Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Wednesday, 4 January 2012

Christmas Exchange Gift

Kebiasaan semenjak 1st year keje
Kat company ni
Christmas mmg akan disambut secara over
Mmg akan ada sesi mkn2
Dan exchange gift

Yg bestnya 
selain dr dpt hadiah yg kita tuka2 tu
Ada juga lucky draw

This year
Shaya tak sempat nak bl hadiah
Pastu plak mcm susah nak carik brg 
Yang bleh digunakan oleh either lelaki or perempuan
So apa yg Shaya buat ialah
Shaya buh je cash dlm kotak body shop

Hadiah yang Shaya dpt ialah Set Tupperware
 Memula dpt kotak bosa amat
Sebeso kertas A4 tu
Tp angkat n goncang
Ringan jer

Bila koyak jer kertas pembalut tu
Terus nmpak kotak A4 Double A tu


Buang penutup dia
Nampak la ini
Sebijik Tupperware bulat yg bosa
Pastu Shaya terus tolak je hadiah tu
Dengan kotak2 dia ketepi 

Sekali dah lebih seminggu mcm tu
Time nak ngemas umah
Ingat nak buang la kotak bosa tu
Bl angkat Tupperware yg bulat tu
Sekali ada lg rupanya kat bwh dia
 Ada lagi

Malah bukan 1
Tapi 2
Tupperware yg petak tu
Ngam2 pulak beso dia 
Sama saiz ngan kotak tu

Ni le dia Tupperware yg kat bhg bawah
Shaya tersenyum lebar la
Sbb dpt 3 food container jenama Tupperware
 
Dlm pd tu
Teringat jua
Ini adalah Christmas exchange gift yg terakhir Shaya
Dengan company ni

1 comment:

~diAhOntHeblOg~ said...

best2..last year opis aku pon buat wa..tp new year punye la..bkn christmas..tp kan..this year yilek pocit..hahaha semua kering kot..