Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Friday, 7 February 2014

Diapers

Dulu tak kisah pun hal-hal ni semua
Jenama apa yg bagus
Apa fungsi dia
Semua Shaya tak tau

Masa g wat check up kat An Nur dulu
Adala dorang bagi beberapa sample diapers
Tapi Shaya pun xtau yang mana satu yang elok
Sbb Shaya tgk semua mcm sama jer

Bila semua yg sample tu dah abes
Shaya teruskan dengan jenama Huggies
Sebab utama dia adalah
Diapers tu ada Wetness Indicator

Khaleef masa newborn 
Bontotnya pantang la basah
Sure dia xlena tido
Keje Shaya duk monitor warna bintang-bintang tu je la

Khaleef pun dah active sangat sekarang ni
Ada waktunya agak payah nak pakaikan diapers dia
Esp time kat luar
Makanya Shaya kena la bl yg jenis pants tu
Senang..main sarung jer

Sekarang ni Khaleef dah setahun lebih
Diapers dah kena tuka saiz L
Tapi Huggies ni mcm nipis plak
Bila tido dalam buai waktu siang
Asyik la ngompol kat tilam

Untuk mengatasi masalah tu
Shaya request la sampel tu drypers plak
So far Shaya puas hati
Khaleef xde ngompol lagi

Oleh sbb dah tuka jenama 
Tgk kat groupon ada offer
Harus la Mummy boli
Skang tgh tggu dorang hantar


No comments: