Monday, 31 January 2011

Friday, 28 January 2011

Solemnization

Ingat tak Shaya ada janji
Nak tnjuk video Akad Nikah
Dan Shaya suh teka bape kali
Awak Shaya ni akad

Ni la jawapan dia
Sila tgk video yer

video

Thursday, 27 January 2011

Souled Out

Lunch @ Souled Out



Chicken Chop

Lunch with collegues
on 24th Jan 2011
meraikan birthday our Senior Dev. Manager


Wednesday, 26 January 2011

Dzull De Classique


Baju Melayu Awak Shaya
Pun dah shiapppp
Kami tempah dekat
Dzull de classique kat Kajang
Hasil baju memenuhi piawaian kami
Harga pun ok
Berpatutan dan shesuai utk poket rakyat marhaen

Kami pd asalnya
Beranggapan bahawa if tempah baju kat sini
Sure mahal gilos
Shebab Dzull ni kan shelalu artis2 yang tempah

Rupanya...
Idak le gitew
Padan le artis suka benau tempah ngan dia
huhuhuhu
Kami shiap shewa shegala brg2 hiasan tuk Awak Shaya

Shesiapa yg tercarik2 tailor nak bt baju Melayu
Sila rajin2 kan diri shinggah kat Dzull de classique
(Ini punya promot tarak ada untung yer)



Tuesday, 25 January 2011

Hadiah

Shemalam Shaya buh gambar Kek Bday Mak
So harini Shaya buh gambar
Hadiah utk Bday Mak Plak 

Mempersembahkan ini la dia hadiah utk Mak Shaya

Hitam dan Putih pilihan Mak

Bukan Shatu tapi......
Dua.....


Ni lg shepasang yer


Alkisahnya Shaya suruh Mak pilih antara 2 ni
Time dia belek2
Dia  ckp berkenan 2-2 
So 2 pasang kasut tu shelamat la menjadi
Sebagai Hadiah Harijadi Mak

Me...
Like Mother like Daughter la kan
Mmg shuka kasut...


Shaya pun ada gak memboli kasut
Jenama yg shama
heheheheh
After this Shaya upload gambar dia yer


Monday, 24 January 2011

Mummy

 On 20th Jan 2011
Hari Ulang tahun kelahiran Mak Shaya
Yang keberapa
Jawapan dia biarlah rahsia
Hehehehehehe

 Pd hari tu just called n wish je dulu
Shebab aritu Shaya busy berpindah randah

Shemalam br ada kelapangan tuk blk kg
Bwk la shekali kek tuk Mak
Mak nak cake yg bukan coklat
Tapi if cake white choclate dia ok

 Tak ada pun party2 bagai pun
Just potong cake n kasi hadiah jer..
 Hadiah apa Shaya kasi kat mak
Cuba teka?


 
Birthday Cake for Mummy 



Friday, 21 January 2011

Mum's Place~ Againnn???


Dulu Shaya ada update 
Shaya dinner kat Tempat Mak
 
Lunch harini pun kat tempat yg shama
Shaya dan geng2 opis g makan kat Tempat Mak @ Mum's Place
Kami mmg shuka mkn kat sini
Shelalu mmg tak dan nak amik gambo time lauk2 baru shampai
Tau2 je kang teringat bl lauk dah licin mcm gambo kat atas

Shini yg pemes Ikan cencaru sambal dia
Nmpak pinggan yg ada kuah mcm kicap tu
Itu la plate ikan cencaru ni

Shorang sheekor kami lahap
Pedas mmg pedas..
Dia punya bumbu ialah cili padi 
Pastu ado potai
Pergh....mmg kuar hingus tahan podeh
Time mkn semua berpeluh2
Menahan kepedasan
Pedas tapi shedap dan nak makan lagi

Next time Shaya akan update gambo lauk Ikan cencaru tu yer..



