Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Friday, 30 December 2011

Kasut Baru

Dl rasanya tiap bln Shaya akan bl kasut
Paling peberet yg high heel
Tp skang dah jd jarang2
Sbb aktiviti tawaf shopink mall
Dah kadang2 je dilakukan

So bl ada kesempatan jenjalan kat mall
Shaya akan skodeng2 jugak la
Last week dpt la kasut ni

Dengan kasut ini ketinggian Shaya menjadi 167cm
Best...Best..Best...

Design ni simple jer
Tapi tahap keselesaan dia
Memenuhi piawaian Shaya


Thursday, 29 December 2011

Menang Hadiah Caroline Herrera Perfume Set

Kesemua hadiah kemenangan tuk bln November
Dr majalah2 keluaran Blu Inc
Telah pun dicollect dgn jayanya

Ni hadiah dr Female

 Set perfume tu yg women edp
Yang men tu edt
Shaya suka
Sbb dia bau bunga
Botol dia mmg kelassss

Sesambil tu amik sekali hadiah dr Marie Clare
Dapat anti aging eye treatment
Dgn anti aging serum



Ladies Day Diskaun Dah Yelek?

Ni dah kira mcm 1 kemestian
Lau g tgk movie free kat OU tu
Sesambil nak tggu masa tu time
Mesti nak lelepak kat Tutti Frutti
Sbb selasa adalah Ladies Day
Diskaun 15%

Kejadian bebaru ni
Ingat nak jlnkan la aktiviti biasa itu
Memula sekali dah mcm xsyok
Flavour kegemaran iaitu Red Velvet tarak pulak

Tanya akk tu
Dia ckp dorang ada 42 flavour
Setiap flavour tu dorang akan rotate
3 minggu sekali

Shaya amik la chocolate rich
Buh 5 ketoi longan
Semua RM9++

Time nak mkn
Duk la belek2 resit
Skali tgk resit
Xde pun diskaun tuk ladies

Ckp ngan K
Psl benda ni
K ckp ntah2 dah xde tak
Coz nmpak dorang just tmpal promo tuk student jer
Yg tuk ladies tu dah xde

Shaya gugel dorang punya website
Still ada je promo tuk ladies day tu
Adakah outlet kat OU
dorang ganti ladies day diskaun tu dgn kat OU
Adakah?

The Darkest Hours

Kelmarin tgk cite ni
Nasib baik la tiket free
Citer dia nan ado
Plot dia xbape jelas
Ending dia buat Shaya dan K
Rs amat tak puas hati

Shaya xmo la cite lebih2 sgt
Kang tokey filem ni marah
Mau pasni kang ada yg xdpt dah 
tiket wayang free
hehehehehe

Shaya kasi 2.5/5 bintang
Utk citer ni

Wednesday, 28 December 2011

Dah Dapat Pun

Mimpi ngeri dgn X-Gear telah pun tinggal sejarah
Kini Shaya dan K
Tersenyum gembira
Melihat WVW itu

Harini Genap seminggu
Usia Si Puteh Kami
Dia mmg sgt comel
Meluncur dengan jayanya membawa Shaya dah K
Oleh kerana dia sampai bln 12
Ni kira deyah tuk our 1st Anniversary la

WW~Chilis

Tuesday, 27 December 2011

K Pulak Menang

Skang ni
Nama K plak yg duk asyik naik jer
Agaknya trend dia
Sape yg br join
Akan menang berturut2 kot


Friday, 23 December 2011

2-2 Menang

Alhamdulillah
Ada gak sangkutnya
Nama K
1st time kena

A Beautiful Silhouette

Camno nak pegi
Jauh bebenor
Parkson The Spring tu nun jauh kat Wisma Sanyan, Sibu, Sarawak
Org2 kat Sibu best la

Lupa

Untuk makluman semua
Harini Shaya lupa bwk enpon
Pape bleh tweet jer erk
Sekian harap maklum

Tuesday, 20 December 2011

Dapat Hadiah Dr Marie Claire

Alhamdulillah
Setelah beberapa lama tak sangkut pape hadiah
Dr contest Blu Inc
Kali ni dpt dr Marie Claire

Monday, 19 December 2011

Berangan

Ini berangan bukan sebarangan berangan
Ini punya berangan membuahkan hasil
~wink~

Agak lama juga terasa nak mkn buah berangan ni 
Semalam dpt beli kat JJ
150 gram RM6
Puas mkn sorang2
Mlm nak tido
Hamik kau
Perut senak 
Angin

Burger King RM1 French Chicken



Burger King RM1 French Chicken
Details yg lelain kat SINI

Friday, 16 December 2011

Hampir

Mcm tahun2 sebelumnya
Bl nak hujung tahun
Shaya mesti kena edarkan
Calender ngan diary

2012 punya calender n diary
Bl calender n diary ni dah dpt kat tgn
Perkara lazim yg dilakukan oleh kebanyakan pekerja
Tgk cuti...
hehehehehe
betul tak..

