Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 28 July 2011

Polo

 Kita tinggalkan kejap citer bola yer
Kita masuk dlm jenis sukan yg lain plak

Siapa yang pernah menceburi sukan Polo?
Siok tak?
Shaya naik kuda pun tak pernah tau...
Kesian kan....

Pada hujung bln lepas
(Lama kan peram cerita ni)
Kami mendapat jemputan utk menghadiri perlawanan akhir Polo
Peringkat Kelayakan Akhir
Antara Pakistan dan India


Acara ni dirasmikan oleh PM kita la
Selain tu Sultan Pahang n Tengku Mahkota pun ada dtg
Org2 kenamaan lain Shaya tak berapa nak perasan

Perlawan ni adalah Zone D
Dan negara yg bertanding adalah
South Africa, New Zealand, Australia, India, Pakistan, Nigeria dan Malaysia
Dari 7 negara tu dorang dibahagi kpd 3 zone lagik
Malaysia dlm zone 1 skali ngan Australia
Ni la dia player team Malaysia
credit to google
Acara pembukaan dilakukan dengan persembahan pancaragam oleh ATM
Mcm2 lagu dorang buat
Sbb Sultan n Tengku Mahkota Pahang ada
Dorang siap buat lagu joget Pahang lagi
Sambil main alat instrument sambil berjoget
Nampak la mana yg badan keras
Mana yg badan lembut

Pancaragam semasa opening
Polo ni mendapat sponser dr banyak pihak gak la
Antaranya Audi, n Sime Darby
Dorang ni pinjamkan kerete yg latest punya edition 
Tuk digunakan sepanjang FIP Polo ni
Sampaikan cater punya transportation pun guna BMW 3 series

Shaya n K tau pun bl pas parking kete
Ada 1 BMW ni stop kat ngan kete kami
Ingat nak tnya mana nak parking
Rupanya dia suh naik kete dia
So siapa yg dtg tu xperlu la nak menapak jauh

If kat litar Sepang tu
Ada awek cun yg mengiringi pelumba
Time dorang diperkenalkan
Player Polo ni diiringi oleh
2 biji kereta Audi
Semasa sesi memperkenal pemain

Sesi memperkenalkan player

Kebetulan
Shaya duduk sekali ngan penyokong2 fanatic kedua2 pasukan
Yang lg hebatnya ialah ada wife pemain dr India ni
Duk betul2 depan Shaya
Keje dia duk menjerit je la
Melaung nak usben dia


Dlm kul 6 lbh camtu
PM pun dtg nak merasmikan dan menyampaikan hadiah
Actually byk gak gmbar K snap
Tp semua dlm si Godang
Mls plak nak transfer
So guna gambar yg digoogle je la

credit to google


Ding Dong..Ding Dong
Sampai la ke sesi Dinner
Awal2 K dah ckp
Makanan dia nanti amat la mewah
Shaya memula tak berapa nak percaya
Rupa2nya betul la

Mcm2 ada ha
Dah tu plak
Cik Puan2 yg very the class
Mana nak makan byk kan
Jaga badan
hehehehehehe
So byk la lebih makanan tu

Tgh semua bersembang2 n makan
Ada sesi bunga api
Cantik amat seh




Acara dinner tu diteruskan lg dengan sesi "bersenam"
Siap ada live band yer

Tengah Shaya leka mengisi perut yg lapar
Tetiba Shaya perasan Tengku Mahkota ada kat sebelah Shaya
Rupanya dia pegi dr 1 meja ke 1 meja
Salam ngan semua org

Shaya??
Adakah Shaya salam dia jugak
Shaya just angguk dan senyum jer
Xde nak salam2
hehehehe
Mana yang Shaya nmpak
Shaya just pandang je la
N Skodeng dorang dtg ngan sape
Mihahahaha

Sepanjang petang n lewat petang
Shaya perasan jugak
Ada beberapa retis yg dtg
Shaya just sekodeng je
Ngan siapa dorang dtg
Ngan group mana dorang join

Tapi Shaya xde la nak sebarkan kisah2 dorang tu
Apa yg Shaya nampak
Shaya simpan tuk Shaya je la
Pastukan Shaya ni tak berapa nak koser bergambo ngan retis
Melainkan yg Shaya fanatic

*Mak pelik la nok...Pesal bau taik kuda org kata ok jer..tp lau bau taik kucing semua kata busuk?

4 comments:

SyidaGorjes said...

aku naik kuda masa amik ko-q kat utm tu. dapat A tau!
hehehehe

lieyalatif said...

uih...ni sukan org2 kaye kak ehehehehe

btw, selamat berpuase ...semoga ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan buat kite sume....

KSWSK said...

@Syida
aku jauh nau lau nak amik ko-q kuda time kat UTM tu..mls nak menapak

KSWSK said...

@lieya
mmg pun dik..smua yg duit xtau nak diabeskan kat mana