Monday, 31 March 2014

Marah

Shaya tak tau la nape
Lately ni Shaya mcm mudah nak melenting

Insiden 1
Lokasi : Pejabat Tanah Wilayah
Motip : Buat Carian Rasmi

Shaya dtg seawal 1.30pm sbb kat Wilayah LO 
Parking for public very limited
Tak sampai 10 parking bays rasanya
Biasa dtg awal mcm tu insyaallah ada lg parking
Kalini ni
Parking Fulled sbb ada space yang dorang gunakan
Tuk buka gerai jualan
Dammmm
Kena keluar carik parking
Ingat nak parking kat Dayabumi
Terlepas simpang nak U-turn plak
Kena buat another round
Pusing balik masuk Land Office
Dengan harapan ada parking
Hampa
Sudahnya tawakal je parking dekat ngan area Dataran
Masuk Land Office amik no
Hamik kau
No Anda 3158
No Sekarang 3092
Jam ms tu kul 13:56pm
Tunggu punya tunggu
Skali tetiba Pak Guard tutup lampu
Tgk jam dah kul 3.30pm
No Shaya belum kena panggil
Pegi kat kaunter tanya budak tu
Bila nak panggil no Shaya
Budak tu bleh ckp
Eh..Ada org lagi ke??
Ingat dah abes..
Ha..time tu Shaya rasa mcm nak hentak je kaunter tu
Shaya jawab
Dik..akak kau ni duk terconggok tunggu no kena panggil
Tak dipanggil-panggil
Yang tukang bagi no tu pun
Pesal tak tgk last no dia kuarkan bape
Korang ingat akak ni suka-suka jer dtg sini yer

Budak tu stat buat muka takut
Sbb kena marah
(hahahahaha)
Akk dtg esok la kak
If esok lambat akak terus tunggu dekat kaunter Shaya ni
*Shaya terus blah dgn muka sakit hati

Insiden 2
Lokasi : North Kiara
Motip: Site Visit

Tgh syok-syok amik gambar
Dtg sorang security guard ni
Dengan muka kerek dia
Dari mana? Amik gambar buat apa? Sini tak boleh amik gambar

Shaya jawab dengan nada marah
Eh..Kita amik gambar site kita la
Kita owner of this land 
Apsal tak boleh
U orang sekarang ni dah ceroboh tanah kita
Lagi mau ckp kita tak boleh amik gambar
Apa u mau jawab??
Security guard terus blah


Insiden 3
Lokasi : Toll Jln Duta
Motip : Reload TNG

Ntah kenapa ari Jumaat td
Ramai plak yg nak reload TNG
Semua la duk main cilok mencilok
Dan himpit menghimpit
Bukan takat kereta
Bas ngan lori pun sama
Bila dan sangkut dekat 15 min tu
Shaya dah mula 'hangin'
Nak kuar dr laluan reload TNG tak boleh
Sbb keta dah kena block
Terpaksa la teruskan jugak
Skali sampai kat toll booth
Budak tu ckp
Kaunter dah tutup kak

Ha....apa lagi
Kena hambur jgk la budak tu
Shaya bebel la
Masa duk terbuang sejam Q nak reload
Udahnya bl sampai xbleh reload
Budak tu pun redha je la
Sambil suruh Shaya reload kat Shell plak

Ketiga-tiga inseden ni jadi dlm minggu yg sama
Kenapa la Shaya mudah melenting???
Berjoget-joget si tanduk berekor tu kegembiraan

Allahuakbar




No comments: