Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Wednesday, 30 November 2011

Full Story~ Annual Dinner 2011

Phewww...
Tarikan nafas yang panjang
Pagi smalam kunun nak warm up kan
Mau carik idea
Skali terbusy udahnya xdan nak bercerita

Pagi td plak
Ada appment kat luar
Masuk opis dah nak dekat lunch hour
So mmg xdan nak bebel panjang
Just post sekeping gambo bt teaser je la dl

Now dah konyang
Mata plak ngantuk
Aishhhh...bahana pekena nasi tomato la tadi

Ok berbalik pd kisah sebenar
Acara tahunan kat opis Shaya
Annual Dinner
Tema Masquerade Nite
Buat kat Prince Hotel

Mlm tu Shaya xde la bergaya sakan pun
Just pakai baju kawin Shaya ritu jer
Mask pun pakai yg company kasi jer
Kiranya 99% adalah pakai apa yg ada jer
Meh kita layan gegambar Shaya pd mlm tu
Lady in Red

HQ n Site Staffs

Dengan Our CEO. Bos Dept Shaya

Gegirl Department Shaya

Gegirl lagi
Gambo xpakai mask

Utk makluman
Shaya tak bertuah tuk dpt hadiah mlm tu
Bukan rezeki Shaya

Annual Dinner

Citer selanjutnya pas lunch kang erk
Shaya br masuk upis

Tuesday, 29 November 2011

Saturday, 26 November 2011

Harinya

Mlm ni annual dinner company shaya. Smua sgt excited.. Sbb hadiah best2..

Friday, 25 November 2011

Subway FREE Sandwich Coupon

Mau coupon free tu
Sila la beli The Star arini punya
Ada kat Star Section 2 muka surat 14

Menu Beso Gedabak

Memperkenalkan inilah dia
Menu beso gedabak
Order sepinggan bleh mkn tuk 2,3 org

Cer tgk air gelas besau dia ni
Shaya letak sebelah ngan gelas biasa
Longan kat dlm air soda herbs tu kan
Isi dia tu 1 tin longan
Hamik kau
Puas gila mengunyah longan tu

Soda herbs gelas gedabak posing sebelah air apple

Kasi closed up sket air soda herbs ni
Alkisahnya
Ms dtg Kat Restaurant William ni
Tekak mcm nak mkn mushroom soup
So ngoder ler kan
Dia dtg skali ngan garlic bread ni
Mushroom soup ni lau mkn 2 org pun bleh
Oleh sbb tekak mmg dah terasa nak mkn
Maka abes la jugak 90% soup itew

Mushroom soup + garlic bread

Pehtu plak
Napsu makan tetiba dtg
Syaitonirrojim mula menghasut
Suh order bni plak
Padahal otak dau tau tu
Sure tak abes nya sbb portion dia gedabak
Tapi Shaya insan lemah

Lasagna Meatball
Incik K plak
Dia mmg dah pasang nawaitu awal2
Nak mkn nan cheese ngan butter chicken
Dia mkn sorang2 jer
Coz yg tu portion dia sedang2 aja la
Nan Cheese + butter chicken
Sedang K bersungguh-sungguh mkn
Shaya plak terkulat-kulat
Nak perabiskan lasagna Shaya
Udahnya kan
Tak sampai suku pun Shaya dpt mkn
Perut dah penuh amat
Cer tgk gambar ni
Mcm tak bercuit pun kan
Lasagna tu

Buat yang dah pernah dtg sini
Sure skang ni korang tgk menahan perasaan kan
Terbayang kesedapan nasi goreng ketam dia
Wallah...

Buat yang lum pernah dtg
N nak terai
Memula sekali sila dtg dlm keadaan perut anda yg amat lapar
Jika tidak anda sure xkan abes
Dan lg sila jgn order sorang 1 pinggan
Sbb potensi utk anda abeskan sepinggan tu sorang2
Amatlah sangat jarang-jarang

Dan seterusnya
Oleh kerana portion makanan ni besau-besau
So rege dia pun agak bosa
Sepinggan tu dlm RM20-30+++
Kebiasaannya sekali mkn sure dlm RM50++

Lokasi restaurant ni plak kat
Jalan SS 26/9 (Taman Mayang Jaya), Petaling Jaya, Selangor 47301
Dekat belakang LimKokwing lama
Selamat mencuba


