak kena call opis plak
Ganggu orang nak buat keje la

Kalaupun Shaya nak bl insurans
Shaya takan closed deal tru phone
Terbakar telinga akak ni dik non
Nak dengar explanation yang panjang berjela tu

Dan yang paling utama
Shaya akan carik agen yang Shaya kenal dan Shaya percayai
Ini ada ke patut
Suka2 je nak ajak jumpa tuk explain details
pleaseeeee la...
Skang ni bahaya ye dik non
Nak main jumpa2 jer org yg kita tak kenal

Sekian luahan hati shaya
Buat penjual insurans yang berkenaan





12 comments:

Muhsin Aminudin said...

salam, dah memang kerja dorang macam tu, terima jela. tapi bab database tu, memang tak tau macam mana. biasa dapt dari bank or phone service provider center. to be called again and again. tak taula. maybe telemarketing punya department kot. they're more irritating than self-orientated agent.

sbab saya pon agen takaful.

Daddy Ziyyad said...

Org jual insurance ke, promo apa apa ke thru fon, senang aja saya deal. Saya tanya direct, apa dia nak. Dia bukak aja mulut dan beritahu apa dia nak jual/promote, saya cakap "tak berminat, TQ" dan terus cut line. Senang! tak sampai seminit. Tak perlu dilayan

Jasfyra said...

adoi la..mmg tensen kalo kena camni kan kak

SyidaGorjes said...

aku pun rimas.kdg kalau kita cakap tak nak, dia mcam dah buat suara lain.bosan.

kak ina kl (2) said...

tak tau nak komen sbb tak pernah lagi dapat call..

tahniah ek..bila nak gi nikah?

Azueriena Norash said...

hishhhh...memang kann sakit jiwaa betul kalau kiter ckp dier tak paham2...aku pun kalau ckp kelentong jerk diorg nie...huhuhuuhu

KSWSK said...

@Muhsin
wa bercakap baik2 dengan dorang sbb wa "hormat" dorang. Wa faham tu kerja dorang..tp mcm yg encik mushin ckp they're more irritating than self oriented agent. mereka ni juga bt persepsi org pd agent insurans menjadi -ve.

KSWSK said...

@Daddy Ziyyad
Wa tak sampai ati nak buat mcm tu..huhuhuhu...wa ati tisu..last sendiri yg xsedap ati

KSWSK said...

@Jasfyra
tul tu zura..tension dan sakit ati

KSWSK said...

@Syida
yg marah kita blk pun ada..

KSWSK said...

@ Kak Ina KL
maybe sbb akak dah ada polisi kot...
wa punya majlis da lepas kak..hehehehe

KSWSK said...

@Azue
Aku jd tension sbb selalu sgt ha dorang ni call..