Thursday, 15 December 2011

SABA Restaurant

Setelah mencuba nasi arab di Al Diafah
Ramai plak yg suh try kat SABA
katanya situ pun sodap

Shaya pun menerai la
Sib baik xde la jauh nau
Dr umah
So blk keje trus jelajah Cyberjaya tu
Kad Bayaran

Menu



Nasi Shaya


Shaya just abeskan ayam grill dia jer
Nasi xbape nak jalan
K semua abes
Tapi dia kata lamb dia agak kureng la
Oleh kerana Shaya dah cuba nasi arab kat Al Diafah dl


Pd hemat tekak Shaya
Rasa nasi arab kat SABA ni
Tak setanding kat Al Diafah

Dan kerana kekurengggan itu
Hari selasa lepas
Kami g repeat mkn kat Al Diafah
After blk kojer

Dan Shaya baru pasan
Dorang ada bt buffet for lunch
Rege dia pun murah
RM18.00 net
dr kul 12-2pm
Tapi terhad kepada lauk ayam je la

Sebagai penutup
Shaya just nak ckp
Mkn kat Al Diafah lg best
Sbb ambieence dia mmg siok
Makanan sodap
Cuma rege dia agak mahal
Average lau 2 pax dlm 80++
Compare dgn SABA
2 pax dlm 50++

Wednesday, 14 December 2011

3 Serangkai

Ini adalah keju 3 serangkai
Ole-ole dr kejauhan jugak
Keju 3 serangkai
Didatangkan bersama dengan sclicer board yg comel ni
Jauh slicer ni merantau
Rakan K ckp
Yang ni special tuk Shaya
Sbb dia ckp
Ur wife mesti suka benda ni

Dan Ya
Shaya suka dengan slicer board ni
Coz dia cantik

WW~Hiris

Tuesday, 13 December 2011

Newspaper as Wedding Door Gift

Bagi yang nak perkahwinan yg glam ala retis
Ni ada berita baik

Keterangan lanjut kat SINI

Nanti kang bleh ar jadikan surat khabar UTUSAN as door gift korang

X-Gear

Ingat tak ritu Shaya ada cite psl kisah Cikaro
Pastu Shaya psl no WVW

Ikut plan asalnya
No WVW Shaya tu adalah tuk kete ni
Nissan X-Gear..Kaler pun sama ler


Tapi....
Shaya terpaksa membatalkan niat Shaya itu
Kerana kete ni xde stok dik non
Sape booking skang ni silap2 5 bln br dpt
Tak ke jenuh

Shaya punya kes kan
Bermula 2 weeks after Raya Puasa
Time tu menurut SA Nissan
Kete ni br 2 minggu je kuar kat market
Shaya dan K
Belek punya belek
Design, spec n harga agak menarik
Dah siap test drive lg tu

Tanya SA tu stok ada tak
Dia dengan tahap keyakinan 500%
Ready stock mmg dah ada
Lau loan semua ok
Dlm ms 2/3 minggu dah bleh dpt kete


Dr situ Shaya dah K pun setuju la
Nak amik Nissan X-Gear tu
Submit loan kat bank
G carik no WVW tu
Kira org kata
Semua dan settle la kat side kami

Kisah berdolak dalih bermula
Time memula nak sign agreement loan ngan bank
SA tu ckp
Stock kete putih maybe lambat sket
Ok kami faham sbb itu kami dah maklum
SA gebu-gebu comel tu ckp
If kami nak cepat
Kami kena call or tulis email Tan Chong punya customer service

K dah email
Tarak respond
K tepon tuk kali pertamanya
Jawapan dia
Sorry sir i cant give u answer
Coz we're out off stock at the moment

 Selang seminggu
K call lg
Kali ni dia jwb
Stok akan sampai dlm ms 2 bln
K dah menyirap
SA gebu-gebu kami plak
Bl tanya
Jawapan yg sama
Shaya tgh push bos ni

Minggu seterusnya
Call SA dah tak berani jwb
Blk2 ayat sorry td tgh drive, nnti sy call blk
Udahnya smpai la kemlm
Idak le dia return call pun
Sampai 1 hari Shaya call
Shaya siap ckp
Ni tgh drive lg ker? ke nak akk call blk semula
 Terus dia gelak2 malu
Sbb tau kena sindir

Minggu seterusnya
Kejadian yg sama berulang
Call service center
Kali dorang ckp tggu 4 bln plak
Giloooo
hahahahhaha
Dr 2 bln jd 4 bln
If call lg skali agaknya jd 6 bln

Bosan dgn sikap SA kami yg suka nau berdolak dalih
Shaya mntak tlg kwn Abg Shaya
Tapi tu la
Mmg nationwide pun kete tu xde stok
Mmg kena tggu dlm 3 bln atau lebih
Tapi ngan kwn Abg Shaya tu
Shaya tak menyirap sgt
Sbb dia berterus terang
Ni SA yang kat BBBangi tu
Xmo ckp terus terang

Shaya dan K
Mengalami kesulitan jugak
Sbb skang kete dan tinggal 1
So Shaya dan K
Kena share kete
Pepagi Shaya anto K keje
Ptg kang amik dia dr opis

Dlm ms yg sama
Kami tgk juga option2 yg lain
Malang2 sbb kan tragedi kat negara jiran kita
Stock kete2 import yg biasa2 smua tarak
Yg ado smua keta mewah
Kami blum mampu lg

Sampai la suatu hati sekitar pertengah bln lepas
Jalan-jalan kat Alamanda
Skali ada kete yg menjadi idaman
Kete yg sememang amat sesuai ngan WVW itu
K terus approach SA tu
Cite kisah kami
Prang..Prung...Prang..Prung

Akhirnya
Kini kami sedang menanti kehadiran WVW kami itu
Kami dah test drive jugak kete ni
Shaya suka sbb dia laju
hehehehehe

 So bt rakan2 yg berhajat nak bl kete ni
Sila la bersedia utk menjadi penanti yg terhormat
Sbb stok kete ni mmg lambat yer
Andai ada SA yg ckp stock mmg ada
Sila suruh dia tnjuk dl kete tu
Lau idak kang jd mcm Shaya
Penantian selama 3 bln yg sia2