Monday, 29 November 2010

Lauk Cendawan

Shelamat untuk shemua
Arini nak buh gambar makanan
Shaya masak secara cincai je ni tau
Memang shusah skit nak dapat cendawan ni
Kalau musim ujan mcm skang ni jer br leh jumpa
Shaya beli kat pasar malam
Sekilo RM16.00

Shaya dapat mkn dengan sungguh puas ati
hehehehehhehe
Cara msk pun shangat shenang
Tumis jer
Yang ni kat umah ada extra kacang Shaya buh shekali
Kasi ada warna2 skit
Nak tgk camne rupanya lauk shaya last week
Ini la dia

Imej tak bape menarik sbb amik pakai cik cokia. Tapi ni sure ada yg terliur kan....

Thursday, 25 November 2010

Member's Day Sale Exclusive

Shalam Shemua
Phewwww...(amik nafas jap)
Memang teramat bizi ngan keje2 opis
Kejenya hari2 kena bertapa kat PTG
Ada masa skit
Nak update blog
Ni nak share ngan shemua
Hari yg wa nantikan selain my BIG Day
Tak mau citer byk
Mari kita tgk apakah dia




So apalagi Jom ler kita serbu
Shaya nak yg SK2 punya offer tu
Memang berbaloii 
P/S: nnti lau ternampak wa kat Parkson tu harap maklum la yer


Monday, 22 November 2010

Wild Wild West

Rasa mcm lama plak tak update blog
Nak blog walking pun mcm tak shempat nih
Shemua shebab Shaya busy yg teramat
Shetiap pagi kena wat shesi follow up
Masuk opis dah thari

Ni nak update skit
Kisah Annual Dinner baru2 ni
Theme dia WILD WILD WEST
Shaya jd cowboy girl
Shaya tak ada pistol so kena guna jari shaja..hehehehe

With GM n Wife
If buat pre wedding theme WILD WILD WEST ok tak?

Saturday, 20 November 2010

Shhhh


 
Very unique kind of way to ask someone to shut up by putting a "Shhhh" phase on her index finger.

Ada shesiapa nak follow Rihanna punya tatoo??? ni real tatoo punya...

Thursday, 18 November 2010

Thank You For Loving Me

Special For You





It's hard for me to say the things
I want to say sometimes
There's no one here but you and me
And that broken old street light

Lock the doors
We'll leave the world outside
All I've got to give to you
Are these five words when I

Thank you for loving me
For being my eyes when I couldn't see for
Parting my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me
Thank you for loving me

I never knew I had a dream
Until that dream was you
When I look into your eyes
The sky's a different blue

Cross my heart
I wear no disguise
If I tried, you'd make believe
That you believed my lies

Thank you for loving me
For being my eyes when I couldn't see
For parting my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me

You pick me up when I fall down
You ring the bell before they count me out
If I was drowning you would part the sea
And risk your own life to rescue me, yeah

Lock the doors
Leave the world outside
All I've got to give to you
Are these five words when I

Thank you for loving me
For being my eyes oh, when I couldn't see
You parted my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me

When I couldn't fly
Oh, you gave me wings
You parted my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me

Thank you for loving me
Thank you for loving me
Oh for loving me


Wednesday, 17 November 2010

I Live My Life For You

 I Live My Life For You



You know you're everything to me
And I could never see
The two of us apart
And you know I give myself to you
And no matter what you do
I promise you my heart

I’ve built my world around you
And I want you to know
I need you like I’ve never needed anyone before

I live my life for you
I wanna be by your side in everything that you do
And if there's only one thing you can believe is true
I live my life for you

I dedicate my life to you
You know that I would die for you
But our love would last forever
And I will always be with you
And there is nothing we can't do
As long as we're together

I just can't live without you
And I want you to know
I need you like I’ve never needed anyone before

I live my life for you
I wanna be by your side in everything that you do
And if there's only one thing you can believe is true
I live my life for you

Oh, I’ve built my world around you
And I want you to know
I need you like I’ve never needed anyone before

I live my life for you
I wanna be by your side in everything that you do
And if there's only one thing you can believe is true
I live my life for you
Oh yeah, I live my life for you

Tuesday, 16 November 2010

Tell Him


 Untuk Awak Shaya

 
I'm scared, so afraid to show I care
Will he think me weak if I tremble when I speak?
Ooh, what if there's another one he's thinking of?
Maybe he's in love, I'd feel like a fool
Life can be so cruel, I don't know what to do

I've been there with my heart out in my hand
But what you must understand
You can't let the chance to love him pass you by

Tell him, tell him that the sun and moon rise in his eyes
Reach out to him
And whisper tender words so soft and sweet
I'll hold him close to feel his heart beat
Love will be the gift you give yourself

Touch him with the gentleness you feel inside, I feel it
Your love can't be denied, the truth will set you free
You'll have what's meant to be, all in time you'll see

Ooh, I love him, then show him
Of that much I can be sure, hold him close to you
I don't think I could endure if I let him walk away
When I have so much to say