Wednesday, 19 January 2011

Persalinan Flower Lady

Stil mood bercherita pasal pershalinan @ baju
Kali ni citer psl baju Mak, Adda n Laily (adik2 shaya)
Dorang telah memboli kain dekat pakcik harrison
Rege lebih mahal dr kain baju Shaya
Pastu bleh ada hajat claim balik kat Shaya

If Shaya tak byr
Baju2 Shaya Adda tak nak buat
Kesian kan Shaya
kena ugut dek adik shendiri
huhuhuhuhu

Ni kain yg dorang boli
Shaya jeles tau ngan corak2 kat kain dorang ni....

Pastukan montang la budak 2 org tu kerempeng
Dorang nak buat baju mcm ni
Tapi hasil akhir Shaya pun tak tau jugak..

Sketch awal baju Shaya punya Flower Lady

Ada shesiapa nak tempah baju mcm tu jugak?


Tuesday, 18 January 2011

Persalinan Bertandang

Shemalam Shaya bagitau
Yang warna pilihan kami utk majlis bertandang
Kaler yg "berani mati" punya
Nak tau warna apa?
Ini dia
Warna merah cili...ni lau ado lombu mmg xleh nak jalan dokat2..Kang kena kojar

Bayangkan Awak Shaya pakai baju kaler ni
Adakah sechumil ini
Sila Bayangkan
Terguda tak? hehehehehehe



Sheperti yang Shaya dah bgtau shemalam
Baju bertandang Shaya dah shiap
Sketch awal dia mcm ni
Adakah baju shaya masih begini rupanya?

Ataupun telah ditransform menjadi begini tp version sopan
hehehehehe
Verangan howkeyyy

Ni mcm over sgt la plak kan..hehehehhehe...tp shaya shuka design dia

Monday, 17 January 2011

Persalinan Resepsi

Shalam Shemua
Shaya nak shambung cerita psl preparation majlis resepsi plak
Adik Shaya Adda dah SMS last week
Dia bagitau
Baju untuk Majlis bertandang dah siap jahit
Tinggal nak touch up buh manik2
Mau kasi glamer katanya

Baju tuk majlis resepsi tengah buat
Shaya rasa excited n berdebar2 ni
Nak tgk camne rupa 2 helai baju tu
Shebab ada perubahan pada design 

Untuk Majlis resepsi Shaya akan guna warna Putih
Kaler ni Shaya yg pilih

Kain tuk majlis resepsi. Corak bunga rose
Ini sketch awal tuk baju majlis resepsi Shaya.

Adakah baju Shaya nanti akan seperti ini? Tapi version yg sopan la
Google

Tuk majlis bertandang plak
Warna yg kami guna ialah warna yg "berani mati"
hahahhahahahaha

Apa warna dia...
Kang Shaya buh next N3


*jawapan bagi bape kali Awak Shaya akad kena tuggu shaya upload video yer...

Thursday, 13 January 2011

Tempat Bersejarah Kami

Shalam...
Shaya akan update sikit demi sedikit yer
Cerita psl pernikahan Shaya

Buat permulaan. Kami mohon maaf shebab tak hebah2kan majlis pernikahan kami ni.
Shebab ia hanya untuk kaum keluarga dan rakan karib terdekat. Lagipun majlis buat kat dewan nikah masjid. Tak boleh nak panggil ramai2 dan kami pun bt pd hari bkerja. Kang nyusahkan ramai org plak nak kena amik cuti kan.

Shaya dan Awak Shaya telah pun shelamat diijab dan qabulkan di
Masjid Wilayah pada 31st Dec 2010
Kenapa kami pilih date tu

~Shebab date tu hari Jumaat
~Shebab Awak Shaya nak jgk kami tamatkan zaman bujang pd tahun 2010.
So amik hari yang paling last dlm tahun 2010.
 ~Date tu adalah NEW YEAR EVE so for our coming anniversary shenang nak celebrate coz next day for sure cuti.
Kebetulan plak pada hari kami nikah ada cuti peristiwa shempena kemenangan piala Suzuki AFF. Makanya shelamat la cuti shaya pd hari tu...hehehehe


Kami pilih Masjid Wilayah ni shebab masjid ni mmg cantik

Ariel View Masjid Wilayah
Pastu Yang paling penting...Tuan Umah Awak Shaya ni adalah tok kadi kat masjid ni...So dia la yg offer kami tuk nikah kat Masjid Wilayah. Ustaz banyak tolong kami masa nak buat booking dewan nikah dan urusan yang lain. Syukur pada DIA YG ESA... Mcm yg org shelalu ckp Allah akan permudahkan shegala urusan hambanya andai itu laluan yang shepatutnya. Kami jd antara pasangan yg terakhir Ustaz Hafizan nikahkan shebab stat tahun 2011 dia dah kena tukar ke Putrajaya.