Wednesday, 23 November 2011

B03

Belek punya belek cert yg ada logo
Kerana Tuhan Untuk Manusia itew
Terimbau kenangan bermula tahun 1997
Blok B03 Fakulti Alam Bina
Fakulti yg paling banyak pokok yg buahnya boleh dimakan 
Paling pemes kat sini pokok rambutan la
Sakan semua student bl rambutan ni berbuah

Teringat pulak zaman kena tido kat studio
Bertapa siapkan keje dengan tido yang tak teratur selama 3 hari
hari ke 4 blk bilik mandi tuka baju
Sbb buat presentation kat lacture
(Ada yg xsempat blk pun. Just basuh muka n gosok gigi kat toilet faculty jer)

Petang bl dah abes
Time berjalan nak blk bilik tu
Dah rasa mcm antara sedar ngan tak sedar jer
Kaki mcm dah tak pijak tanah pun

Sampai je bilik
Settle perkara wajib yang perlu
Pastu semua pun kebabom
Membuta

Time tu bilik memasing stil sepah lg ngan brg2 studio tu
Tapi demi mata yang bagai xleh nak celek dah
Otak yg dah kosong
Badan yang kelesuan
Tido adalah ubat yang paling mustajab

Buat adik2 yg ada cita2 nak masuk Fakulti Alam Bina
Tak kisah la kat UTM ker
Uitm ker, UIA ker, Poli ker
Sila la bersedia tuk mengalami keadaan kita

Cousin Shaya sorang dah tersangkut amik town planning kat Poli
Before dia register
Shaya dah kasi pre briefing dl
Psl course yg dia amik ni
Siap ngan makcik Shaya skali Shaya kasi briefing

Sbb course kat Alam Bina tu
(Town Planning + Architecture)
Mmg akan gunakan ongkos yg amat besar
So kang lau anak dia duk roger2 mintak uwang
Dia xde la nak melenting

Ada rakan-rakan seUTM dlm yg kini dah menjadi Pensyarah kat UTM
Bijak sungguh mereka tu kan
Blaja..Blaja dan terus blaja
Skang depan nama memasing ada Doktor
Kagum pd kecintaan mereka kepada ILMU




Tuesday, 22 November 2011

Masquerade

Citer penuh psl gambo topeng semalam
Sebenarnya topeng tu bakal di pakai 
Masa annual dinner opis Shaya sabtu ni
Tema annual dinner thn ni Masquerade plak
Makanya smua kena la bertopeng cenggini rupa

Baju plak yg pompuan kena la pakai ala2 gaun or evening dress gitu
Laki kena la pakai tux or suit
Sama je dress code dia mcm mana2 masquerade party

Cuma yang bezanya
Kali ni kita org dan persembahan dancing-dancing
Ada salsa, ada walls

Dan tarian yang memerlukan ramai penari
Iaitu mob dance

Shaya dengan rela hatinya
Tak menjoinkan diri dlm sebarang tarian pun
Baju pun Shaya just akan pakai bj apa yg ada
Shaya just nak memeriahkan majlis jer
Dan jua
Menyimpan nawaitu tuk menang grand prize
Cash....Cash....Cash...
Doakan ye kawan2
Ni antara contoh mob dance




Tahniah Harimau Muda~Trending woooo

Stat mlm td
Semua ni dah trending kat twitter

Shaya pun berdebar2 semalam
Tgk team kita main
Time penalty lg la
Mau gugur jantung
hahahahahahaha

Bt budak kecik Nazmi Faiz
Berbaloi dik ko tak amik SPM thn ni
 Dapat IBU segala pingat tu kan




Monday, 21 November 2011

Saturday, 19 November 2011

Semangat Setiakawan

Sobrie mmg berbakat
Last minute terpaksa buat komedi sendiri
Tok T pun ckp dia kagum
Moga Bob akan sihat spt sediakala
All the best BP

Kantoi

Shaya ketawa besau smalam
Ada org kantoi
Salah tweet
Waktu kejadian ialah petang semalam


Tukang tweet kat tv3
Jgn marah jer
Kang kena JUALLLLL
Gurau-gurauan je yer


Friday, 18 November 2011

Buy 1 Free 1 Shimino Japanese Crepes Voucher

Siapa suka mkn makanan Nippon
Ni ara free voucher
Hait....

