Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Monday, 31 October 2011

Burberry

Aritu time g Shopping Mall kegemaran
Iaitu Subang Parade
Sekodeng2 perfume
Ingat nak bl Burberry Body
Sekali SA tu ckp
Udah abes kak

Shaya ckp
Sbb ramai yg tergoda tgk keseksian model dia tu erk
Hehehe

Heroin citer Transformers Dark of The Moon
Adik tu ckp
Ramai suka bau n botol dia kak
Oleh sbb respond yg over whelming tu
Dorang limitkan stok utk ke negara lain
Yang kat msia ni je katanya kan
Dlm ms 2 minggu stok da abes
(if adik tu tipu maka Shaya tipu)

Udahnya Shaya bl perfume yg ni jer
Burberry Brit
For Her
For Him
Than dpt free yg cinonent The Brit

Arini dah stat pakai prefume baru
Suka bau dia yg soft n manis


F.O.C

Ehem...Ehem
Dpt free tiket lagi
Kali ni citer Shark Night


1.11.11

Salam 1.11.11 buat semua
Sempena date yg cantik ini
Ada promo terapi minda yg mujarab
wihihihihi...

Ready yer tuk esok
If nak amik cuti pun bleh..
Mana yg dah xde cuti
Sila amik cuti 2 huruf


Saturday, 29 October 2011

Marche Card Members Day


So apa lg kawan2
Jom la kita ke Marche The Curve

Buat yang xde kad
Dtg je sana dan mintak buat kad
Kad dia ni berfungsi mcm prepaid card

Utk menjadi ahli xde jumlah belian minimum ker
Cuma cakap nak jd member
Nanti dorang tnya
Nak bl credit bape hengget
Kita boleh guna semua credit dlm kad kita
Dengan menjadi ahli
Kita layak untuk dpt 360 gelas air secara percuma selama setahun
(Terhad 1 gelas utk 1 kad setiap kali dtg)


Friday, 28 October 2011

Hobin vs Peteh

Esok malam
Hobin Jang Hobin
Akan bertarung dengan
Peteh Ganu Peteh
Utk merebut Piala Malaysia 2011
Korang Sokong mana?
Shaya sokong mana yg menang
hahahahhaha

Apa pun Shaya xkisah sebenarnya
Negeri mana yg menang pun
Ada permainan ada menang ada kalah

Dengarnya walaupun tiket dah naik jd RM50
Masih ramai yang membeli
Shaya n K
Tgk kat umah je la
Buat yang pegi ke Stadium esok
Xmo gaduh2 yer if pasukan yg korang sokong kalah

Ni antara memori ketika 'bersama' pasukan Red Giant suatu masa dl

Orang kecik bersembang dgn org besau
Betapa gedobosnya baju itu kan...

Stem

Stem ni menarik perhatian Shaya
Simbol kat bawah tu lagi menarik perhatian Shaya
Shaya duk belek2
Simbol apakah itu?
Apakah perkataan disebalik simbol tu?
Sape tau?
Or semua pun xtau
(kena google le jawabnya)

Thursday, 27 October 2011

Teringin Sgt

Smalam time kat upis incik K
Tetiba Shaya rs kelaparan amat
Waktu dlm pukul 4 lbh
Jam tu jugak la duk terbayang
Ayam Nandos
Umang ai

Kebetulan plak nak g Bonia Subang Parade
Nak amik jam
So apa lg
Sampai je kat sana
G amik jam 
Skodeng brg2 bonia serba sikit

Tettttt
Shaya terjebak membeli yer
Hahahahah
Apa Shaya bl nnti Shaya tunjuk

Pas dah settle kat Bonia
Jln terus je Nandos
(even sepanjang perjalanan tu ada singgap2 membeli jugak)
Smpai terus order half bird
1/4 tuk Shaya 1/4 tuk K
K just nak ayam dia jer
Sbb dia xlapo sgt
Seketoi dah terbang g plate K
Kami juga order ni
Brownis dia mmg sodap

Oleh kerana rs teringin tu meluap-luap
Maka cenggini la rupanya ayam Nandos tu
Setelah sesi melepas kebuluran dilakukan
Tinggal tulang n seketoi daging.

