Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Wednesday, 12 October 2011

Riprap


Pagi td Shaya tnya
Sape pernah nmpak benda ni
Lieya n Pidah jwb betul
kat Putrajaya

Actually gambar yg Shaya amik tu
Dah lama pun
Tahun 2007
Time tu jambatan tu dorang tak bukak pun kat public
Now Shaya xtau
Either dah bukak or tidak

Dam tu company Shaya yg buat
Kami panggil projek dam tu as LK2 Dam
Masa Shaya br join company ni
Dorang ada arrange day trip 
Utk tgk hasil keje yg dah company bt kat Putrajaya ni

Shaya tak berapa tertarik pd design2 jambatan tu
Shaya tertarik pd teknologi yang digunakan
Antaranya yg dipanggil sbg special alternative design on riprap
(yang bentuk zigzag tu)
Apa itu Riprap kat SINI

Time tu kan
Byk lg tpt yg still under construction
Dan pd haritu jugak
Kami diberitahu
Ada 1 jambatan yang mcm terputus
(Semua mmg ingat jambatan)
Rupanya adalah laluan ERL/LRT/Monorel

Di Putrajaya Sentral (Western Transort Terminal, Precinct 7)
Ntah bl nak sambung
(ke dah sambung?)

Gambar disuatu ms dahulu


2 comments:

cikbedahlaser said...

aah tu utk monorail ke ape rail tah.. sama cam kat bulatan dekat dgn PICC tu..
jematan tu lom smbung lg..
yg dem tu klu x silap... leh jalan2 kt situ.. pepetg org jog kt situ... klu x silap la

KSWSK said...

@cikbedahlaser
kak wa g last week mmg sah lum sambung pun rel tergantung tu ha