Reshape Your Body

 
Baru abes 2 bab
Berkenaan dengan mengenal bahagian-bahagian bdn kita
Bahagian mana yang perlukan lebih senamam
Bhg mana yg menjadi perangsang utama utk kita membakar lemak
Rasanya mcm lambat je lg nak abes
Sbb ni adalah buku ilmiah
Bukan novel
 
Tiap mlm if ada kelapangan
Sebelum tido
Baca 2,3 perenggan
Pastu mata pun kuyu..
hahahahaha

Thursday, 17 November 2011

Saman PBT


Siapa yang belum pernah kena saman dgn PBT
Mesti korang jenis yg amat mematuhi peraturan

Ni senarai saman Shaya
Sebahagian saman yang belum selesai
Kenapa Shaya ada byk saman dgn DBKL ni
Bkn sbb Shaya xmo byr parking tu
Cuma ni atas sbb tertentu
Company Shaya menghadkan jumlah bayaran yg kami kena byr
Tu yg duk la berderet kesalahan Tiket Bayaran Tamat Tempoh
Nasib baik tu company yg akan bayo
Selamat duit Shaya

Now polisi dah tukar
Kami disuruh byr full amount
If kena saman sendiri tanggung
Sbb refer pd attachment yg Shaya buh kat atas tu
Akta Pengangkutan Jalan 1987, Pindaan 2010
Kita blh di blacklist kan oleh JPJ
Dan tak boleh nak renew roadtax
Katanya stat 1st Jan 2012 
Akta ni nak digunapakai sepenuhnya

Kengkawan dah bayo saman PBT kengkawan?
Sape nak chk saman kat DBKL leh tgk kat SINI

Wednesday, 16 November 2011

Hadiah Promo Cosmopolitan / Nivea

Ari senin lepas
Pas blk keje gigih la pegi Damansara Uptown
Nasib baik la Shaya tau jugak jln nak kesana
Idak le pyh benau

Buat kwn2 yang kemungkinan 1 day nanti kena g opis Cosmo ni
Tips paling senang
Mcm Shaya dr hartamas wa ikut Sprint Highway tu jer
Yang kena lalu depan Eastin Hotel /The Star
Byr tol RM1
Sila amik tol yang tulisan dia Puchong/ NKVE
Jgn amik yang Damansara / TTDI
Situ jem amat yer

Pas byr tol terus je sampai lalu Tropicana Mall
Tropicana ni nanti belah kiri kita
Sila amik laluan kiri yer utk memudahkan anda utk buat U Turn
Lebih kurang 100m dr jumpa Tropicana tu
Anda akan nmpak sign U Turn
After buat U turn sila masuk simpang ke kiri yang mula2 anda jumpa
Terus je til jumpa round about
Sila amik pukul 6
Pastu sila masuk 1st simpang kiri
Jln terus anda akan nmpak Bangunan Uptown 2
Uptown 1 sebelah dia jer

Utk makluman parking kat Uptown mmg pyh
Shaya sbb dth after opis hour
Alhmdllah sonang jer carik parking
Opis Cosmopolitan ni bukak til 6pm yer

Ni la dia deyah yang Shaya dpt

WW~Anda Pernah Lihat Ini?

Menu Gedabak Di Dinding

Tuesday, 15 November 2011

Resepi Rahsia

Shaya mmg suka mkn ni
SR punya Vietnamese Noodle
Tapi last week pegi mkn
Mcm byk dah kurangnya
Kuah dia dah kurangg
Daging pun dah kurang
Meat ball dia pun dah kurang
 
Paling tak best
Mangkuk dia tu
Dah tukar kaler hitam
Dan bukan dr seramik mcm dulu
So dia punya panas kuah tu
Mcm tak bape tahan lama la

So kefanatikan terhadapap Vietnamese Noodle Secret Receipe
Sudah merundum...

 

Monday, 14 November 2011

Value Opinions

After lunch td dpt parcel
Tulis URGENT
Agak tertanya2 sekejap
Sbb no idea apa yang ada dlm parcel tu
Baca nama pengirim mmg xcam
Bl bukak ada envelope yang depan dia xde tulis pape
Lg la tambah blur

Bila bukak ada voucher JUSCO RM30

Ingat2 blk
Rupany voucher ni sbb Shaya redeem point Survey Value Opinions

Sape nak join Value Opinions ni
Leh la tgglkan email
Nanti Shaya invite