Thursday, 16 June 2011

Sabah Trip Part 1

 Shalam buat shemua
Shuka tak deco n wallpaper umah KSWSK ni?
Munger2 lagi gitu kan
hehehehe

Ok
Hari ni nak shambung citer trip g Sabah ritu
Kalau nak ikutkan trip asal kami mmg agak panjang
Dlm 8/9 hari
Shebab kami plan mmg dan ronda kasi abes 1 Sabah
Tapi oleh kerana faktor cuti dan kojer
Maka cuti kami pun dikontotkan kepada 5 hari jer

Kami pegi pada hari Ahad 15hb May balik 19hb May
Jumaat 20hb masuk opis than 23rd May Shaya operation

1st Day kami shampai Sabah tu dah tengahari pun
Cabaran memula ialah bila keta sewa yang ditunggu tak kunjung tiba
Call byk kali asyik ckp on the way
Tunggu punya tunggu dah dekat sejam lebih
Perut dah lapo
Kepala sudah toing-toing
Last2 amik kete sewa kat airport je la
Mahal sket la sbb ada insurans
 
Plan asal nak amik kancil jer sbb takat 2 org je kan
Tapi dituka kpd Saga BLM
Luas sket
hehehehe

Rupanya keputusan menukar kereta disaat akhir itu
Memang 1 tindakan yang tepat
Shebabnya ialah jln nak naik Kundasang tu
Jln kampung yg berliku-liku n sempit
Mendaki dan menuruni bukit bukau plak

Lau ada lori kat depan maka terpaksa la
Mengekor jer sepanjang jalan
Contohnya cenggini la

Sesi mengekor lori telah dimulakan dengan jayanya
Time kami naik Kundasang tu
Nampak banyak kabus
Rupanya menurut org tempatan dlm waktu kul 3pm mcm tu
Memang waktu kabus tgh banyak
So kena memandu dengan lebih berhati-hati

Tapi ada gak yang bestnya bila berkabus ni
Dapat rasa dan bau udara segar
Memang syok amat la







15 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bestnyer Wawa gi honeymoon ke Sabah yekk?
syoknyer kat Kundasang tu yer.. dah tengahari pun masih berkabus.. mesti sejuk tu...

Idida Aziz said...

salam wawa....mmg lama xmenjenguk kwn2 lama...mmg rindu jaman berFP /berblog....tp tu la..masa xmengizinkan...tima kasih masih sudi jenguk ida...hehehe...ni yg buat rindu aktifkan diri balik....

eB ezrin said...

alahai, biler la leh gi nih hu3

Daddy Ziyyad said...

Berapa RM sewa kereta kat epot tu?

Saya plan nak ke Sabah juga...

Hmmm..ada sambungan entri jalan jalan Sabah lagi kan lepas ni? Saya nak baca..:P

Nana said...

ADEH TERINGAT MASA G KUNDASANG ARITU
SERAM
ikut jalan ni dah gelap tp jam baru kul 6 hehe...tp bila nampak ke gunung kinbalu depan mata..kagum sehh

Mr AA said...

besnya!! teringin sangat nak p sabah :)

ieda said...

wa wawa ke sabah yee .. dah lama akak x mai sini , sampai ke sabah akak x tahu huhuh :)00
ada ole2 buat akak tak ?? FM ekekeke

KSWSK said...

@Kak Madiha
thari dia dah mcm ptg kat sini kak..pagi dia yg mcm thari..

KSWSK said...

@Idida
bila ada ms terluang jenguk2 la wa kat sini

KSWSK said...

@eB
insyaallah ada rezeki tu kang

KSWSK said...

@Daddy Ziyyad
RM140 sehari siap ngan insurans

KSWSK said...

@Nana
betul..mmg mcm ceram kan lg2 dah gelap

KSWSK said...

@Mr AA
pegi la if ada peluang

KSWSK said...

@Kak ieda
Wa g coti kak...bln sopink2..xde memborong pun...

Yatie said...

selamat datang ke sabah, even entri da lama dan saya baru nak komen :)