Thursday, 30 September 2010

Abah2, Mak dan Mama

Awak
Ni Shemua buat kenangan kita la yer
Dan juga buat tatapan kawan2
Mana yang blum pernah tgk wajah2 keshayangan kami

 Abah-Abah Shaya dan Awak


Mak Shaya dan Mama Awak


Shaya lebih banyak ikut muka Shiapa?
 Yg pasti bab ketinggian Shaya ikut Abah
Shebab lau bgambar berdiri sebelah Mak
Shaya perlu buat mcm ni nak kasi sama tinggi
Walau bagaimanapun
Dlm adik beradik Shaya la yg paling rendah
Ok tak duk berpaut kat bahu Mak?
hehehehehehehe


Ni pulak my best pren
Ni best pren dari kecik cinonet
Umah pun dekat2 jer


Yang ni plak
Kenal xde ler lama benau
Tp maybe sbb shenang nak faham memahami
Terus ngam
Kenal tak shiapa ni?
Hehehehehe

Ini plak Shiapa?
*
*
*
*
*
*





TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!

Ni Sticky Post Ye Kengkawan
Akan diletak smpai tuan contest kata closed.
Posting baru kat bawah

Awak...
ni lucky draw Shaya masuk tau


Since tuan umah ni kata copy jer shemua
Shaya pun copy la shemua
*
*
*
*
Yieeehaaaa...*sambil lompat keluar*
Berita gumbira untuk andaaa!! *Kalau tak gumbira pun buat2 je la gumbira ye..macam la tak biasa kannn :D*
TTM korang ni dah sampai seru nak buat LUCKY DRAW kat Dapur Malus Domestica hari ini.
Semua yang layak memenuhi syarat2 di jemput untuk menyertai LUCKY DRAW ini.*haku ni kalau bab bagi ayat formal memang lemah*

TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!
INI HADIAHNYERR..
TENG TENG TENG!


 

Click on above image to view full picture



16 Pc Dinner Set

Email to a Friend
Be the first to review this product




Product Information


4 Dinner Plates, 4 Bread & Butter Plates, 4 Soup / Cereal Bowls, 4 Stoneware MugsAdditional InformationItem Code 1065856
Weight 4,275g
Category Dinnerware
Pattern Geometric


 Product DescriptionCorelle Dinnerware range is break, chip, scratch and stain resistant. Its made from a unique material called Vitrelle which compresses two layers of different glass compositions, so it's incredibly tough. It's microwave. Dishwasher and oven safe.



Syarat-syarat penyertaan:
1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)
2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.)
3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST(Tutorial utk sticky post klik SINI) di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 profile cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.)
4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)
5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.
6. Pemenang akan dipilih DI SINI




TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI

TUAH ANDA SIAPA YANG TAHU


Doa Shaya
Ya Allah Ya Tuhanku
Murahkan la rezeki ku
Tuk Dpt Set ni
Amin
(~_~) 





Wednesday, 29 September 2010

Ehemmm...Ehem.....

Bismillaahir Rahmaanir Raheem

Anda Shemua Diminta Menarik Nafas Terlebih Dahulu Yer
Dan Juga Bertenang
Pastikan diri anda dlm keadaan yg normal dan bershedia
Ready?
Jeng...Jeng..Jeng..Jeng

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Ini dia
2 bentuk cincin
Ini shelalunya tanda apa?



Pastu plak ada acara ni
*
*
*
*
*
*
Sharung cincin kat jari

Ni tandanya Shaya dah kena booked oleh Awak Shaya
hehehehehehhe
We're Engaged

Alhamdulillah...
Syukur ke Hadrat Allah SWT yg telah mengizinkan
Majlis ni berjalan dengan lancar
Pada 250910


Dishini Shaya dan Awak Shaya
Nak pohon ampun dan maaf pada shemua kawan2
Shebab kami tak war2 kan majlis pertunangan kami
Shemua ni atas permintaan keluarga
Lagipun ni mmg majlis yg hanya dihadiri oleh keluarga 2 2 pihak
Yang tershelit pun just my very best fren


Nanti time majlis
Insyaallah kami akan jemput shemua
So shediakan la baju baru yer
Shekali lagi kami mohon maaf yer

Mohon doa shemua moga majlis kami yang seterusnya
Berjalan sheperti yang dirancang