Tell him, tell him that the sun and moon rise in his eyes
Reach out to him
And whisper tender words so soft and sweet
Hold him close to feel his heart beat
Love will be the gift you give yourself

Love is light that surely glows
In the hearts of those who know
It's a steady flame that grows

Feed the fire with all the passion you can show
Tonight love will assume its place
This memory time cannot erase
Your faith will lead love where it has to go

Tell him, tell him that the sun and moon rise in his eyes
Reach out to him
And whisper, whisper words so soft and sweet
Hold him close to feel his heart beat
Love will be the gift you give yourself

Ooh, never let him go

Monday, 15 November 2010

Rasa

Awak
Harini Shaya rasa teramat la
Penat + Letih + Lesu
Badan rasa senggal + lenguh
Rasa mcm nak melepek terbaring jer


Saturday, 13 November 2010

"She"

Awak...
1st Time Shaya dengar lagu ni
Masa tgk movie Notting Hill
Shaya shuka yg amat lagu ni
The lyric n the song

Terbayang scene happy ending citer ni
Hugh Grant n Julia Robert
Tgh lepaking kat park
So sweeeeeetttt...



She
May be the face I can't forget
The trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay
She
May be the song that summer sings
May be the chill that autumn brings
May be a hundred different things
Within the measure of a day

She
May be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven or a hell
She may be the mirror of my dreams
The smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell

She
Who always seems so happy in a crowd
Whose eyes can be so private and so proud
No one's allowed to see them when they cry
She
May be the love that cannot hope to last
May come to me from shadows of the past
That I'll remember till the day I die

She
May be the reason I survive
The why and wherefore I'm alive
The one I'll care for through the rough in ready years
Me
I'll take her laughter and her tears
And make them all my souvenirs
For where she goes I've got to be
The meaning of my life is

She
She, oh she





Friday, 12 November 2010

Make Up

Shalam Shemua
Ingat tak aritu Shaya mintak bantuan psl makeup
So
Shetelah meriki dan menerawang dlm blog
Tgk hasil keje si tukang make up
Shaya dah berjumpa apa yg Shaya inginkan
Utk makeup nikah
Shaya akan pegi makeup dekat counter
Either dekat Parkson Subang or Metrojaya The Curve
Counter yg mana itu bergantung pd brand apa yg Shaya nak guna nnti
Shenang...Jimat pun jimat
Quality plak terjamin

Bagi kenduri Umah Shaya
Shaya makeup kat butik / Studio
Yang ni Shaya pilih makeup artis berbangsa cina
Shaya shuka hasil keje dia
Shebab Shaya rasa shesuai ngan muka Shaya

Ni la dia tukang makeup Shaya nnti..Shaya shuka makeup mata dia tu...Shebab mata Shaya lebih kurang mata dia..

Untuk bertandang plak nnti
Shaya amik sorang freelance makeup artist

Actually agak memeningkan jugak nak carik tukang makeup
 Namun begitu
Shaya happy dan berterima kasih pd BFF Shaya 
Shebab dia sponser shalah shatu dr sesi makeup Shaya
Bestttt...Besttttt
Mekasih Ina


Wednesday, 10 November 2010

Rombongan Cik Pengolah Baju

Shalam Shemua
Shemalam Shaya dah cerita psl kisah Persalinan Kami
Masa beli tu Shaya cuma pegi dgn Awak Shaya jer
Oleh kerana majlis Shaya nnti shekali ngan adik lelaki Shaya
Makanya dia pun perlu boli baju jugak kan
Shetelah dia tgk kain akak dia ni 
Rege pun ok
Kain pun ok
Dia pun mintak la tolong teman g pilih kain
Shaya, Mak dan adik2 Shaya pun menyerang la Jakel lg shekali

Nak tgk camne aksi kami
Yang rambut panjang tu adik Shaya yg nak kawin tu.Dia tukang kena kuar duit of the day la. Yang depan tu adik Shaya yg bongsu selaku tukang komen. Kunun dia teror la bab fabric sbb dia blaja psl kain2 tu shemua kat UiTM.
Ni aksi Shaya dan Adik2..Penat woo tggu tunang adik Shaya pilih kain. Berejam la jgk shebab dia takut nak pilih kaler2 yg terang2...
Shaya dan Mak tgh memerhati acara mix n match bagi kain lace dan lining.

