Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Friday, 23 September 2011

Tanah Tinggi

Sempena cuti hari Malaysia
Shaya dan K pegi jenjalan ke Cameron Highland
Shaya awal2 dah aim nak g sopink2 kat pasar malam dia tu
Nak bl jagung n ubi kentang cinonet
 Pastu since kami nak bt mkn2 raya ari ahadnya
So borong la skali sayur2 tuk dibuat salad
Makanya salad time mini open house kami
Sangat la ranggup
Coz sayur2 tu kami import terus dr ladang
keh..keh..keh



Kami stay semalam kat Century Pine Resort
 Shaya booked melalui AGODA
Dpt dlm 200++ sekali ngan bekpes
Tuk Deluxe Suite ngan depan dia ada garden
Dr balcony bilik

Sepanjang beberapa kali dtg Cameron ni
Shaya tak pernah lg try mkn kincam goreng tu
Kat pasar mlm K ada bl
Shaya pun mkn la
Smpai kat bilik after dinner
Shaya dan K rasa mcm mual2 jer
Berlawan2 kentut
Angin sudah menyerang

Tengah duk sembang2
Shaya gelak besau
Sekali terus muntah
Abes semua yg Shaya mkn tu keluar
After tu perghhh lega
Time tu Kami sangkakan maybe ayam golek tu punya angkara

Esoknya
Singgah kejap kat Brinchang nak cari baby carrot
Dan xlupa juga bl jagung rebus n sedikit kincam
Pastu terus turun ikut jln Tapah

Otw nak turun tu singgah minum tea n mkn cake kat ladang boh tu
Than sambung blk perjalanan pulang
Masuk je dlm kete
Tetiba rs mcm angin mencucuk2
Loya semacam
Bgtau kat K
Ni cm nak muntah jer

Sekali amik kau
3 kali K kena stop sbb Shaya muntah
Ini semua bahana mkn kincam
Bl semua makanan dah kuar
Br la rs lega amat

Pasni tobat dah xmo mkn kincam
Angin...menusuk2 perut dan ulu hati.



17 comments:

rATu kEBaYA said...

mesti kembung perutkan.. tu yang angin dan rasa nak muntah

Nana said...

wah beznye g cameron
kita suke cameron
g banyak kali pon xpe
baru 2x jejak

eB ezrin said...

nk ikot :)

Siti Azlina Abdul Aziz said...

segar bugarnya sayur kat sini kan...dah lama ct tak pergi...nanti nak pi juga la...insya Allah

atty's said...

kincam tu apa wa..

nurbeena said...

akak pon suke g sane. best jerk.
Salwa, jengok2 sini
kasehmia.blogspot.com

tiefazatie said...

wah,bestnya,,hehe

kincam tue apa sis?

SANDRA AZWAN said...

Cameron Highlands best!

KSWSK said...

@ratu kebaya
perut xde plak keriuk-keriuk...

KSWSK said...

@Nana
wa pun suka jugak...

KSWSK said...

@Siti Azlina
ajak incik abg tu honeymoon erk

KSWSK said...

@eB
dah turun la...hehehehehe..camne nak ikut

KSWSK said...

@atty's
kudup bunga lily kak

KSWSK said...

@nurbeena
salam kenal kak

KSWSK said...

@tiefazatie
kudup bunga lily dik

KSWSK said...

@Sandra Azwan
best sgt kan

cho_zila said...

best gi sana tapi betoi2 lama tak gi nak aim pegi tahun depanler..