Penafian

Shaya menulis perkara yang berkaitan dengan diri shaya serta orang-orang disekitar shaya samada secara langsung atau sebaliknya. Shaya juga akan meluahkan apa yang shaya rasa. Sebarang persamaan adalah kebetulan. Andai terasa hati atau tak bersetuju shaya pohon maaf. Penggunaan bahasa juga mengikut kesukaan shaya.Harap Maklum.Sekian

Thursday, 7 July 2011

Tony Roma's American Buffet

Shemlam ada yang tergoda tak 
Tengok gambar ribs yang shangat juicy itew
Stil terasa ditekak yer kemanisan ribs itew

Actually ribs yang juicy itew dibaham dgn jayanya
Bersempena dengan Sambutan Kemerdekaan Amerika
Amerika sungguh ambo ni
ngeh..ngeh..ngeh

Dia punya promo kat glass wall restaurant
Alkisahnya memula xde la nak pegi pun
On Saturday pas anta Shaya pegi keje
K pegi window shopping kat  The Curve 
Shebab nak bl tiket citer peberet dia tu
Apa lagi Transformer la

Since kat Alamanda yang 3D pun shemua SOLD Out
Yang ada pun tuk hari ahad show kul 1am
Tu dah dikira hari Senin
Kul bape nak blk umah nak tido
Dah la senin tu kojer

Pada asalnya plan nak mkn kat Tony Roma ni dah dibatalkan
Coz katanya dah fully booked
Mana org tak meroyan kan
Just RM79.90++ tu boleh makan apa saja

Hari Ahad masa nak pegi kat Cineleisure tu
Shambil lalu kami sekodeng Tony Roma
Masa tu dalam pukul 11.30am
Dah penuh n ada yg tgh beratur tunggu tempat duduk kosong
Shaya cuma cakap pd K
After abes kang kita try la kita punya luck
If ada kosong

Makanya kami pun melayan la citer Transformer 
Dalam pada tu perut keriuk2 jugak
Kelaparan shebab xbekpes pape pun 

Abes je movie kami pun jalan terkedek2
Memula pegi toilet
Than terus je tuju Tony Roma utk mencuba nasib
Shampai depan pintu restaurant tgk kosong
K cakap maybe da penuh kot
Dorang dah xkasi orang masuk
Tapi Shaya sempat skodeng 
N nampak ada tempat kosong
Shaya suh K tanya pekerja2 Tony Roma yang duk berdiri depan pintu
Shekali dorang cakap
Masuk la...ada kosong

Wahhhhhh
Gembiranya rasa hati
Masuk terus bayo dl rege makanan
Than terus la proceed mengisi tangki yg kosong

Antara hasil yang diisi pd hari itu

1st Round untuk Shaya

2nd round tuk Shaya

3rd round tuk Shaya

4th Round tuk Shaya dan K
Tuk Shaya sikit dan banyak tuk K coz Shaya xsuka sangat ice cream vanila
Itu hanya sebahagian menu kami
Ada lg yang lain
ngeh..ngeh..ngeh

Hari tu shemua org duk pakat makan beef ribs tu
Dorang siap susun tulang dia membukit
 Time kami masuk dorang tgh makan
Time kami balik pun dorang still tgh makan
Punya la banyak ruang perut dorang

Menu utama yang menjadi pujaan ramai
Overall American Buffet ni memang berbaloi
Next year lau panjang umur nak makan mcm ni lagi

10 comments:

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

photo sangat shuntek
Gadget baru gamaknya ni erk Wa (hehe)
sellu dok terdengar urang sebut2 nama TONY ni
teringin nak gi satu hari nanti

atty's said...

adoi terliur nengoknya wa.

Daddy Ziyyad said...

Saya akan set dalam kalendar, 4th July 2012, nak cuba juga...:)

ieda said...

dik ! cantik pic .. terang2 dan mengiurkan lahhhh .. x leh tgk lama2 .. pose nie ekkekeke
amboiii semua utk shayaaaaaaaa ! manyak tuu makan dik wehhh ngeeeeeeeeee :))

cho_zila said...

besttu.. kiranya dapat gak ler yerk.. baguih usaha jaya...

KSWSK said...

@Kak Dod
tu pakai iphone je kak

KSWSK said...

@atty's
kang cer terai la kak

KSWSK said...

@Daddy Ziyyad
kita jumpa kat sana yer next year..hehehehe

KSWSK said...

@ieda
kebuluran time tu kak..tu yg smua shaya punya..hehehehe

KSWSK said...

@cho_zila
rejeki kami kak