Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 15 May 2014

Being Featured

Ehem...Ehem..
Cer tgk gambar ni
Agak-agak klau ternampak cam tak?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Alkisahnya poster tu digunakan tuk career fair
Masa memula HR bagitau
Yang nama Shaya antara yg dicadangkan 
Shaya dah gelak besar
Sbb all this while
Muka yang selalu keluar
Muka yang "muda remaja"
Yang runcing2 n selim melim
Now nak kuarkan muka "Mummy2"
Yang dah "lebar-lebar" ni

Masa hari nak buat Photoshoot tu
Shaya boleh lupa plak
Paginya Shaya pegi wat follow up kat authority
So Shaya pakai la Bj kurung
Skali masuk office
Baru Shaya perasan
Nak tak nak
Terpaksa la balik tuka baju

Psl baju pun 1 hal
Office attire warna putih semua mcm ngam-ngam jer kat bhg peyut
Rasa tak selesa plak
So pakai je la blouse hijau tu

Sampai je kat opis ngam-ngam 1 session abes
Shaya terus makeup
Photog plak buat setting utk 2nd session

Photog ckp
Dia nak experssion muka yang confident
Tapi dlm masa yang sama friendly and natural
Aduyai..
Agak susah
Banyak kali jugak Shaya suruh photog tu stop
Sbb Shaya rasa mcm "keras" jer
Sbb dah lama sgt kan
Tak "meliuk lintuk" kan badan
Hahahaha

2 comments:

lieyalatif said...

wow...glem akak!! tapi mmg cun pun...patut akak dipilih...

ZieRa said...

teruja tengok kak... :)) hehe