Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Saturday, 14 May 2011

Kenyataan Itu

Walau pun perit untuk dimengakukan
Tapi itu lah kenyataan
Shaya dah gain weight
huhuhuhuhu
Tapi stil dlm range ideal weight la
Fuhhhhhh

Dulu masa zaman g training modelling n catwalk
Jenuh la makan hati tgk semua nya ramping2 belaka
 Siapa yang self esteem dia rapuh
Senang-senang je akan rasa rendah diri
Nasik baik Shaya ni kebal sket
So Shaya cuma rasa jeles yang amat
Dan terus berazam tuk jd kurus kerempeng seperti mereka

Tambah plak sifu pun duk ckp
U kena loose weight sikit yer
Tang perut kena kasi tak ada tayar spare langsung
Dush..Dush..Dush...
Suatu kenyataan yang menyakitkan hati tapi benar
Maka semua yang berkenaan pun gigih la berdiet

Shaya cuma control bab jumlah pengambilan nasi
Dan yang paling wajib kena bersenam
Kat umah leh katakan tiap2 hari Shaya akan skipping dlm 100x
Weekend g jogging kat Tasik Kelana Jaya nun
At least 3 pusingan
 Tido pun Shaya jaga
No tido after bangun solat subuh
Dan No tido petang
Seminggu sekali after keje g main badminton
Berhasil ye kawan-kawan ku sekalian

Now after kawin
Nak g jogging asyik tak menjadi jer
Ada je halnya (alasan yang bunyi mcm klise)
Badminton jauh la sekali
Sbb dah ada suami ni kena blk awal skit
Bila dihitung balik
Dah dekat 5 bulan ha Shaya tak bersenam

Atlet pun lau dia terus stop dr bersukan badan akan naik
Ni apa lg Shaya yang bkn atlet
Tapi Shaya sedang berazam ni
Untuk kembali ke berat badan yang dahulu itu 

Antara peralatan sokongan yang diperlukan



4 comments:

kakyong said...

ok lah tu kalo masih dlm berat ideal.. yg penting sihat... ;)



n3 terbaru kakyong
Kenapa blog moms @ ibu-ibu perlu mesra SEO
Jamu mata– gambar drama Nora Elena
OST Nora Elena – Berubah & VC Promo Nora Elena
Sekadar catatan syiok sendiri–keyword, pageview, alexa rank

fzy fuzzy said...

loose weight or gain weight, cik K tetap sayang kan??? Bling..bling..bling

KSWSK said...

@kak yong...
kena diet utk jd lbh sihat

KSWSK said...

@fzy fuzzy
syg ttp syg kak tp dia pun suh diet gak ni