Soklan wajib pas majlis akad nikah
Berapa kali lafaz akad baru lepas?
Cuba kengkawan teka berapa kali Awak Shaya ni punya trial?

*Puan Azue terkecuali yer dr menjawab sbb dia mmg dah tau...
hehehehehhe

Ni sebahagian kecil gambar2 time nikah
Shemu ni dr kak Cda
Nak yg lain kena tggu la yer

Tuesday, 11 January 2011

Shaya Shebelum Bertukar Status


Shaya tau
Ramai kawan2 yang nak tgk gambar nikah Shaya
So tuk permulaan
Shaya letak gambar ni dl yer

Gambar ni Kak Cda amik sewaktu Shaya baru Shampai kat Masjid
Shaya ni kes terpencil
Shebab Perempuan plak yg shampai dulu dr lelaki
Rombongan pihak perempuan pun lum shampai masa ni
Shaya dikerah untuk pergi dulu oleh dorang
hehehehehehehe
Perasaan time tu
Nak kata berdebar2 pun xjugak
Nak kata excited pun tak
Perasaan mcm xde benda nak fikir
Cuma Shaya doa jer
Mohon Allah permudahkan majlis tu




Monday, 10 January 2011

Breaking News

So ada yg tarik nafas lega tak?

Kenny Rogers Free Meal

Buat Peminat KR
Ini adalah shesuatu yang dinantikan

Kenny Rogers ROASTERS FREE MEAL

 Hanya pada 12hb Jan jer...


Shaya mmg shuka KR ni
Mmg termasuk dlm jenis2 makanan yg Shaya shuka
So kengkawan shekalian
Mana yang rela nak masuk battle nak dptkan Free Meal ni
Jangan la lupa pakai apa2 yg ada kaler merah
Pada hari Rabu nnti yer



Saturday, 8 January 2011

Wong Solo


Shesi Makan2 Shaya dan Awak Shaya bershama keluarga
Pada weekend yg lepas
Makanan ok la
Kami amik set for 10 pax



Friday, 7 January 2011

Subway


Now Shaya dan Awak Shaya
Tengah addicted to SUBWAY
Shaya tiap2 minggu mkn subway ni pun ok
Paling Shaya shuka BMT

Calendar Kat Opis Shaya pun
Calendar SUBWAY
Kat bahagian bucu bawah calender ni
Ada voucher of the month
So tiap2 bulan Shaya bleh menebus voucher itu
Jangan jeles tau


Bayangkan bulan Puasa nnti
Godaan...Godaan
hehehehehehe

Thursday, 6 January 2011

Nuffnang


Ni la dia tiket yg Shaya n Awak Shaya dpt mlm td
Kami tgk kat Cathay Cineplex
Ni kira 1st movie kami tgk as usben n wife

Cite ni mampu utk mengejutkan kami jugak la..
Nak tau camne kisah sepenuhnya dlm cerita ni
Sila la ke pawagam berdekatan dgn anda
Rashanya today dah stat show

Wednesday, 5 January 2011

“The Season of the Witch is Here”

Shaya ada masuk contest The Season of the Witch is Here @ Nuffnang
Tak Shangka plak
Chempedak jadi nangka
Walaupun tak menang percuti 3h 2m dekat Hard Rock Cafe Penang
Shaya dpt la tiket untuk tgk Premiere Screening of Season of the Witch 

Shaya dah confirmkan kat nuffnang Shaya n Awak Shaya nak pegi tgk citer ni

So mlm ni Shaya akan tgk wayang free
Ada sesiapa yg dpt jgk tak?
Kita jumpa kat cinema yer...