Friday, 6 May 2011

The Andaman

Actually lau nak ikutkan n3 ni n3 membayar utang
Sebab masa Shaya wat n3 honeymoon dl
Mimah ada kasi soklan yang berbunyi

The Andaman ni adalah A Luxury Collection Resort so bintang dia 5 la
Terletak kat Jalan Teluk Datai
Sinonimnya lau bintang dia penuh maka location kena mcm private la kan
Nak masuk ke hotel ni agak jauh jugak la
Amik masa dlm 20min jugak la
Dengan pemanduan berhemah yer
Jalan dia agak berliku-liku dan mendaki bukit
Siapa yang biasa mabuk2 lalu jalan berliku-liku
Harus punya boleh muntah

Kami amik package yang disediakan oleh Air Asia
Total air ticket n hotel RM 1,726.00 for 2 pax
Kebetulan masa tu The Andaman ni ada wat promo
Tu yang kami dpt rege agak murah coz lau normal rate mau total dia 2k tuk 2 pax

Bila dan confirm ngan AA n dah dpt hotel voucher
K pun buat courtesy call to The Andaman 
Just nak make sure everything in order
The Andaman tnya tujuan stay kat situ for holiday ker or ada seminar
K informed la for holiday or to be exact for honeymoon
Time tu la dorang offer for honeymoon package
Package ni xde kena extra caj pun

Tp Shaya tak sure la package ni valid tuk pasangan yg dtg honeymoon 2nd time, 3rd time dan seterusnya
Sebab time kami chk in semua duk tegur2 jari kami yg ada inai
Or maybe if nak g 2nd honeymoon kat sini
Kena pakai inai jugak kot
hehehehhehehe

@Lobby Hotel. Tgh tunggu bilik siap kemas. Ada free wifi


Refreshment drink.

Swimming pool

Pasir pantai yang halus dan bersih

Hotel corridor
Menurut The Andaman punya duty manager
Dorang kasi kami bilik dah baru di refurbished
Tile n washroom dia dorang ubah jd lebih cantik
Katanya la kan
King Size punya katil. Bapak bosa

Couch tuk melepak2




Kat atas meja tu ada coffee maker sebenarnya. Dorang kasi espfresso ngan cappucino

Ni plak gambar washroom yang pada Shaya memang cantik
So leh nampak la kebenarnya yg dorang ckp br refurbish
Bila on smua lampu dia
Mmg cantik
Bath tab.

Shaya suka design counter top dia
Kami memang puas hati la dengan bilik dia
Selesa dan best
Service kat The Andaman mmg setaraf dengan amount yang kita kena keluarkan
Alah membayar menang mendiami

complimentary drink
So Mimah kang lau kau blk Msia leh la dtg holiday kat sini

4 comments:

SyidaGorjes said...

bape hari ko dok situ wa?

KSWSK said...

@Syida
3 hari

eB ezrin said...

perghhh... cantek... kalo la eB dpt bercoti sini... yeaa haaaa ;p

Azueriena Norash said...

cantekk gilossss otel dier.....memang puas hati sgt kannn