Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 14 July 2011

Air Buah Gelas Besar

Arini Shaya nak citer psl sesi makan2 plak
Restaurant ni tpt peberet lau blk kg kat Sg Besau tu
Encik YB kita maybe tau kot
Sbb Mak Adam org sini jugak
Ciklinn @ Cinda pun mesti tau kan
Nama restaurant ni ialah Restaurant Air Buah Gelas Besar
Actually kedai ni kwn Shaya yang punya
Budak Kojer Syabas
Dl ms dorang ni memula nak  bukak
Ada la dorang citer2
Dorang ni kumpul modal share kengkawan
Memula bukak dl rajin gak le Shaya dtg ngan my BFF
Almaklumlah BFF Shaya ni kojer Syabas
Bos dorang2 ni
So leh dpt rege sepesel

Time tu kami semua bujang2 belaka
So if blk kg sini le tempat melepak n sesi update news

Lokasi restaurant ni sonang yo nak carik
Landmark dia ialah sebaris ngan pusat servis produa
If yg dr arah KL akan jumpa traffic light dl sebelum jumpa pekan Sg Besar
If agak2 smpai dah terlepas Petronas tu maka korang kena pusing blk le yer
Yang mana dr arah Teluk Intan tu
Kena la buat u turn

Tapi usah risau ler
Mmg senang la nak carik restaurant ni
Mmg tepi jalan jer
Ni Shaya ada attached map skali


Ni air peberet Shaya
Since restaurant ni memula bukak til now
Air Kedondong @ Amra
Air Kedondong Asam Boi
 Ni air tembikai
Nampak tak saiz gelas dia
tu yg biasa
Lau mau lg besau punya gelas pun ada

Air Tembikai

 Menu kat sini lebih kurang sama jugak mcm restaurant yg lain
Cuma dr segi rasa
Kat restaurant ni sedap la
Shaya leh kasi 4 bintang la

Ikan Siakap 3 rasa

 Ni adalah menu yg pemes kat restaurant ni
Burung puyuh
Daging puyuh kat sini rs manis dia mmg lemak dan berkerimmmm
Sbb nak dpt bekalan puyuh
Bukan susah sgt kat kg kan
So puyuh ni dorang amik dr org2 kg yg ternak sendiri jer

Burung Puyuh msk masam manis
Ni plak tomyam 
Tomyam ni rasa dia pandai berubah2
Ikut mood tukang masak dia la
Pastu kan
Isi dia pun pandai banyak dan pandai sikit

Tapi mcm Shaya sbb tokey dia Shaya kenal
If xsodap Shaya ckp la xsodap
Pastu time nak bayo
Siap ckp isi tomyam sikit ar
Rege kena kurang
Ngeh..ngeh..ngeh..
Tomyam Ayam

 Kat restaurant ni ada screen besau n free Wifi
So bebudak muda mudi suka melepak kat sini
Sape yg suka tgk Raja Lawak
Mesti kenal ngan Nazmi Raja Lawak
Dia pun suka melepak sini
Dah 3,4 kali Shaya perasan dia duk melepak2 jer
Shaya just tgk je dia
Sbb xkoser la nak fanatic ngan artis ni
hehehehehehe

8 comments:

AyangAizul said...

xpernah sgah lg kdai ni... harus kena try skali bila blik kg kang

tgk map tu nmpk smk... rindu nak g skolah....

ieda said...

x mo .. x moooo ... x mooo tgk ! akekekekkekek

adarnadzmie said...

terliur dah ni.... jomm gi lunch...

Cho Zila said...

ala kalau wa kata sedaptu mesti sedapkan... kena singgah sekali... mungkin nanti leh jadi berkali2...

KSWSK said...

@Ayang Aizul
harus try...mana tau kat kedai tu kang leh jumpa kwn2 sek smk

KSWSK said...

@ieda
tp dah tgk jugak kan..hahahahha

KSWSK said...

@adarnadzmie
@jom

KSWSK said...

@Cho Zila
biasa la kak lau makanan sedap sekali singgah pastu akan jd berkali2..hehehe