Tuesday, 28 September 2010

Puisi Ini

Awak...
Shepotong Puisi untuk Awak

Tiap kubuka mata dari tidur

Kau sudah berada tepat disamping ingatanku
Tiap kututup mata tidurku
Kau sudah berada disamping mimpiku

Hingga esok tak lagi ada

Sejak terasa waktu pertama
Hingga dunia menjadi abadi
Tak berubah semua di hati


Shaya Shayang Awak


Qaseh 1st GA

GA ni very the simple n sempoi
Tuan umah ni
hanya suh letak url jer
Lau tak caya
Moh le join Kat Sini




Monday, 27 September 2010

Alahai..

Awak..
Masuk-masuk ke opis
Tengok atas meja
Ada mcm2 document
Shaya shusun tolak tepi dulu
Mood nak keje tu selowwww lagi
hehehehehehhe

Itu la yang shelalu terjadi
Bila Shaya cuti yg agak panjang


Friday, 24 September 2010

k.a.d.i

video

Wak.. tengok video ni.. tengok majlis ni.. tengok tuan kadi dia..

Shelamat Pagi

Awak...
Shelamat Pagi
Pada waktu Awak baca N3 ni 
Shaya either on the way or dah Shampai kat kampung
Yer kawan-kawan shemua
Shaya balik kampung
So buat Shemua
Shelamat bkerja yer

Nota kasi open house: Shiapa mau makan free...arini MBPJ ada wat open house kat Stadium Kelana Jaya nun..Stat kul 3pm..gi la kesana.menurut sumber yg shaya tau..berkemungkinan besar akan ada kambing golek


Thursday, 23 September 2010

Tolong pilihkan boleh

Awak
Shemalam Shaya da email pd org yg buat kasut tu
Design kasut yg Shaya nak
Dia cakap boleh buat
Cuma Shekarang
Shaya tak pasti
Yang mana untuk yang mana
Shebab kan nak tempah 3 pasang kasut
Tolong decide boleh
Yang mana sesuai tuk kaler putih
Yang mana tuk kaler beige
Yang mana sesuai kaler merah


Kasut 1
Google

 
Kasut 2
Google
 
Kasut 3
Google

Ni kain yg bakal digunakan buat kasut

Kawan2 pun tolong la pilih yer

Wednesday, 22 September 2010

Free sample...Shaya dah dapat 4 samples...wallahhhh

Shuatu masa dalam bulan Ogos
Shaya merayap2 dlm google
Terjumpa la psl free sample ni
So Shaya pun register
Shetiap hari Shaya akan luangkan masa lebih kurang 5 min
Tuk apply free sample ni
Just pilih mana yang kita nak
Than click kat gambarberkenaan
Shehari boleh mintak 3 sample jer
Memula skali Shaya dapat benda ni
Elseve Smooth-Intense Ultra-Riche Leave-In Mask
google
Shaya dah pakai pun mask ni
Rambut mmg rasa cam best jer


Lepas tu shelang dalam 2 weeks
Shaya dapat benda ni plak
ELANCYL Remodeling Bust Care
Tapi Shaya belum pakai lg
Hehehehehehe

google

Than berselang 2 weeks lagi
Shaya dapat benda ni pulak
Johnson's Body Care 24 Hour Lasting Moisture Lotion
Ni pun Shaya belum pakai
Barang shampai kat Shaya before Raya ritu
Shaya mmg pakai lotion J&J ni pun
Tapi bukan yg ni
Pasni leh try test tgk yg ni best ke idak

google

Dan last week Shaya berjaya dapat ini pulak
Elseve Smooth-Intense Anti-Frizz Serum
Tp Barang belum Shampai dekat Shaya
Maybe dlm next week
google

Now Shaya target nak dapatkan 2 benda ni plak
Total Repair 5 Night Essense
google
Dan yg ni
Elseve Re-Nutrition Night Serum
google

Kalau kengkawan lain mau dapat benda2 tu mcm Shaya
Sila la click sini--------> Free Sample web

Tuesday, 21 September 2010

Shelim

Awak
Dlm pada shedar tak shedar dah dekat 2 minggu kita beraya kan
Peyut Shaya rasanya mcm dah padat
dengan pelbagai versi kuih, ketupat, kuah kacang, rendang, lemang
Shampai skang ni bila lunch hour
Kena pikir byk kali
Nak mkn apa

