Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 27 October 2011

Cool

Time study dl Shaya ada dpt jam
Tak silap Shaya tahun 2000 rasanya
Masa tu rupa dia cantik
Byk berjasa jugak jam tu

Oleh sbb tali dia jenis plastik getah tu
Shaya dgn selamba je la
Pakai pun lasak-lasak

Sampai la 1 waktu
Tali dia tu mcm dah uzur sangat
N Shaya da xleh nak guna

Last 2 week Shaya anta dia g baiki kat outlet dia
Dan semalam Shaya amik semula
Dan begini la rupanya
Setelah dimakeup kan oleh pihak kilang

Warna asal tali jam tu ialah hijau
Mcm ni
Rupa tali jam lama
Time amik Shaya xbape belek2 sgt pun
Cuma Shaya mcm terperasan
Mcm kata dia nmpak bersinar-sinar
Dan xde calar
Pd hemat Shaya maybe dorang polish kot

Tapi bl dah blk umah
Shaya belek2
Shaya rs dl jarum jam dia pun kaler hijau sama ngan tali
Ni dah kaler biru
Adakah dorang tuka sekali jarum jam tu
Nak kasi sama dgn kaler tali

If betul dorang buat
Kira berbaloi la
Bayar pun xde la mahal sgt

Additional Note:
Jam tu Shaya jenama Bonia
 Sp mmg kena anta kat bonia sahaja
sbb dah try nak tuka tali kat kdai biasa2..
dorang xde yg match.

Kos dia cuma RM80 sahaja.
So pd sesiapa yg ada jam bonia yg rosak
Anto le ke kedai bonia sbb Shaya rs agak berbaloi
Coz rege tak mahal sgt n dpt yg original set
(Ada la tulisan bonia kat tali jam tu)

10 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

wah..ape name kedai tu? nk p gak la repair ctu..cm best je..byk ni jam lelame..

atty's said...

kira macam dapat jam baru ye wa..

nurbeena said...

comey

eB ezrin said...

eh baru tau nih. x tau leh tukar2... my mom yg suker brand bonia, sumer benda pn bonia... eB kalo jam, setia ngan swatch. dari zmn skolah lg... sbb pakai lamer :)

KSWSK said...

@diah
bonia punya kedai

KSWSK said...

@atty's
a'ah kak..mcm baru la kiranya

KSWSK said...

@nurbeena
mcm jam bebudak tak kak?

KSWSK said...

@eB..
enbeg pun bleh baiki gak..

Rozie's said...

Kat ner kedai bonia tu?Bg alamat blh?Tempat sy tinggal ni xde kedai Bonia....dh lame cari.Outlet yg x jual jam tgn adala.Email ke rozie_m@hotmail.com.Tq

Rozie's said...

Kat ner kedai bonia tu?Bg alamat blh?Tempat sy tinggal ni xde kedai Bonia....dh lame cari.Outlet yg x jual jam tgn adala.Email ke rozie_m@hotmail.com.Tq