Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Tuesday, 26 April 2011

Bukan SiTi Yer

Bersambungan kisah Menatang shemalam yer
Itu bukannya Si Tikus
Tapi Si Tupai

Buat muka simpati mintak tolong lepas

Merenung jauh nasib diri
Alkisah Si Tupai ni
Kami dah nmpak semenjak kami pindah umah ni lagi
Dia duk kat pokok bunga depan umah tu
Ada la jugak sekali sekala dia masuk dlm umah
Tapi just lalu lalang je la
Tak de la kejadian yang pelik-pelik

Kisah bermula bila kami stat kemas umah
Dan jadikan bilik tingkat bawah yang kat dapur as stor
Maka bermula la kisah misteri

K memang sengaja letak lighter dia atas freezer
Tiap hari balik keje lighter tu mesti ada atas lantai
Shaya dan K
Masing-masing pikir salah sorang dari Kami yang terjatuhkan time bukak freezer
Takan ada hantu plak kan..Nak nak duk usik Shaya dan K
Than brg2 kat dapur asyik mcm kena usik jer..Misteri sungguh

Until1 day...Shaya terperasan kelibat Si Tupai ni ..
Berlari-lari kat dalam bilik stor tu
Wah...dia punya angkara rupanya

Semenjak tu Si Tupai ni punya perangai makin menjadi-jadi
Abes serata rumah dia jelajah
Bayangkan dia 'membuang' kat lantai dapur
Lantai toilet bawah dan bilik atas kat tangga pun ada
Dan yang paling bikin Shaya dan K panas
Atas sofa pun ada
Brg kaca pun ada pecah dek kerana onar Si Tupai ni

Waaaa....dia suda buat rumah kami mcm rumah dia
Shaya siap ckp kat K..
Tupai ni agaknya
Time kita g keje dia duk melepak2 kat sofa sambil tgk tv kot
Bila dia penat dia nak bilik atas tido atas tilam
Mcm dlm citer katun tu

Maka Shaya dan K pun terpaksa la menlancarkan Perang 2 Dunia
Hari Sabtu lepas kami g kedai hardware beli perangkap tikus
Umpan siap beli jambu air..Mahal plak tu rege jambu tu

Time kami balik dari kedai
Bukak je pintu nampak dia tengah melintas dr hall g dapur
Saja je dia duk nak show off kan diri
 Dia tak tau yang kami ada plan baekkkk tu dia


K letak perangkap tu kat dapur
Sambil-sambil tu Shaya dan K duk berehat2 sambil tgk tv
Dalam masa 2 jam lebih sket...Tetiba sayup2 shaya dengar bunyi "TUP"

Memula Shaya mcm buat tak tau jer
Sekali terfikir ntah2 perangkap dan kena
Rupanya betul...Meronta-ronta Si Tupai tu dlm perangkap
Mission accomplished

Nak tau apa nasib Si Tupai ni
Kami bwk dia blk Alor Gajah tau
hahahahahahha
bukan nak buat belaan
Tapi nak kasi dia berpindah habibat
Dari duk kat housing area yang manmade
Kepada truly nature based kat kawasan kampung

Maka kini Si Tupai sedang berkelana di Alor Gajah
Mencari haluan untuk meneruskan hidup
Dari kehidupan kota kepada kehidupan desa

Tamat





10 comments:

atty's said...

kiranya si tupai migrate ler tu ye..hahhaha..merasa gak tupai g overseas kiranya tuh

SyidaGorjes said...

mahal jugak umpan tupai ni ek?

ieda said...

alor ciannya si tupai yg cute nie ..
ermm susah kan kalau nak gi jauh pun risau kalau ada si pengeledah nie kan dik .. huhuh

eB ezrin said...

ooo... PATI ker aper? ;p

Azueriena Norash said...

hahahha...tupai rupernyaaa....

KSWSK said...

@atty's
rezeki dia nak migrate kak..hahahha

KSWSK said...

@syida
mahal woo..sekilo jambu je dah dekat seploh hengget..takan aku nak bl 2 biji je kan..aiseh

KSWSK said...

@ieda
betul tu kak..blk2 kang umah selamat la bsepah

KSWSK said...

@eB
lebih kurang gitu ler

KSWSK said...

@Azue
tupai yg ganas