Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 19 June 2014

Sebut

Mak Shaya dah balik kg since last week lagi
Acik adda pun ikut sama
Mak kata dia nak coti 
Sebelum Shaya bersalin
Mak juga nak g solat terawikh
Sepanjang bulan puasa ni
Sbb yang lepas2 dia g 
Tapi ronggak2

Acik adda plak
Dia nak focus menyiapkan
Tempahan baju raya yang menimbun tu

Khaleef skang ni Shaya anta duduk dengan Makcik Shaya
Semalam Ucu ckp
Dia mcm meragam
Duk merenggek jer sambil sebut ma..ma
(Khaleef panggil mak Shaya ma)
Ucu kena duk ngadap dia jer
Lau bergerak sket dia melalak

Pagi ni
Before anta g umah ucu
Dia masuk bilik acik adda
Carik acik adda dia

Khaleef rindu dah tu agaknya
Dengan nenenk n acik adda dia
Shaya plak dah watsap dorang
Suh dtg
Sbb takut plak Khaleef demam 
Sbb rindu

No comments: