Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 22 September 2011

Terma Yang Melampau

Memula sekali
Sila la jgn ada yang berfikiran tertutup yer
Apa yang Shaya nak citer ni
Agak 18SX jugak
 

Ok Memula sekali Shaya kasi tnjuk gambar
Bagi memudahkan pemahanan anda smua
(Mcm exam plak dah)



Bagi tuan, puan, encik dan cik yang bkerja kat site
Tentu dah sedia maklum apa yg Baiya tu buat
Tuk yang tak tau
Secara umumnya
Dorang tengah sedut kandungan air yang berlebihan dlm konkrit tu
Mau kasi konkrit tu cantik je bl dah kering

Dulu after diploma Shaya pernah keje jd C.O.W
Ayat panjang dia Clerk of Work
So mcm2 term yang Shaya belajar
Ada term tu buat Shaya gelak sendiri

Mcm ni kerete sorong ni
Dorang panggil apa tau
PROTON SAGA
Shaya blur2 je time kepala kongsi jerit kat anak buah dia
"Pegi la guna proton saga tu mau angkat batu"
Sambil tnjuk kat kereta sorong ni


Tapi yang paling bikin Shaya gelak besar
Bila 1st time Shaya monitor dorang konkrit
Shaya punya Kepala Kongsi jerit
"Mana lu punya lancau?"
"Tak ada lancau mcm mana mau sedut"

Kalau kengkawan smua terkedu tak?
Dah la kat site tu Shaya je sorang pompuan
Dlm hati
Adakah aku kena sexsual harrasment ni
jeng...jeng..jeng

Agaknya muka Shaya ni tak dpt sembunyikan
Perasaan terkejut tu kan
PM Shaya pun ckp
"Oi..lu misti pikir itu lancau kan"
Shaya buat muka mcm senyum sumbing je la
Pastu PM tu tunjuk
Itu la org site panggil lancau

Shaya pun apa lg
Gelak beso la
Sbb ingatkan dorang suka2 je mencarut
Sila rujuk anak panah tu yer..Tu la dia benda yg dimaksudkan
Dl time keje site
Bahasa Shaya mmg kaso
Bl indon2 tu ngutuk2 Shaya bahasa Jawa
Shaya buat faham
Walaupun sebenarnya ada yg tak faham
Hahahaha...

Vocabulary pencarutan Shaya agak byk yer
Semua sbb tak mo kasi
Indon2 n bangla2 tu naik toncet
Dorang ckp Shaya muka suci
Tp mulut pedas

Dan sebab tu jugak la
Shaya mmg xkan mkn or minum kat kantin site office
Takut kena jampi
hahahahhahaha

Tapi itu dl
Now Shaya sudah tidak begitu lg
Shaya sudah kembali menggunakan ayat2 yg sedap didengar

12 comments:

juelee said...

haha tergelak akak baca..
mmg gitu dik.. akak pun kalau kat site, cino2 sume kata akak garang..
mulut lazer..

Daddy Ziyyad said...

Hahahaha...

Tapi bahaya tu, boleh kena mandrem dari jauh...:)

rATu kEBaYA said...

tak pernah keje site.. tak tau bahasa kasar diorang.. huhuhu..

salam kenal

Cho Zila said...

akakni bahasa kasar budak2 cinani paham gakler maalumler bahasa halus susah nak masuk bahasa kasar kan senang nak tau...

eB ezrin said...

eB dolo kalo mrh sgt mmg la mcm2 kluar... tapi besanyer x la.. skang ok dh :)

tiefazatie said...

haha..adui la..macam2..hee

KSWSK said...

@juelee
if duk site mulut laser mmg normal..

KSWSK said...

@Daddy Ziyyad
tu yg wa xmo mkn pape yg dorang msk or kasi

KSWSK said...

@ratu kebaya
salam kenalan jua

KSWSK said...

@cho Zila
kita kena faham gak kak..kot deme ngutuk senang kita leh jwb blk

KSWSK said...

@eB
alhmdllah..

KSWSK said...

@tiefazatie
iya ifa...bahasa dorang kasar2