Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 30 December 2010

Benda dlm kotak serai

Ini la dia benda yg ada dlm kotak serai tu.. Maccoron.. Shaya bl kat restaurant serai @ empire subang.. Seketoi rege dia RM3.00 yer.. Saiz dia agak cinonet iaitu sebesar duit 50sen.. So dia leh diklasifikasikan as semekut @ kudap2 yg mahal.. Etika memakannya plak xleh nak ngap skali gus sbb dia amatla manisssssss....

Tuesday, 28 December 2010

Apa ada dlm kotak serai

Biasa kat pokok serai wangi org leh jumpa batu delima kan.. Shemalam shaya jumpa benda lain plak.. Cuba teka apa dlm kotak ni...

Monday, 27 December 2010

Putera Katak

Petang Shemalam
Tetiba rasa mcm terajin plak
Nak godek2 peyuk belangga kat dapur
Buat Kuih ni



 Dulu Time kecik2
Shaya panggil kuih ni kuih TELUR KATAK
hehehehehehe

Shaya bt tak byk pun
Sagu tu ada la dlm 3/4 cawan
Dan buatnya pun shenang dan shekejap jer
Cuma nak tunggu dia sejuk yg lama



Saturday, 25 December 2010

Tempat Mak

Dinner di mlm xmas @ mum's place.Main dish as usual la ikan cencaru sambal.. Now tgh menahan kepedasan sambal ikan cencaru n sambal belacan dia jgk.. Siapa lum try harus la pegi try.. Xde geng leh ajak shaya

Friday, 24 December 2010

Mr and Mrs Patchi

Shemalam Opis Shaya ada bt Christmas + New Year Party
Buat During Lunch hour
Mcm Shelalu akan ada acara exchanged gift
This year Shaya join la untuk memeriahkan event
Dan Shaya dpt hadiah yg mmg berguna shangat
Nak tau apa dia

Mempersembahkan hadiah yg Shaya dpt
2 mini cookbook dan sekotak coklat Patchi

Cookbook tu Shaya dpt hadiah dr Anna
Tq yer Na
Shuka...shuka...shuka
Yang Coklat Patchi tu Shaya dpt special draw punya
Hanya 4 org yg bertuah je dpt
Dan Shaya adalah Shalah seorangnya
Shuka..Shuka...Shuka

Bape byk coklat yg Shaya dpt tu
Ni dia
Lau rajin cuba kira...
Shaya bukan la fanatik coklat
So for sure Awak Shaya la 
Yang untung
Betul tak?


*Alhmdulillah 2,3 hari ni rezeki agak murah...Syukran kepada YANG MAHA ESA.




Wednesday, 22 December 2010

Suka..suka

o
Shaya menang ni dr contest female dan Eh punya mgzine.. Handbag tu worth RM280 n cream tu worth RM100... Now mood very the happy

*Shaya dah bukak hadiah tu..n shaya nmpak price tag di RM 346.00..Dekat surat Blu Inc kata prize worth RM280.00

Tuesday, 21 December 2010

Reward

Weekend td blk kg..tlg mak goreng ikan..selain dr dpt ikan yg garing dan sedap shaya dpt ini..kena percikan minyak panas

Monday, 20 December 2010

Cahaya Cinta


Awak...
Shaya harap Shaya mampu buat mcm ni utk Awak
Tp Shaya tau suara Shaya tak sesedap Siti ni
Walaupun nama Shaya pun Siti

Tp Shemua lirik2 luahan hati Siti Nurhaliza pd Dato K dia
Shama sheperti luahan rasa Siti Salwa pada K nya
hehehehhehehe


Friday, 17 December 2010

Kak Limah Tak Dapat Balik Rumah

Shepatutnya hari Rabu
Shaya dan Awak Shaya
G tgk Movie
Hantu Kak Limah Balik Rumah
Tapiiiiii
Tak Tengok pun

Shebabnya 
Kami terpaksa memilih 1 pilihan diantara Kak Limah atau Lisa dan Ronan
Demi masa depan kami bersama
Kami memilih Lisa dan Ronan over Kak Limah
Maafkan kami ye Kak Limah

Lain kali kami jumpa akak yer
Hehehehehehe

Shekarang Shaya bersama Ronan Shaya
Awak Shaya bersama Lisanya
Kami berdua senyum gembira

Wednesday, 8 December 2010

Cake

Epi New Year Hijrah Semua
Arini 1st Muharram 

Shemalam shempena cuti Awal Muharram
Shaya dan Awak Shaya
Menyetelkan beberapa perkara penting
Antaranya 
Cake....

Kami dan jumpa dengan si tukang buat cake
Shiapa org nya dan mcm mana rupa cake
Kena la tunggu

Adakah rupanya seperti ini?
Lawakan cake ni
simple tp cantik


Monday, 6 December 2010

Persalinan Nikah

Awak
Ini la dia sketching awal baju nikah shaya 


Nmpak jelas tak?
Ni 1st draft

Ni kain dia

Now baju nikah Shaya dah 90% shiap
Tapi ada shedikit perubahan
Shebab Shaya tak nak nmpak mcm terlalu over
hehehehhehe

So far Shaya puas hati ngan keje adik Shaya Adda
Tudung pun dia tgh wat final touch up

Shaya dah wat fitting pun bj ni
So far puas hati la
By this week insyaallah shemua akan shiap



Friday, 3 December 2010

Too Technical

Shaya kan keje dlm bidang yg agak teknikal
So ada byk term2 yg akan kami gunakan merujuk kpd shesuatu perkara
Pagi ni shalah shorang colleague Shaya
Telah menggunakan TERM yg techical
Dengan begitu jayanya
Dan telah membuatkan Shaya dan Dia
Tergelak2

Ayat dia
Today your Scarf LAYOUT look different
 Layout ni merujuk pada pelan tatatur / pelan susunatur
After dia ckp than dia realised
Ayat dia too technical
Than kita sesama gelak

Dia ckp mcm tu sbbnya ialah
Hari ni Shaya pakai tudung bawal tu ha
Shelalu Shaya pakai tudung syiria or tudung awning tu

 

Thursday, 2 December 2010

Blog Mania

Awak
Shaya diserang penyakit
BLOG MANIA
Shetakat hari ini Shaya ada 4 blog dah

Yang ni utk cherita Shaya dan Awak Shaya

Yang ni tuk kedai blog Shaya

ni tuk masuk smua contest dan GA
Ada sesiapa nak jd geng TAG tak?

Yang ni ada smua info psl shopping and sale.
Shambil Shaya skodeng2 mana ada sales sambil tu Shaya Share ngan Shemua

Tapi kan...
Bila Penyakit M tu melanda
Mmg la shemua blog tu kang tak berupdate...
hahahahahhaha

OH...nak bagitau
Yang kat ADHWA FASHION shaya ada buat Giveaway
Shiapa yg shuka GA leh la join yer