Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Tuesday, 31 January 2012

Good Bye

My last day kat Loh & Loh Development
Sayu dah sebak pun ada
Rata-rata yang perempuan
Mata bergenang2

5 tahun Shaya dengan dorang
Bonding tu dah ada
Ada yang bertanya
Kenapa mesti Shaya berenti
Adakah kerana company ni teruk sgt

Jawapan Shaya mudah
Shaya perlukan lebih ms tuk family
Bekerja setiap sabtu
Menjadikan masa Shaya amat terhad

Yang mana senior2
Shaya elak dr pandang muka n mata dorang lama2
Sbb semua berkaca jer
Suara pun bergetar menahan sebak

Ada juga yg bertanya
Apa harapan kat tpt kerja baru nanti
Shaya jwb simple jer
Shaya harap Shaya mampu sesuaikan diri jer
Sbb kat mana2 situasinya
Akan lbh kurang sama


Buat sahabat lain yang nak tuka keje
Renung-renungkan lah
Ayat ini
Berundur la ketika kita diatas
Bukan berundur ketika kita sudah tersembam ke bumi
Kerana ia merupakan suatu penghormatan yg tertinggi
Buat diri kita sendiri

 Agaknya itu lah yg Tun M rasa
Time dia berundur as PM Malaysia dl






Bangi Fitness

Arini badan sakit2
Sbb mlm td Shaya dah meregisterkan diri
Tuk masuk Gym

Dah tu pulak
Class Aero kickboxing
Hamik kau
Larat follow dlm 20 min jer
Sbb tulang temulang
Dan otot2 stil 'manja'
Sbb dah dekat 2 thn Shaya stop
Wat aerobic nih

So while the others
Proceed dgn Aero Kickboxing
Shaya pegi buat cardio dl
Mau kasi 'salam'
Sama urat2 n otot2 sekalian

Shaya signed up tuk 3 bulan
Fee dia RM300 + RM50 (membership)
Ni rege promotion til bln March
Selain dr 3 bln tu
Shaya dpt extra 7 hari dan free gift sehelai tshirt

Pada Shaya rege tu berpatutan
Sbb class dia setiap mlm
Senin sampai Sabtu
Ahad plak free
Tapi if nak dtg guna equipment
Boleh jugak
Tapi belah siang je la
B4 join Shaya riki dl fittness ni
Tgk dia punya equpment and environment
Ni antara gambar Shaya amik dr facebook dorang



Bangi Fitness pernah masuk dlm rancangan Safiyya TV9

Sape berminat
Ni detail Gym ni

Bangi Fitness

No. 38A, Jalan 7/7A,
Seksyen 7, Bandar Baru Bangi,
43650 Selangor, Malaysia.

Tel: 019-3437011


Business hours:
9am-10pm (Monday-Friday)
9am-1pm (Saturday)
Closed on sunday and public holiday


Monday, 30 January 2012

Post Wedding~Sempoi

Acara post wedding ni
Dah byk kali tertangguh
Date asalnya
Dlm tgh thn lepas
Tunda punya tunda

Akhirnya
Terjadi la
Pd ujung thn lepas
Tu pun nyaris2 dah
Nak ditangguhkan lg
Shaya dan siap ckp
Xpe la
Kang Shaya suruh kwn Shaya la
Nak g amik gambo post wedding ni

Sebagai token
Sbb duk asyik tertangguh
Kami dpt la album n print out gambar 8R 2 keping
N ada extra 1 set gambar 4R
Dorang terlebih cuci katanya
Kira berbaloi la kot
Duk tunda2 sesi photog

Ni antara gambar kami



Clearance Checklist

Benda terakhir yang bakal akan Shaya lakukan
Semua benda Shaya dan Standby
Tinggal nak initial jer

Friday, 27 January 2012

Mile Crepe

Memula dl Shaya tau psl kek ni
Sbb Shaya tgk citer mkn2 Ho Chak tu
Tapi dia kata kek ni ada alkohol
So idak halal la kan
Kedai yg dimaksudkan tu
Ada kat melaka

Ada sekali bdk opis Shaya bl
Dia kata yg original tu xde alkohol
Sedap la Shaya menelannya
So bl blk mlka
Shaya ada gak la singgah kedai ni
Time tu yg original ni dah abes

Tp org kedai tu ckp
Dorang ada outlet kat Dataran Pahlawan
Shaya pun pegi la kesana

Sekali tu
Pekerja dia dah la xbape reti nak berckp melayu
Kita tanya pun buat derk
Eksen sungguh yer kamu
Mentang2 permintaan tgh demand
K menyirap lalu mls nak membeli
Lalu balik la kami
Tanpa membeli apa-apa pun

Sehingga la pd minggu lepas
Shaya nampak
Kat Groupun
Ada kupon kek lapis ni
 Tp bukan dr kedai eksen itu yer
Ada kedai lain
Kat Damansara

Shaya pun apa lg
Dengan senyum gembira membeli kupon

Cer tgk
Dah lebih seribu org yg beli
Mmg ramai yg suka ni

So kengkawan
Jom la kita beli
Kek yang ni halal yer

Menang Tiket Haywire

Syukur
Masih lg ada rezeki nak dpt tiket wayang free
Kalini citer haywire plak

Nama Shaya n K
2-2 naik plak kalini
Harap2 citer ni best la

Thursday, 26 January 2012

Cinema Online

Smalam gigih pegi opis cinema online
Ambik tiket ni

Ni my 1st time dtg opis cinema online ni
Memula tu tgk dl map yg dorang attached kan ni
Belek punya belek
Alahai senang jer
Sbb dl leh kata tiap hari lalu sini

