Monday, 3 March 2014

Catuan Air

Daerah-daerah dlm kawasan Jajahan Negeri Selangor
Tgh kecoh psl catuan air berjadual
Alhamdulillah kawasan Shaya masih belum kena catu
Setakat pagi td
Air masih deras lg
Tak tau la if blk nanti air dah halus

Shaya ada jgk tadah air
Kot la air tak ada secara mengejut
Hari Sabtu tadi kami dah plan
Nak kuarkan balik
Kolam Khaleef tu 
Tuk buat tadah air

Bila dah tak ada air ni
Mcm-mcm benda la yg jadi payah
Nak makan pun payah
Sbb nak msk nak guna air
Even nak msk megi pun kena guna air

Ni ada bdk opis Shaya ckp
Jenuh la mcm ni
Kang sure pinggan mangkuk bertimbun-timbun
Shaya jawab apa susah
Mkn pakai pinggan polystyrene jer
Dah abes terus buang
Yang mana yang tak berkuah tu mkn pakai pinggan kertas
Minum pun sama
Guna cawan pakai buang jer

No comments: