Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Tuesday, 1 November 2011

Marche The Curve

Lau nak ikutkan 
Plan asal nak g mkn kat Marche ni
Awal bulan tadi
Tapi asyik la tak menjadi

So bl dpt sms psl diskaun tuk member
Apalagi..
Perut pun mcm menjerit2 la
Mau makanan yg dimasak kat Marche

Hari Sabtu after keje
Shaya dan K
Dengan penuh rasa kelaparan menuju ke The Curve
Parking kete trus ke menonong ke Marche

Org agak ramai jugak
Ni la antara menu peberet Shaya
Seafood tomato sauce pasta
Udang yg elok posing atas pasta
K order grill chicken + baked potato
Tp sbb kebulur
Lupa nak amik gambo

Selain tu kami order jugak
Pizza
Crust dia tu sedap...
Oleh kerana Shaya ada Marche card
Air Shaya adalah percuma
Ni bukti dia Shaya redeem air free itu
Air kat sini segelas besau RM8.50
So kira dah jimat rege segelas air la kan

Time nak membayo baru Shaya top up kad Shaya
Setiap RM50 yang kita top up
Kita akan dpt free RM5.

Total bil kami pd haritu setelah ditolak di 30% ialah RM56.68
Shaya diminta untuk top up RM50 sahaja
Kerana dlm kad Shaya tu stil ada baki dlm RM6 
Dan ditambah dengan RM5 tuk setiap RM50 tadi
Maka dlm erti kata lain
Kami hanya perlu keluarkan duit sebanyak RM50 sahaja.
Utk sesi mengisi perut kalini


4 comments:

NM02 said...

bebelit lidah shaya tau

hehehehe

eB ezrin said...

sdpnyer. x thn tgk

aReLaN said...

perghhh...sedap nmpk.ala,xprnh smpi the curve.hmmm..

~diAhOntHeblOg~ said...

wow..beso la udang die..juicy je nampak..