Dah berhasilan dari sesi memulun apa shaja
Makanya
Berat badan pun BERTAMBAHHHHHH
Oh Tidakkkkkkk
Oleh itu
Malam td
Shesi meminum slimming tea telah dishambung shemula
Dan hasilnya
Pagi ni shesi memerut pun telah dilakukan dengan jayanya
Shemua makanan yg berminyak2 dioutkan dari peyut ku ini

Actually pada Shaya
Slimming tea mustika ratu ni
Bukan la utk jadi shelim melim shebenarnya
Ia cuma membantu membuang mana2 minyak2
or lebihan2 hasil dr benda2 yg kita makanan
Dalam erti kata lain
Ia membantu dalam proses pelawasan
Tapi if diamalkan secara berterusan
Mmg la boleh jd shelim tang peyut tu
Nanti Shaya kasi kat Awak sikit yer


google

Monday, 20 September 2010

Sorry Naik Lori La

Awak
Harini nasib baik la
Pukul 8.10am Shaya da keluar umah nak pegi keje
Shaya dengar traffic report yg kul 8.00am kat dlm radio
Shemua ok jer
So Shaya pun xde la nak bawak merempit
Just slow and steady
Time panaskan enjin kete
Tgk minyak agak ngam2 je nak shampai opis
Shelalu shaya akan isi kat shell after duta tol tu
Tapi harini Shaya rasa mcm nak isi kat shell kota damansara pulak
Kerete agak byk jugak la
Oleh Shebab byk lagi masa
Shaya pun cool je la
Tunggu
Sabar kan separuh dari iman

Tu nasib baik tak jadi mcm kes shell kat desa hartamas
Suka nau buat lawak tak kelakar mcm ni



Lau jd mcm ni
Mau la Shaya tolak kete
Shebab minyak abes
Dek kerana before duta tol
Jalan jadi jammed
Shampai la ke opis Shaya
Dan Shaya shampai opis kul 9.05am
Lewat 5 minit

Awak
Cuba teka shiapa yg shusah if kete shaya tetiba abis minyak kat tengah jalan
hehehehehehehe...
Jawapan dia adalah...
..................
(Sila isi tempat kosong yer)

Saturday, 18 September 2010

Open House

Shaya dan Juga Awak
Tak ada buat Open House This Year
Kami hanya akan pegi memenuhi jemputan Open House Shaje
Hehehehehe

Open House kami
Insyaallah next year la yer
google


Friday, 17 September 2010

Yuhuuu...

Shetelah bercuti shelama lebih kurang seminggu
Arini Shaya kembali Shemula
Untuk meneruskan
Rutin lazim iaitu
Bkerja
So
Kena la kerja...kerja..kerja
Shelamat menyambung kerja2 opis ye shemua
Juga Buat Awak
Kerja dengan rajin dan ikhlas yer


Shelamat bkerja jua bt diri Shaya shendiri
Tapi
Kerja ker????
hehehehehe

google


Friday, 10 September 2010

Syawal ini

Hari ni 1 Syawal
Shemua org tgh hepi2 je kan
Shaya pun cm tu jugak
Awak pun sama kan

Shaya seawal kul 6.30am da kena bangun
Shebab ramai org kat umah Shaya
Q nak mandi panjang
Shiapa bangun lmbat
Jawapnya lmbat la shiap

Thn ni mcm thn2 dl
Shaya pegi solat sunat Raya
Mak je yg tak pegi
Shebab dia mcm pening
Jemaah punya la ramai
Shampai ada yg tak dapat nak masuk
Kena tunggu kat tangga jer
Shaya pun da saff yg last

Thn ni adik beradik mak semua blk berkumpul
Abes shemua ceruk rantau rumah penuh
Shaya pun pun terpaksa menyelit2m mana ada ruang
Sheronok mmg sheronok kumpul ramai2 ni
Cuma Shaya penat jadik tukang cuci pinggan n cawan
Huhuhuhu

Wednesday, 8 September 2010

Wuhuuuuu

Awak
Manager Shaya dah approved cuti Shaya
Itu pun setelah sesi pujuk memujuk
Shebab dia kata Shaya punya cuti raya tahun ni banyak
Shaya jawab la
If esok raya kesian Shaya
Raya kat shini Shorang-shorang
Pastu Mak shaya shuruh balik awal
Tolong masak

Than dia bleh selamba je Cakap
buat apa nak blk Sg Besar
Balik la Melaka
Boipren u kan kat Melaka

Erkkkkk..
Manager Shaya ni
Mmg tau
Tak kasi peluang langsung Shaya mau raya as "BUJANG"
Pastu dl dia gak yg kecoh2
Shaya cuti kejap jer

Apapun esok Shaya suda boleh blk kg...


