Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 17 March 2011

Jarak vs Masa

Harini Shaya dtg Office shekali dengan K
Shebabnya K ada conference kat MATRADE
So memula kena anta kerete K g Office dia dulu
Than baru gerak naik kete Shaya

Kami kuar umah dlm pukul 7.50
K memang plan nak kuar umah awal shebab takut jem 
Almaklumlah kebiasaannya
Dari Bangi nak ke Sri Hartamas ni
Campur tolak dengan jem yang melampau
Mau sejam gak la perjalanan
Lau takde pape 30 min dah leh shampai

Untuk minggu ni Shaya drive kete adik Shaya
Nama kerete tu CHIBI MURUKO
Dimanakan shebegitu shebab kecomelan kereta itu
Kereta Shaya dipinjam oleh adik Shaya buat shementara waktu
Mmg chumel la bila K yg drive kete chumel itu
hehehehehehe

Before tol Sg Besi ada 1 insiden berlaku
1 kete MYvi sudah langgar itu devider
Abes bhg depan dia remuk
Nasib baik kami shampai kejadian tu br berlaku
Maka tershelamat dr kena jem

So after Tol jln clear
Kat federal Highway pun traffic smooth jer
Wah...manyak siok ini mcm kalau hari2

Kami Shampai kat office shaya dlm pukul 8.40am
Ngam2 jer 30 min dr Bangi
(Masa dikira bermula dr office K)

So shiapa kata umah Shaya dengan office jauh?
hehehehehe

Shebenarnya kdg2 umah kita mmg sepelaung je dr office
Tapi dishebabkan byk nau rintangan aliran traffic nya
Maka masa yg kita amik nak ke office tu akan jd panjang

Ada yg umah jauh dr office
Tp dishebabkan aliran rintangan traffic yg kurang 
Maka masa yang diambil pun singkat la
Sekian la cerita Shaya berkenaan Jarak dan Masa
(Macam pidato tak?)

Nak tau camne rupa CHIBI MARUKO?
Chomel kan...




4 comments:

SyidaGorjes said...

ko tgl kat bangi wa?
dah alang2 jauh, baik ko ulang alik dr kampung K je.ahahahahaha

kswsk said...

@Syida
Buat sementara waktu...dr aku ulang alik dr kg K baik aku keje kat sana jer..byk duit leh simpan...ye dak...hehehehe

cikbedahlaser said...

btol2.. org opis ni.. bile sebut je dok serdang.. dorg pon ckap.. uihh jauh nye.. ape la.. 10 mnt je dr umah.. klu nek moto...
klu nek keta.. lg la.. tp time x jem la... ce time jem.. mak aih..

kswsk said...

@cikbedahlaser
Akk pun sama ramai yg ckp jauhnya duk bangi...tp rasanya dl time duk yg dekat pun g opis mau sejam sbb jem serata pelusuk jalan..