Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 15 December 2011

SABA Restaurant

Setelah mencuba nasi arab di Al Diafah
Ramai plak yg suh try kat SABA
katanya situ pun sodap

Shaya pun menerai la
Sib baik xde la jauh nau
Dr umah
So blk keje trus jelajah Cyberjaya tu
Kad Bayaran

Menu



Nasi Shaya


Shaya just abeskan ayam grill dia jer
Nasi xbape nak jalan
K semua abes
Tapi dia kata lamb dia agak kureng la
Oleh kerana Shaya dah cuba nasi arab kat Al Diafah dl


Pd hemat tekak Shaya
Rasa nasi arab kat SABA ni
Tak setanding kat Al Diafah

Dan kerana kekurengggan itu
Hari selasa lepas
Kami g repeat mkn kat Al Diafah
After blk kojer

Dan Shaya baru pasan
Dorang ada bt buffet for lunch
Rege dia pun murah
RM18.00 net
dr kul 12-2pm
Tapi terhad kepada lauk ayam je la

Sebagai penutup
Shaya just nak ckp
Mkn kat Al Diafah lg best
Sbb ambieence dia mmg siok
Makanan sodap
Cuma rege dia agak mahal
Average lau 2 pax dlm 80++
Compare dgn SABA
2 pax dlm 50++

5 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

yeah..setuju..SABA sedap roti tu je kot..

eB ezrin said...

x pernah mkn. hu3

IntaNBerliaN said...

ns siap letak limau ek...

Daddy Ziyyad said...

Okeh, noted, bahwa AlDiafah lebih sedap dari Saba, but more expensive.

Lepas ni try lah pulak kat Nasi Arab Dmasyik, dekat dgn Paroi, Seremban. Semalam saya makan kat situ utk kali ke berapa entah...hehehehe...ikut tekak saya, kat Arab Damsyik ni lagi sedap dari Saba, dan of coz berbaloi. Set ayam dia baru RM12, lagi besar ayam nya, lagi best nasi nya.

lieyalatif said...

wah kak wa....ye ke kat dat diafah tu lagi sedap....okey2...nanti lieya nak try ler pulak....