Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Friday, 29 July 2011

Siapa Yang Akan Mengumumkan?

Salam jumaat kengkawan sekalian
Pekabo shemua?
Dah ready nak berposer ke blum?
Mana yg keje gomen
Udah bl ke brg2 dapur nak msk tuk sahur ngan buka nnti

Mana yg keje bkn gomen cam Shaya ni
Duk mngira je le date
bl nak masuk gajinya

Sebelum nak poser sure nak kena tgk anak bulan
ye dak
Lau idak camne nak tau bl nak posernya
2 hari lepas (lau xsilap)
Puan Pidah tapi Cik Bedah Laser  bagitau kat FB
Pak Engku yg slalu wat pengumuman tu dah pencen
Thn ni org baru yg bakal akan buat pengumuman

Shaya secara peribadi cukup suka cara pertuturan Pak Engku ni
Cuba kengkawan tgk pengumuman yg dia bt
Dia punya intonasi suara
Sama jer

Paling siok dengar sebuatan huruf R dia
Cuba tgk 3 video yg wa copy dr youtube ni

Tahun 2006

Tahun 2009
tahun 2010

 Kengkawan perasan tak
Prop ngan kerusi dia pun sama jer

Shaya since dr kecik kan
B4 dia buat pengumuman
Mesti ada sesi meneka kaler bj
Pastu semua duk bersusun depan tv
Bl je Pak Engku sebut 'JATUH PADA"....
Semua senyap
Lau dia kata esoknya
Semua bersorak
If dia kata bkn esoknya
Terus kuar umah sambung main mercun ngan bunga api

Memang moment terindah la
Agak2nya bebudak skang ni
Ada ke mcm apa yg pernah Shaya rasa dl
Betapa untungnya kita yg mengalami moment itu

Buat sahabat sekalin
Selamat menyambut Bulan Ramadhan Al mubarak yer


2 comments:

fLo said...

selamat berpuasa..=D

KSWSK said...

@flo
selamat berpuasa :)