Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Monday, 25 July 2011

Toll

Rasanya shemua org pernah guna highway
Dan shemua org pernah lalu kat toll booth 

Shaya setiap hari nak g keje memang kena bayar tol
Sehari min perbelanjaan tol Shaya ialah RM 8.40
Bagi perjalanan dari BBBangi ke Hartamas
Blum campur parking lg tu

Semenjak kata ada rebate if kita guna Touch N Go
Maka shaya pun berubah dr guna tunai ke Touch N Go
Lagi2 bl dorang dah upgred sistem
Yang mana kita blh dptkan resit even guna Touch N Go or Smart Tag
Sangat la convienience
Xde la shaya duk beratur panjang2

After a while lane tuk Touch N Go pun dah kena Q panjang
Tambah plak cermin tingkap kete Shaya tu dah meragam
Pandai dah turun xmo naik blk

So Shaya pow K punya Smart Tag
Mihahahahahah
Lg la sgt convienience
Just lalu jer
Bl duit abes top up
Time top up tu terasa jgk la duit yg kluar tu
Time guna xrasa sgt

Tapi bl chk kat online
Ni dia jumpa bayaran tol yg shaya dah buat
Hamik kau
RM 1,175.70
Huhuhuhu

Tapi nasib baik ada la jugak pengubat
Shaya dpt rebate
RM 154.64

If kwn2 pun pembayar tol yg tegar mcm Shaya
Sila da daftar tuk skim rebate 20% tu
Than bleh la dpt rebate cam Shaya jugak

9 comments:

cik tikah said...

o0o0.. mcm tuh ke. bru taw. hehe..

lieyalatif said...

wah seb baik kak wa bagi tau...baru leiya tau....lieya ni takde laa pengguna tegar tol...tapi tiap2 bulan balik kg tu gune la jugak......nanti nak cek gak la...thanks kak

Cho Zila said...

ha! husband akakpun baru dapat... tuler kena tau semua bendatu...

AyangAizul said...

ooo... kena dftar ek... br tau la kakkk....

KSWSK said...

@cik tikah
iyer cik tikah

KSWSK said...

@lieya
chk dik kang rugi xdpt rebate tu

KSWSK said...

@cho Zila
usben akk pun pngguna tegar tol ye kak

KSWSK said...

@Ayang Aizul
daftar dl diang...lau idak dia xleh nak detect kad kita tu

miss scofield said...

camne nak dptkan rebate tuh? bile register online terus dpt ke?