Tuesday, 19 October 2010

Dont Play-Play Ar

Awak
Arini Shaya mcm nak kena bertapa kat opis consultant Shaya plak jer
Shemalam dah call dia
Shuruh buat amendment pd layout
Shebab nak submit for reendorsement
Shemua shebab cik adik PTGS yg kerek tu
Kisah cik adik PTGS ni kang Shaya citer lain kali yer

Consultant ni mmg kena monitor closely dia punya keje
Lau idak..Asyik la salah jer
Than bl call dia akan ckp tgh buat
Padahal yg adoooo
Shuka kasi janji manis dorang ni
Shaya dah tau style dorang ni
Since Shaya dr company lama lg

Alkisahnya consultant ni bos dia dl Shaya punya senior kat UTM
Memula dulu deal dia mcm buat suka2 dia jer
Shebab dia rasa dia senior kan
So Shaya sure la hormat pd dia

Shampai la suatu masa
Shaya rasa amat marah
Shebab dia tak deliver plan tuk submission as per yg dia promised
Shaya dah la sudah berjanji ngan authority
Siap janji dgn Pengarah dia lagi tu
Bukan shenang nak dpt appoitment ngan Pengarah itu
Shaya perlu menggunakan shemua sumber yg ada
Tuk potong Q
Phewww

Shekali bila dah harinya
Dia leh ckp belum siap
Wah.....
Shaya pun hangin la shatu badan
Shebab the day before Shaya called
Dia ckp shemua dah ok

Teruk Shaya kena bebel ngan ex bos
Than seterusnya Shaya pun
Meneruskan bebelan itu
Pada Senior Shaya

Shaya Call dia
Shaya cakap dengan tone yg ala2 samseng
Hehehehhehe
Dulu mmg U My Senior
But now im ur client
If i said i want it know
U must deliver
And dont forget
i can adjust ur payment

Or the best way is
I can terminate U
and appoint another consultant
and i charge it back to u
the choice is yours

Garang tak Shaya
Yang adoooo kan
hehehehehehe

7 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

kak wa garang2 manje....garang2 comey gitu hik hik hik....tu ar kak...cam gitu laa peel kerja ni kan....bikin finin kapla sajork kan kak.....

ieda said...

jgn garang2 dik .. nanti muke x cunnn :))

Ruziawati Bukhari said...

wa ..

sori baru arini t dtg singgah baca blog wa..
sian wa.. byk keja nk kena settle ye?
x pe.. slow2.. 1 by 1 ok? tu spi amek mc.. sakit kepala ye? dh tugas tu.. tanggungjawab..
wa bertuah ada kerjaya yg bagus dan disayangi ramai..

jaga diri baek2.. keje bagus2 ok? nanti wa kawen mr. boss bagi hadiah besar punya.. hehe..

atty's said...

sesekali mmg kena garang wa..
sbb tu kyatt selalu kena ade kat site..baru le keje semua siap..janji ade muka den yg garang ni monitor org buat keroje.

Azueriena Norash said...

ha'ahh sesekali kiter kena garanggg...sebab asyik org jerk garang ngan kiterr...kiter bleh stress tauu...sesekali kiter garanggg baru diorg kecuttt skettt...hehehhe

fzy fuzzy said...

kasi marah ajer....standard la kalau tak monitor closely. senang cerita jangan sebab dia setitik..rosak kerjaya kita...kan..kan..kan..

SyidaGorjes said...

kerjaya kita dalah lebih penting dari kerjaya dia.
kadang2 kena pentingkan diri sendiri jugak.