Shambil tunggu adik Shaya wat sesi memilih kain Shaya plak ngan adik Shaya yg si tukang jait baju tgh pikir2 design bj yg shesuai. Shorang tongkat dagu...Shorang gigit jari...kunun mcm payah nau nak pikir..hehehehehehe

Tuesday, 9 November 2010

Persalinan

Kengkawan Shemua
Nak tau apa yg Shaya dan Awak
Akan pakai sebagai pershalinan Kami
Ini la dia
 

3 pasang pershalinan
Untuk Majlis nikah Kami akan gunakan warna cream
Untuk Majlis belah Shaya warna Putih
Dan Majlis belah Awak warna Merahhh

Kami telah memborong Shemua kain ni dekatJakel Shah Alam 
Time tu br bukak n blum rasmikan lg
Kami berdua malas nak riki byk kedai
So main terjah shitu je la
Kang g riki byk tempat
Design dia dekat2 shama jer
Rege pun ikut nasib
Pastu kang penat nya yg lebih
Kiranya dah mmg rezeki Jakel tu la
Nak dapat duit Kami
hehehehehehehe
 
 
Camne rupa desing baju kami
Tunggu yer
Kang Shaya wat n3
Tukang Jahit Shaya br je baik demam ni

Monday, 8 November 2010

Crash Diet

Awak
Shaya mmg perlu melakukan crash diet ni
Sbb Shaya pun scale dah jauh menyimpang
Shaya perlu kurang kan dlm 10kg
Dalam ms sebulan setengah

So start arini
Shaya puasa
Membayar puasa bulan Ramadhan serta berdiet
hehehehehehehe
 
Awak
Shaya rasa seluar crony yg Shaya pakai tu
Agak membantu juga
Than Shaya pun perlu kena bersenam 

Mau bakar shemua lelemak
Takan nak harap ion2 dr seluar crony tu kan
Shiapa yg xtau camne rupa seluar crony tu
Dan apa faedah dia
Ni dia
 
Tuk further info leh singgah kat Sini



Wednesday, 3 November 2010

Veil Siri 2

Shejak dr last week
Mmg busy duk bertapa kat opis org lain
Tiap2 pagi kena g bertapa kat shitu
Tu la shebabnya blog shelalu update waktu dah dinihari

Kalini nak shambung citer psl preparation our big day
Ingat tak dulu Shaya dah riki camne rupa bentuk dan kesesuai Veil
Shemua ada kat Shini  Veil
Shesi mencari veil tershebut telah pun diselesaikan dengan jayanya

Moh le tgk rupanya camne
Ni Selendang yang akan dipakai tuk dijadikan veil waktu kenduri kat umah Shaya
Ini yang Shaya pilih shendiri



Yang ni plak tuk pakai waktu nikah
Veil bulat dan agak sharat ngan labuci dan manik2
Mak n Adda yang pilih




Yang ni plak
Untuk majlis bertandang kat umah Awak Shaya
Kaler meyahhhhh youuu
Veil bulat jugak
Tapi manik dan labuci dia shedang2 jer
Shebab nak balance kan dgn manik2 baju
Kang lau shemua outstanding dah mcm over plak
Ni Mak n Adda jugak yg pilih


Asalnya Adda nak buatkan shemua veil tu
Tp dia ckp nak menjahit manik n labuci tu amik masa
So beli je la
Lagipun price dia pun berpatutan

After this Shaya kena carik tiara or cekak spider yang shesuai
Tuk dipadankan dengan shemua veil /  selendang tu
Weekend ni blk kg shaya nak skodeng kat butik pengantin kawan Mak
Leh dapat spesel punya rate

Awak..
Camne?
Cantik tak?
Awak Shuka tak?

Monday, 1 November 2010

Wahai Para Pegawai

Awak
Tadi kan
Shaya dah nyaris2 nak submit borang ni
Tapi bila pikir kan nnti ia sure akan berpanjangan
Dan Shaya sure kena banned punya
Dan Shilap2 masuk dlm Itu newspaper SINAR
Terpemes la Shaya shekejap nnti
Hehehehehehehe

Makanya
Shaya batalkan la niat
Tapi kan
Apa yg berlaku mmg mikin Shaya sgt kicewa la
Buat kengkawan lain yg keje ngan pihak pentadbir
Dan berjawatan
Shila la pikir balik
Apa fungsi dan job scope kalian
Dan juga
Jangan la asyik pikir anda tu "seseorang"
Boleh Shesuka hati jer
Layan public ikut shuka
Mungkin pada dia kami yg keje as runner ni nmpak mcm apa jer
Duk menebalkan muka
Dtg wat folo up hari2
Adakala bila call kata xde kat opis
Padahal kita ni ada terpacak kat opis dia
Dan baru je nampak kelibat dia
Janganla shuka pikir awak tu je pandai
Kerana kami pun bukan tak bijak

Shelalunya kami yg keje as runner ni
Malas nak mikin kecoh
Kami layankan aje kerenah tuan2 dan puan pegawai shekalian
Shebab pada Shaya
Tak guna nak tnjuk pandai bagai
Walaupun kami tau perkara2 tu lebih dari tuan2 dan puan
Shebab kami dah ada pengalaman
Keje dlm bidang mcm ni
Prinsip kami tak mahu carik lawan
Kena mau carik kawan
Baru keje senang maaaa...
Hati pun hepi

Ni la dia borang yg nyaris2 Shaya nak submit
Time Shaya amik borang ni
Shaya shenyum2 ala2 eksen gitu
Mihahahahaha
Kakak yg kat kaunter tu
Agak cuak jugak la...



Jangan plak ada pihak lain yg nak cilok borang ni yer...ni just cara melepaskan rasa kicewa saja