Memang bahaya tul kalau rs teringin kan
Abes lupa soal nak diet
(huhuhuhu)


Cool

Time study dl Shaya ada dpt jam
Tak silap Shaya tahun 2000 rasanya
Masa tu rupa dia cantik
Byk berjasa jugak jam tu

Oleh sbb tali dia jenis plastik getah tu
Shaya dgn selamba je la
Pakai pun lasak-lasak

Sampai la 1 waktu
Tali dia tu mcm dah uzur sangat
N Shaya da xleh nak guna

Last 2 week Shaya anta dia g baiki kat outlet dia
Dan semalam Shaya amik semula
Dan begini la rupanya
Setelah dimakeup kan oleh pihak kilang

Warna asal tali jam tu ialah hijau
Mcm ni
Rupa tali jam lama
Time amik Shaya xbape belek2 sgt pun
Cuma Shaya mcm terperasan
Mcm kata dia nmpak bersinar-sinar
Dan xde calar
Pd hemat Shaya maybe dorang polish kot

Tapi bl dah blk umah
Shaya belek2
Shaya rs dl jarum jam dia pun kaler hijau sama ngan tali
Ni dah kaler biru
Adakah dorang tuka sekali jarum jam tu
Nak kasi sama dgn kaler tali

If betul dorang buat
Kira berbaloi la
Bayar pun xde la mahal sgt

Additional Note:
Jam tu Shaya jenama Bonia
 Sp mmg kena anta kat bonia sahaja
sbb dah try nak tuka tali kat kdai biasa2..
dorang xde yg match.

Kos dia cuma RM80 sahaja.
So pd sesiapa yg ada jam bonia yg rosak
Anto le ke kedai bonia sbb Shaya rs agak berbaloi
Coz rege tak mahal sgt n dpt yg original set
(Ada la tulisan bonia kat tali jam tu)

Tuesday, 25 October 2011

Bantuan Anda Diperlukan

Esok cuti Deepavali
Shaya dan K ada sesi gambik gambo
So called post wedding la

Sepatutnya buat b4 puasa ritu
Tp sbb ms yang tak mengizikan tertangguh2
So esok adalah harinya

Ni tgh terfikir2
Nak buat konsep apa?
Bj kaler apa?
Ada prop yang nak dibawak?
Kwn2 semua meh le kasi idea

Lokasi nak ngambik gambo sok kat tasik perdana


Bersedia Kah Anda??

Jualan Gudang Brg Makeup dtg lagi
 Mcm produk ada
Avene, Elancyl, Revlon, SG Men, Silkygirl, Stage
Shaya dah beberapa kali jugak dtg jualan gudang ni
Mmg berbaloi
Shaya bl product Revlon dgn Stage

So apa lg..
Sila la pangkah kalender anda
Dan sediakan semua kelangkapan utk bersopink
hehehehehe

Hadiah2 GA

Hadiah dr GA yang Shaya join
Ole-Ole Dr Korea

Dr Azatie
Terima kasih daun keladi

Monday, 24 October 2011

Master Chef Malaysia


Dah stat pun episod pertama dia hari sabtu lepas
Shaya secara personal
Agak kecewa dgn 1st episod
Tahap keterujaan Nak Tengok
Dengan feeling time tgk
Tak selari
Dah la para juri ckp mcm guna skrip buku sastera
Riak wajah pun adakala xsekata dgn percakapan
Rasa mcm masakan yang hambar yer
Boleh makan tapi kurengggg 'kick' la
Maybe sbb dorang bkn celebriti chef kot
(kot yer..sbb shaya xkenal pun dorang tu semua..)
Yang pandai membebel n tarik perhatian

Dlm pd duk melayan jugak la 
Para juri ckp guna ayat buku sastera
Mood Shaya mcm tersentap kejap
Bl cara juri tunjuk bahan masakan iaitu bawang
Dengan biarkan bawang2 terlambak n tergolek2 atas lantai
Apa motip???
Mcm tak hormat kat bawang yg jd bahan makanan kita

Pastu plak time nak amik bawang tu
Semua duk rebut2
(Bukti jelas kita mmg suka berebut2 amik brg)
Sampaikan ada yg duk pijak2 je bawang2 yg kat atas lantai tu

Shaya jd lagi mcm apa kes ni
Ingat pas rebut2 tu 
Terus je kena potong bwg
Mean masa berjalan stat dr dorang rebut2 bawang
Upanya nan ado
So buat apa la td nak kena rebut2 bawang bagai tu

Dlm byk2 masterchef punya siri
Shaya paling suka Junior Masterchef Australia
Kagum gila tgk budak2 kecik tu msk
Bukan msk yg simple2 plak tu

