Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Tuesday, 12 July 2011

Sabah Trip 7~Seafood

Lepas blk dr Mari-Mari Cultural Village tu
Kami pulang kete sewa yg kami sewa kat airport ritu
Budak tu dtg amik kat hotel
Than kami call mamat kete sewa yg tak jd memula ritu

Alasan K ialah
Org berbudi insyaallah org berbahasa
So persetujuan dicapai dgn mamat tu
Dia kasi kereta viva elite dgn rege RM110 sehari
Kami janji tuk pulang kete tu kat epot esok ptg..
Lau nak ikutkan dia leh caj tuk 2 hari lau dikira ikut hour
Tp sbb kami berbudi kan
Maka dia pun berbahasa
Tak rugi kita berbuat baik dgn orang

Kami suh mamat kete sewa tu anta kete petang2
Mamat tu beriya mintak maaf
sbb dia mcm menyusahkan kami ms kami memula smpai
Dia pun tunjuk la sbb apa dia xdpt nak kasi kereta aritu
Cermin depan kete tu retak
Mmg besauuu
Lau dia kasi kami pun camne nak guna bwk naik Kundasang

Pas K sembang2 abeskan rokok sebatang
Kami pun duk meronda la bandar KK tu
Just tgk apa pembangunan yg baru ada kat KK ni
Last Shaya dtg Suria Sabah tu tgh construction lg
Last kami end up kat Pasar Philipines tu
Membeli la barang 2,3 brg tuk diri sendiri
Misi cuti2 kami bkn sopink2 pun
Kami lebih pd merayap kehulu dah ke hilir

Kami mmg dah plan b4 dtg lagi
Nak membeli seafood utk dimasak
So kami pun meneruskan perjalanan ke Pasar Basah
Kagum kejap tgk ikan yg besau2 amat
Mcm2 kaler ada

Pasar malam
Kat Pasar dorang ni
Ada section yg jual ikan
Ada section yg jual sayur
Shemua murah2
Kami just beli sekilo udang dan sekilo ketam
total perbelanjaan kami membeli seafood ialah tak lebih RM40
Murah kan
Dah la besau2
Segar plak tu

Sekilo udang yang belum dimasak
Udang n keta tu Shemua Shaya goreng jer
B4 balik bilik singgah Giant bl butter, garam n kunyit

Udang yg dah siap goreng
Ketam yg digoreng jugak

Perbandingan antara seekor udang n lighter

Jenuh jgk la kami nak perabiskan
Last2 yg tak abes tu
Kami pack buh dlm freezer
Sok bwk blk Semenanjung



6 comments:

atty's said...

sedapnya udang tu wa..besau2 lak tuh

lieyalatif said...

fuh puas kak wa dpt mkn udang segar gemuk2 lak tu....mmg berbaloi2 kan......

Daddy Ziyyad said...

Masak sendiri? U duduk service apartmen tu kan?

KSWSK said...

@atty's
memang sodap kak..manis dia terasa

KSWSK said...

@lieya
mmg berbaloi sgt la

KSWSK said...

@Daddy Ziyyad
a'ah...wa msk sendiri...brg dapur semua ada kat promenade tu