Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Monday, 27 June 2011

Sabah Trip 5

Bersambung lagi kita dlm citer Sabah
Dah mcm episod drama pun ha
Itu pun  nasib baik trip tu kami kontotkan
Lau ikut plan asal
Dekat 9 hari jugak kami nak duk Sabah
Dah boleh buat 1 filem pendek kot
ngeh..ngeh..ngeh

Pas turun dr Ranau kami terus g chk in kat hotel
Shebab kami bukan nak duk terperap dlm bilik
Kami nak kuar meronda2
Blk pun mlm just tuk berehat

Apartment ni betul2 kat tgh bandar KK
Dekat bawah ada kedai2
Memang convienience la
Lau nak mkn turun je kat bawah

Promenade Service Apartment

Kami amik Studio Suite
Shesuai ngan kami yang berdua jer
Ada 2 katil single yang kemudian kami rapatkan
Pastu siap ada dapur tu
Barang2 keperluan tuk memasak semua ada
Cuma barang untuk dimasak tu kita kena bl la yer
Rate yang kami dpt tuk stay kat sini semalam ialah RM60++
Kami stay tuk 3 malam


Mlm hari kedua tu
Kami cuma pegi memenuhi jemputan
Makan malam sahabat lama sewaktu Shaya study kat UTM dl
Kebetulan ada sahabat 1 course dl pun bcuti kat Sabah
So dah jd mcm mini reunion la
Rumah Sahabat Shaya ni dekat ngan UMS
Shebab usben dia (yg juga senior Shaya) mengajar kat UMS 

Ni la dia housing area umah sahabat Shaya tu
Alamesra ~The largest eco-cyber township in Sabah
Design umah dia buat Shaya terpegun la
Tapi...sabahat Shaya tu ckp
Umah dia banyak hair line crack la
Shayang shangat
Sib baik umah sewa
Rege umah dia je dlm 750,000
Leasehold plak tu
ish..ish..ish..



Walau bagaimana pun
Layout Alamesra ni cantik yer kawan2 ku shekalian
Layout Alamesra
 
Ok sekian dl tuk harini
Esok Shaya sambung kisah g Labuan yer
Til than selamat monday blues

4 comments:

Daddy Ziyyad said...

mak ai...9 hari kat Sabah..memang best betul cuti panjang macam tu...~jeles tau~ :)

murahnya rate service apartment tu??

ieda said...

wah murah tuuu sewa apartment tuu .. cantik lak tuu leh sgt kan wawa .. :)
ermm nanti kalau ke sana leh singgah kawasan nie :)

ermm cantik umah kat alamesra tuu .. rumah tuu mcm 3 tingkat kan .. wow rege not bad ! :)

KSWSK said...

@Daddy Ziyyad
usah le jeles nnti insyaallah ur turn

KSWSK said...

@ieda
tu rege market sana kak