Landmark dia kan
LRT Kelana Jaya tu
Buat yang dr damansara
Akan jumpa LRT Kelana Jaya dl
Pas je nmpak lrt tu
Dah kena slow n kasi signal nak masuk kiri
Sbb simpang dia tu
Selepas selekoh skit
Takut terlepas

If dah terlepas simpang masuk kiri tu
Sila la buat U-Turn kat traffic light seterusnya

Buat yg dr sunway
Korang akan nmpak Giant Kelana Jaya blah kanan
Korang terus jer
Than kena buat U-Turn
Kat depan Tmn Megah

Ni la dia opis cinema online tu
Sebelah opis Dagang Teknik

Tangga nak naik opis Cinema Online

Alamat Penuh

Thursday, 19 January 2012

Ang Pow

Ni antara kelebihannya
Keje ngan company skang ni
Time CNY
Leh dpt Ang Pow

Setakat jam 2pm ni
Shaya dah dpt 4 Ang Pow
ngeh..ngeh...ngeh..

Korang ada dpt tak?

Nama

Korang bangga tak ngan nama korang
Shaya bangga
Dan Shaya tak suka
If orang tulis nama penuh shaya
Tanpa nama ABAH Shaya mcm ni

Rasanya last year
Last year Shaya dah ckp
Kat minah tukang cop kad ni
Shaya nak ngan nama Abah Shaya Skali

Tapi
Dah mmg jenis tak fhm arahan kot
Dia buat lg this year
Terkilan...

Tuesday, 17 January 2012

Mesin Jahit

Shaya bukan la pandai nau menjahit
Tapi takat nak cantum bj kurung tu
insyaallah boleh la

Ni tgh berkira2
Nak memboli mesin jait
Tapi mana nak carik

Ritu pegi riki kat Singer
Paling murah pun dekat RM800
Call mak kat kg
Dia ckp
Buat pe bl yg mahal2 bonar
Bukan nak menjait tiap hari pun


Shaya pun pikir mcm tu jgk
Takat nak jait cantum2 kain tu
Bl yg murah2 udah le kan

Shaya tgh berkira nak bl mesin yg mcm ni
Butterfly / Releigh
 Shaya jumpa kat lelong
Org ni jual dlm RM399 jer
Blk kg kang nak skodeng2 la
Kot jumpa
Bleh rembat seketoi

Kawan2 ada yg tau
Mana nak carik mesin jahit yg murah2?

Kanan Or Kiri

Tak tahu nak pilih yang mana
Yang belah kanan or kiri

Design yang sangat simple
Utk org yang simple jugak
Lokasi kawasan kejadian adalah
Di Charles & Keith Pavilion


Monday, 16 January 2012

Madam Kwan's @ Alamanda

Buat peminat Madam Kwan's
Yang tinggal di kws sekitar
Putrajaya, Bangi, Kajang
Anda boleh tersenyum riang yer
Skang anda dah xyah nak kena berkelana jauh2
Tuk mkn food yg best2

Skang Madam Kwan's dah bukak
Kat Esplanade Alamanda
Kat sebelah restaurant The Garden tu

Shaya dan pegi mkn kat sini
Last week
Mcm biasa fruit heart K
Yang kena bayo
hahahahahha


Pastu kan
Yang lg best
Dome pun nak bukak kat Alamanda
Sebelah TGI Friday
best..best..best

Ngaku Punya Pasal

Semalam.. 
Gigih la pepagi g econsave
Membeli buah ngaku
Sbb nak buat kerepek
Bl Bl dekat 2 kilo
Sbb geram tgk buah dia besau2

Ptg gigih la nak membuat kerepek
Jenuh jugak la menyiapkan kerepek ngaku tu sorang2

Shaya buat mcm Nana
Sagat terus dlm kuali
Sbb xmo melekat
N xmo ngaku tu berair

 Sagat punya sagat
Ini la padahnya
Ngan kuku2 skali disagat
Kuku yg terabak kena sagat
Ni 1st time Shaya buat kepek ngaku ni sendiri
Sbb sebelum ni
Duk mkn yg budak opis buat jer


Saturday, 14 January 2012

Langgar Disiplin

Email dr HR Department
 
Memula Shaya masuk dl
Mmg dah ada sesi taklimat bgtau
Mengenai company ni
Apa yg blh dah xboleh

Antaranya xleh nak dengar radio
So Shaya mmg xbuat la

Tapi
Bl dah lama2
Ada plak manusia ni
Yang habitnya pasang music kuat2
Dah la bahasa ibunda sendiri
Ia agak menganggu jugak

Shaya tak ada pilihan lain
Terpaksa memasang music
Gunakan earphone
Sbb Shaya xmo dengar lagu2 yg memeningkan itu

Dah juga
Shaya tak mahu nak dengar
Suara dorang memekak
Bersembang dan gelak kuat2
Mcm pontianak dan hantu raya
Hergh.....
Sungguh tak tahan

Tu memo dah kuar
Tggu la
Bape lama ia akan bertahan
Sbb ada antara dorang tu
Ibarat menyimbah air ke daun keladi jer

Friday, 13 January 2012

Kan Dah Kata

Inilah kenyataan yg Shaya kena terima
Dan perlu gigih melakukan sesuatu
Membuang sebanyak 10kg itu
 
Skang nak amik gambo pun seriau
Takut tgk muka yg penuh mengambang mcm bulan
huhuhuhu



Thursday, 12 January 2012