Jus Sebenar

Memula jumpa dl
Dlm bulan puasa
Time tu xbape nak kenan sgt
Buat derk jer la

Ye la dah bln poser kan
Idak le kita ni nak minum selalu
Stat jatuh cinta dah ujung2 bulan poser
Itu pun jenuh nak mencari dia
Yg slalu ada perasa lain

Skang ni pun
Tak semua tpt ada jual 
Petrol Station pun sama
Yg byk cuma oren dan oren dan oren
If jumpa Shaya bl bkn 1
Tapi 2 or 3
Shaya suka rasa jus sebenar dia


Friday, 21 October 2011

PENCARIAN "CUTE BABY" SWEET BABY LURVE

Pertandingan ni bkn Shaya yang anjurkan
Shaya (insyaallah) akan jd salah sorang jurinya

Mana para sahabat blogger yg ada anak 
Usia lingkungan 3 bulan ke 5 tahun
Lelaki atau perempuan
Anda layak utk turut serta

PENCARIAN "CUTE BABY" SWEET BABY LURVE


Sekiranya berminat nak join
Sangat ler senang...
hanya perlu ada akaun FB jerk...
Anda perlu " Like " Page >>>>> Sweet Baby Lurve
 Dan kemudian email sekeping gambar yg paling cute miut ke pihak penganjur
Keterangan lanjut sila rujuk SINI

Tarikh Tutup Pengantaran Gambar ialah pada 31/10/2011

Antara hadiah utk Pemenang adalah

HADIAH UTAMA :

* Menjadi model SWEET BABY LURVE + KONTRAK ( selama 6 Bulan )
* Hamper Barangan Bayi
* Wang Tunai RM50.00
* 2 tiket Voucher utk Kanak2 ke Taman Buaya & Rekreasi
Air keroh Melaka
* 2 tiket Voucher utk Dewasa ke Taman Buaya & Rekreasi
Air keroh Melaka
* Diskaun 20% dari harga Produk SWEET BABY LURVE
KONTRAK ( selama 6 Bulan )
* FOC PHOTOSHOOT SPONSOR BY:
http://www.facebook.com/pages/Gangster-Paradise- Photography/187017681341301


TEMPAT KEDUA :

* Hamper
* Wang Tunai RM50.00
* 2 tiket Voucher utk kanak2 ke Taman Buaya & Rekreasi
Air keroh Melaka
* 2 tiket Voucher utk Dewasa ke Taman Buaya & Rekreasi
Air keroh Melaka
* Diskaun 15% dari harga Produk SWEET BABY LURVE
KONTRAK ( selama 3 Bulan )
* FOC PHOTOSHOOT SPONSOR BY:
http://www.facebook.com/pages/Gangster-Paradise- Photography/187017681341301

TEMPAT KE - 3 :

* Hamper
* Wang Tunai RM50.00
* 2 tiket Voucher utk kanak2 ke Taman Buaya & Rekreasi
Air keroh Melaka
* 2 tiket Voucher utk Dewasa ke Taman Buaya & Rekreasi
Air keroh Melaka
* Diskaun 10% dari harga Produk SWEET BABY LURVE
* FOC PHOTOSHOOT SPONSOR BY:
http://www.facebook.com/pages/Gangster-Paradise- Photography/187017681341301

So apa tunggu lagi
Hadiah dia menarik kan

The Ohio University Marching 110

Mmg cool habis dorang punya formasi
The Party Rock Anthem

In Time

Tiket Wayang free lg
Kalini citer In time

SIL Shaya pun dpt jugak
So nanti leh ar kami berjemaah menonton wayang

Thursday, 20 October 2011

Hadiah Dr Dian Bizz

Shaya tak bertuah utk menang percutian 3D2N kat Equatorial Cameron Highlands


Tapi Shaya menang ini
Voucher buat facial
Alhamdulillah
Rezeki dr Allah

Sector 7 Movie Passes~Freeeee

Alhamdulillah
Even tak menang Sector 7 exclusive limited edition t-shirt cam nana
Tahniah ye nana
Shaya dpt sepasang pas tuk tgk citer ni
Ok la kan dr xdpt pape
 
Tie breaker Shaya
"I want to see how freak n ugly the monster look like"

Tapi kan tiket tu nak kena g amik kat Kelana Jaya nun
Opis dorang Shaya tau
Cuma bl ms nya nak kesana

Pastu plak
Bl date cite tu?
(Nana tlg jawab)