Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Saturday, 18 June 2011

Nuffnang

Kita stop jap cerita Sabah
Just nak share rasa happy ni
Shaya tgh menghitung hari tuk dpt 1st income dari nuffnang
Walaupun tak sehebat blogger2 tegar lain
Ini adalah sebahagian dr income yang terjana dr blog ni


Dan skang Shaya percaya 
Dengan berblogging pun kita leh jana income
Tapi pada Shaya
Niat utama ialah nak share cerita2 n info ngan kwn2 shemua
Shaya memula terjebak dlm dunia blogger ni pd tahun 2008
Masa tu Shaya guna nama lain
Cara penulisan dan pendekatan pun berbeza
Masa tu Shaya cuma tau buh iklan nuffnang jer
Mcm mana ia berfungsi
Apa yang nuffnang boleh offer
Contest2 n info yang nuffnang kasi
Shemua Shaya tak amik endah

Kemudian personal blog tu tersadai agak lama jugak
Shaya just focus pada blog yang tuk bisness online tu jer
Atas faktor kekangan masa yg amat sangat
Blog tuk bisnes online pun Shaya stop bt sementara waktu

Than pada bulan 7 tahun 2010
Shaya mengaktifkan semula diri dlm dunia blogger ni
Kemudian Shaya stat tau apa itu Nuffang yang sebenarnya
Shaya juga join contest2 yang dijalankan oleh nuffnang
Alhamdulillah ada yang berjaya

Kini Shaya semakin rasa seronok dengan dunia blogger ni
Dan Shaya juga semakin faham dan "rapat" dengan nuffnang
Anda pula bagaimana?



14 comments:

ZanaNordin said...

kan kan kan
sambil share cerita
dpt gark income sikit even tak byk
jadiler..upah menulis kat blog

aqishah said...

perasaan sy mcm penat je berblog kalo fikir duit... huhuhuhuhuuu

cham's said...

laaaa tapi nuffnang takmo syg kita ketat-ketat arrrr, how? hehehe

Ms and Mr Red Ribbon said...

tahniah... banyaknye BE tue... hehe jeles jeles :D

Mr Amin said...

re : ye ke? mahu ke org nak beli poskad ghupa tu?

-wah....menarek gak nuffnang ni...tp abg aMin memang X gheti la gunanyer...:(
***thanx komen kat FP kiter...sennag2 singgah lagi no :)

far_east said...

waaa banyaknyer BE yg shaya dapat... ;)

ieda said...

yaaa dik akak dah sedar lama dgn blogging nie .. akak punn dah lama x berFB .. cam x der ape2 faedah tuu yg x masuk dah :))

kalau apa2 blogg nielahh tmpt melempias bosan dan rinduu :))

KSWSK said...

@Zana
betul sgt tu..kira mcm upah menulis la kan

KSWSK said...

@aqishah
kita jgn pikir sgt psl duit tu...

KSWSK said...

@cham's
soon la tu dia akan syg u ketat2...dont worry

KSWSK said...

@Ms & Mr Red Ribbon
jln la jeles..u pun akan dpt mcm i jgk

KSWSK said...

@Mr Amin
Wa dl pun xreti tp blaja sikit2

KSWSK said...

@far_east
ni pun lama nak dpt mcm tu..

KSWSK said...

@ieda
wa punya pun dah ttup kak..tggl kenangan je