Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Monday, 6 January 2014

Spek

Ini spek bukan normal spek
Ini spek yg pakai ialah si mini ipad

Sekarang ni ipad ni kan dah consider as
IT gadgets merangkap toy tuk toddler

So mummy gigih la suruh daddy carik
Benda alah ni tuk budak rambut perang nih
Weekend tadi pas g dinner kat Gulam Kota Damansara
Berbondong-bondong ar g carik

Memula tu g kedai Ustaz
Duk explain kat adik kedai tu
Dia xfaham apa yg mummy carik
Mummy duk kirai sendiri
Jumpa yang tuk samsung jer
Mummy kicewa
Daddy pulak tak puas hati

Untuk pengubat hati
Mummy belek2 power bank
Pusing punya pusing
Nampak kat atas cabinet 

Mummy dengan hati geram
Ckp kat benda tu
"Kau saja je kan kasi aku nampak. Padahal kau bkn tuk ipad"

Daddy dgn rasa tak puas hati
G capai benda tu
Skali daddy cakap
Yang..ni tuk ipad la

Mummy mcm ye ker
Sbb budak kedai tu td kata xde
Daddy ckp yer tuk ipad
Hati mummy n daddy pun kembang mekar

Pas ni
kalau si rambut perang jatuhkan ipad
Mummy and Daddy akan stay cool jer


No comments: