Tuesday, 22 February 2011

Honey Moon Kami Part 1

Arini nak citer panjang sket psl trip honeymoon kami
Kami tak pilih negara asing. Tapi kami stil pegi oversea la kan
(nak jugak sebut oversea....ngeh...ngeh..)
Shebabnya faktor masa yg kurang mengizinkan
Kami plan nak g kejap jer, lau g obersea kena g at least 2 weeks
Br syok nak ronda2 sana, sini dan sinun
Insyaallah next time

2-2 kami pernah g Langkawi
Tapi tak pernah lg stay kat The Andaman ni
Ni 1st time la kiranya
Trip kami bermula dengan baik jugak
Dr umah g LCCT dpt driver teksi yg bertimbang rasa dan tak cekik darah
Even driver tu siap tersesat2 nak dtg jemput kami
Tapi dia tak plak mintak bayaran lebih
Kami plak kesian kasi lebih sket

Kat dlm AA punya kapal terbang
Shaya nak mkn nasi lemak 
Tapi dia ckp tarak la...huhuhuhu....shedih...

Oleh shebab xde nasi lemak
Maka Shaya dgn shelamba 
Mengeluarkan bekal Subway BMT Shaya
(Shaya peminat tegar SUBWAY)
Dan kekecewaan Shaya pun terubat
Tapi shebelum tu  kami order la Air Mineral
Shebab kang tercekik plak kan

Tengah menggokak( ayat Hantu Kak Limah) Subway BMT tu
Tetibeeeee...
Ada cik peramugari dtg senyum
Rezeki kami...hehehehe
Kisah lanjut dia kat SINI

 Shampai kat airport Langkawi
Tuan punya kete sewa dan menanti
Alhamdulillah 
Dpt kete sewa yg keadaan baik dan rege yg agak murah
   
Hotel ni agak jauh jgk dr jln besar
Dekat dengan The Datai
Pantai dia mmg cantik maybe sbb ni adalah private beach kot

Kami ms memula turun ke Pantai The Andaman
Agak teruja jugak la... nak tgk camne rupa pantai tu kat SINI

Kat hotel rezeki kami muarh juga
Kami dpt complimentary lagi
Chocolate Cake ngan Esprit
Shemua shebab kami amik package honeymoon


Chocolate Cake yang kami tak jangka agak besar size dia.
Esprit buat kami
 
Pas chk in kami kuar ronda2
citer ronda2 ni next n3 Shaya akan story mory owkey

Mlm last after abes sesi outdoor photoshoot yg seharian tu
(citer ni pun nnti sy update yer)
Kami decided tuk dine in je kat hotel
Makanan kat sini rege dia agak mencabar minda
Tp portion dia besau  dan mencabar tekak dan perut utk licinkan dr pinggan

 As starter kami amik lobster sup
Lupa plak nak amik gambo tp shodap la jugak

Tgh kami tggu makanan kami sampai
Kami dpt ni plak
Complimentary dr hotel jugak katanya
Walaupun sheketoi daging n setompok kentang....tp ianya sedapppp

Menu shaya mlm tu shaya amik dr kid menu
bunyi mcm 
Apa?? menu budak2
nak tau camne rupa menu tu
Sepinggan bosa spagetthi
Bt kita ni adult yg mkn
Buat dorang lain

Kids yang dorang maksudkan 
Adalah anak2 foreigner yang mmg kita sedia maklum
Makan dlm portion yg besau

tuk Awak Shaya
dia pilih

Nama menu ni shaya dah tak ingat
Yg pasti Ayam la
Yang mcm kuih bingka tu kan sebenarnya kentang dan keledek
shedap amat yer
ni bkn propa yer....ni benar2 shedap

Shebabnya ialah
shiapa yg mmg tau cara pemakanan shaya
Shaya bukan dlm kategori ALAM FLORA yg leh masuk apa sj n kata shedap
harap maklum yer


Oleh Shebab kami turun dinner pun agak lewat
Time kami nak abes mkn tu ramai guest yg dah blk pun
Ada la 2,3 couples je lg yg tinggal
Kami lepak2 sat la kan menikmati keindaham malam

Shekali waiter tu dtg bwk ni plak

2 ketoi chocolate
 Katanya ni pun free gak tuk kami
Shaya bukan fanatik coklat ni
So Awak Shaya la yg untung
Dia telah menghilang 2 ketoi coklat tu dgn jayanya
hehehehe

Pas settle ilangkan chocolate tu
Kami mintak bil
Cuba teka bape bil kami
Hahahahahhaha
(dan...dan..golak)


8 comments:

dilaOHdila said...

wa, food hotel ni shuntek
** dah gi satay uk ke? sweet kan satay tu
leh aa datang lagi

☆ lieya latif ☆ said...

wah ...best2....syok tgk entry mkn2 ni kak wa....

Azueriena Norash said...

wallaaa sgt beruntungg ler uolls...mcm2 complimentry ler plakkk...nak2 lepak pun kat 5 star nyer otel....perghhhh....x dpt ku bayangkann....besttnyaaa kann mesti romantik tuu...teringinn plak nak honeymoon sekali lagi...chewahhhh....aci x??

kswsk said...

@Kak DOD
mmg kak..presentation mantop

kswsk said...

@Lieya
lapo tak tgk n3 akk nih...

kswsk said...

@Azue...
dtg ler..amik jgk package honeymoon..ada trick dia yg nak kena ikut br leh dpt smua tu...

DeLancrettLurpak said...

Wa, ko amik package ni thru hotel or thru airasia promo, cer citer...

kswsk said...

@Mimah
kang aku citer dia punya detail yer