Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Monday, 1 August 2011

Terkenang Kenang

Salam 1st day Ramadhan buat shemua
Arini byk plak kojer nak kena buat
Tak dan nak hapdet panjang

Cuma since pg td
Otak ni duk asyik pikir
Potang ni nak buat sambal belacan tuk buka
Poyo tak
hahahahhaha

Plan asal ptg smalam dah nak buat
Tuk stok 2,3 hari terus
Tapi kelam kabut menyiapkan bahan tuk dinner
Last2 sambal belacan dicancelkan
Sbb peyut dah keriok2 sgt
Mkn je la msk lemak ketam, 
sayur kangkung tumis ngan ikan kembung goreng
Tu pun feel dia xmari sgt
Sbb tarak sambal

Ptg ni kena gigih gak 
Buat sambal belacan
Mkn ngan bendi rebus
Nasi ngan ikan goreng panas2
Wallawehhh
Mau bertambah nasi

Pic pinjam kak rinnchan punya
Ada yg terguda tak ngan gambar sambal kak rinn tu
(aiyokkk..abes makhruh asyik ingat psl mkn jer)


4 comments:

Cho Zila said...

wa... kasi akak teringin gak tau.. tapi tuler kalau sambal belacanni makan kat kampung ngan adik beradik akak baru best sebab family husband akak tak pandai makan sambal belacan..
kalau family akak memang tak sah makan nasi takder sambal belacan/ sambal lain spt sambal kuinin, sambal tempoyak, sambal kelapa.. ulam dia macam2 kalau pucuk gajus cam gitu memang ulam dia sambal kelapa.. wei rindu nak makan ramai2 kat rumah kampung....

atty's said...

baru ingat nak buat gak stok sambal belacan ..

KSWSK said...

@Cho Zila
wa hanya pndai mkn sambal belaca je kak..yg lain2 tu wa xpndai

KSWSK said...

@atty's
jom kak kita sesama bt stok sambal