Google

Petang ni sesi tgk anak bulan
hehehehehe


080910

Awak
Date harini cantik
080910
Lau bukan bulan puasa sure ramai yg nak kawin arini
Tapi rasanya lau nak gak date ni
Nikah bukan puasa pun ok jer
Cam Aida Aris

Shaya tgh tunggu manager Shaya ni
Nak Submit leave form
Untuk Esok
Tetiba plan berubah plak
Nak cuti sehari sebelum raya
Harap2 manager Shaya luluskan

Arini Shaya nak ucapkan




Tuesday, 7 September 2010

CCM

Awak
Betapa kasihan diri Shaya ini
Org Shemua da relax
Berkira2 pasal nak cuti raya
Shaya plak arini
Ada Client Consultant Meeting

Meeting ni fortnighly
Shesi membincang progress project
Sib baik skang tinggal 2 je project yg ongoing
Lau awal thn dl 3 project nak bincang stat dr kul 2pm
Mmg jawabnya berlarutan la
Pernah Shaya balik pukul 7 lebih

Apapun Shaya kena redha la
Dah ini keje Shaya


Google

Monday, 6 September 2010

Sesi Iftar Kelapan dan Penutup @ Ayutthaya

Akhirnya
Shesi iftar diluar yg "formal" shampai ke pengakhirannya
Tempat yg menjadi pilihan ialah restaurant Thai kat Usj
Sri Ayutthaya
Oleh Shebab dia yg penutup
Maka majlis dibuat pada hari Sabtu


google

Makanan...mmg menarik
Shebab menu dia Shaya yg pilih
So ikut selera shaya la kan
Ada 14 jenis menu yang Shaya order
Gilo tak
Memang penuh meja
Antara menu dia

Softshell crab
Google

Ikan Goreng Masam Manis
Google
Ayam
google
tu br 3 jer yer
Ada lg lebih kurang 10 menu
Hehehehehe
Peyut mmg shendat dan Shenak
Kenyang ya amat

Pastu mcm biasa la
If mkn kat restaurant thai
Pasti ada manisan ni
google
Overall makanan sedap
Harga dia caj
1 meja tuk 10 org makan dlm RM800++
So ada 4 meja 10 org
dan 1 meja 5 org
Shemua dlm RM4.4k
Gilo tak??
Sama rege ngan buffet kat hotel jer gayanya
hahahhahahaha
Tu tuk iftar aje
Lau kasi Shaya 4.4k tu tuk sopink raya
Wahhh...
Mmg shakan
hehehhehehe

Saturday, 4 September 2010

Kalah pada Pepper??

Malam tadi
Kita Org Makan Kat William @ Taman Mayang
Pegi after buka puasa
Shampai kat situ jer
Azue ngan Abg Alim da tunggu
Dorang berdua just order air je
Shebab da full berbuka puasa
So Shaya n Awak Shaya jer yg order makanan


Pada asalnya Shaya nak order nasi goreng ketam
Yg mcm ni
Google


Shekali terubah plak ke Spageti Arabiata

google
Portion makanan kat sini mmg godang2
Shiapa yg selera makan yg hebat je mampu nak abeskan shorang2 shepinggan makanan
So shepinggan spageti ni dikongsi beramai2
Itu pun tak abes
Shaya Tapau bawak balik

Overall makanan mmg best
Cuma shemalam
Rupanya dia ada buh pepper dlm spageti tu
Shaya shudah termakan
Shaya mmg "kalah" pd pepper


Bila balik
Amik kau
Uwekkkkkk...
Abes shemua keluar balik
Than kepala pening
Ditambah pula dengan "angin"

Shampai pagi ni Shaya til "angin" lg
Kasihan pada diri Shaya