Saturday, 23 July 2011

Kehilangan

Ada tak kengkawan dpt email kehilangan budak ini?

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,
 
Tuan/Puan & rakan-rakan
 
 
Dengan hormatnya dimajukan butiran dan foto seorang kanak-kanak yang hilang sejak 13 Julai 2011.
Mohon perhatian dan kerjasama kepada tuan/puan untuk menghubungi ibu bapa mangsa atau Balai Polis berhampiran seandainya ada melihat kanak-kanak ini.
 
Butiran :
 
·         Seorang kanak-kanak lelaki berumur 10thn (Darjah 4)
·         Memakai t-shirt sukan berwarna merah berlengan hitam dgn cetakan 'S.K Subang Bestari, Tuah',
·         Berseluar sukan berwarna biru gelap berbelang putih dan berjaket berwarna coklat.
·         Membawa beg sekolah berwarna biru dan hitam.
·         Mempunyai ketinggian lebih kurang 110cm, berambut pendek dan mempunyai tanda parut disebelah kanan kepala.
·         Ayahnya menyedari kehilangan anaknya pada 13hb Julai 2011 diantara jam 6.30 petang ke 7.00 petang.
·         Budak ni dibawa oleh seorang perempuan agak berumur, berkulit agak gelap. Dipercaya warga indon
 
 
 Shaya dpt email ni pd 18hb July 2011
Pada 20hb Shaya pegi umah makcik Shaya kat Subang
Tanya kat dia psl budak yg hilang ni
Dia ckp bdk ni bukan la kena culik 
Budak ni cuma lari rumah jer

Budak ni kena marah dgn parents dia
Reason why xtau la kan
Than dia ikut kwn dia blk rumah
N bagitau kat parents kwn dia
Mak bapak dia out station 
N dia nak tumpang semalam

Yang mak bapak bdk ni plak
Bl dah gelabah anak dia hilang
Dorang g jumpa bomoh
Maka terkeluar la ciri2 org yang bwk lari anak dorang tu
Padahal xde pun dibawak lari
Anak dia yang melarikan diri sendiri

Apapun bdk ni dah selamat blk umah
Ini based on citer makcik shaya la yer
If ada tersalah harap dipohon pembetulan
 
Memang baik kita buat email berantai
Cuma lebih baik if kita selidik kebenarannya dulu la kan

2 comments:

Cho Zila said...

dapat gak ni.. harap dah jumpaler.. akak tak lerh dengar cerita gini.. teringat kalau jadi kat diiri sendiri.. aduyai.

KSWSK said...

@Cho Zila
mmg dah jumpa pun kak..bdk tu bkn kena culik