Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 24 March 2011

Ketuk2 Seafood

Amaran awal buat seorang Mak Yong iaitu Lieya Latif
Maafkan akak mu ini yer
Andai tetiba terasa nak makan seafood mcm ni

Buat Puan Azue , Pixie 
Jom la kita kesini bila2 free nanti

Last weekend kami pulang ke kampung Shaya
Otw nak blk ke Bangi
Kami pun shinggah makan kat Kuala Selangor

Lokasi shebenarnya adalah Bagan Pasir Penambang, Kuala Selangor
Restaurant ni dah byk kali org tv datang
JJCM ada, Program 3 hari 2 mlm ada
Percutian budget pun ada
Ho Cak pun ada

Oh ya
Owner restaurant ni cina
So bagi mereka yang hanya makan kat restaurant yang ada tanda HALAL
Restaurant ni xde yer
Shebab dia ada itu lambang Tiger (beer)
Tapi kedai ni Pork Free

So pada yang kurang yakin
Nasihatkan tak payah la mencuba
Shebab bila was-was dah jatuh hukum lain kan

Nama restaurant ni ialah
 River View
credit to hot screensaver.com

Shebab per nama dia mcm tu
ia adalah restaurant ni mengadap Sungai Selangor
(info dr hot-screensaver.com )
Waktu kami makan tu dlm pukul 6pm
Nampak la sunset
Memang cantik
credit to hot-screensaver.com
credit to hot-screensaver.com
Menu kami pada petang tu adalah
Udang kertak @ Mantis prawn dengan cili kering dan halia
Udang ni Shaya yang pilih
Tapi yang kat sini agak kureng skit
compared dengan yang kat Sg Burung
(next time yer Shaya bt n3)

Pepahat tumis
Ni pun Shaya pilih
Dah lama shaya nak mkn benda alah ni
Paling kuat dia punya rasa nak mkn 
Pas tgk Lieya mkn kat Bagan Lalang
Akak tergoda dikkk
Rasa dia pun ok la

Tapiiiiii
Shaya tetap terkenang
Kesedapan pepahat kat Equatorial Hotel KL

Main dish~ Ketam msk susu + kari
Ni K yang pilih
Shuka benau K makan ketam ni
Ketam ni ada partner dia iaitu
Roti yang dibuat sendiri oleh taukey kedai
Roti akan dicicah ke dlm kuah ketam tu
K sangat suka makan roti ni cicah dengan kuah ketam tu
K tak berapa shuka nak mkn Ketam tu
Shebab dia xsuka nak kopek2 ketam tu
So siapa yang untung?
Sila fikir ye kawan-kawan
hehehehehe

Untuk makan ketam tu perlukan additional tool mcm ni

Peringatan
Shekiranya ada hajat nak makan guna alat ni
Sila jgn pakai bj yg warna cerah-cerah
Sebab kuah dia akan terpecik-percik ke baju
if nak jugak pakai kaler cerah
Sila la pakai bip apron mcm baby tu
hehehehehe

Jumlah yang kami byr tuk dinner petang tu ialah
RM51.50 sahaja
Selain menu2 kat atas tu kami order 1 pinggan nasi
Sayur baby kailan
2 gelas cold chinese tea n 1 gelas air suam

Kami rasa sangat puas hati dengan harga dan menu kami

3 comments:

atty's said...

kty tingin nak makan pepahat..lama giler tak merasa.

Azueriena Norash said...

nak2...biler nak bawak kami org nie sumerr...ha'ah pada yg was2 tu...siler jgn makan kat sini....

ketam nie yg nko selalu citer ehh wa...ketam tu nampak seksi ngan kaler merah dier tuu...

tukul itu sangatt-sangat berguna...

cikbedahlaser said...

waaaa ketam...
uihh nmpk berbaloi2 je makan sini. ishhh