Friday, 17 June 2011

Sabah Trip Part 2

Shambung citer hari pertama trip g Sabah
Perjalanan naik ke Kundasang tu amik masa dlm 2 jam jgk la
Mana yang bawak anak kecil or orang yang senang mabuk
Harap bersedia la yer
Kejadian muntah mungkin akan berlaku
Pemandangan kat tepi jln pun sayup2 jer
Curam seh..
Dah la kabus makin lama makin banyak
Kena senantiasa waspada dan berhati-hati

Ha..ini just peringatan la yer
Sila la tapau makanan dinner anda shebelum anda naik ke Kundasang yer
Shebab kedai kat Kundasang tu boleh dikira dengan jari
Dan takut time sampai kat Kundasang kedai shemua da tutup
Kami haritu berenti makan lunch yg dah lewat kat area Putera Jaya
Than terus tapau makanan tuk dibawa naik ke Kundasang

Sebelum pegi kami dah booking siap2 resort
Kami guna AGODA  
Ada la dapat spesel rate sket kan
Memula ingat nak amik Kinabalu Pine Resort
Shekali dah fully booked
So kami amik Celyn Resort
Not jugak la

Celyn Resort ni dia selepas Kinabalu Pine Resort
Dlm 10-15min la jarak dia
Masa kami shampai tu dah dekat pukul 6 ptg

Jalan nak masuk ke Celyn Resort ni agak mencabar
Sempit dan memula premix than half way hanya ada crusher run jer
Lampu jalan mmg xde yer
Sib baik kami sampai tu stil lg xbape gelap
Ni amik time nak balik

Ni time sampai

Dari jauh sayup2 dah nampak resort tu
Terus jadi teruja
hahahahaha
Resort kami yang no 2 dari belah kiri
Kami dapat tingkat atas


Sampai lobby resort trus check in
Time nak makan pun kena dtg kat sini
Gambar ni amik time check out yer. Tu sebab terang bederang
Cenggini la rupa bilik kami tu
Kami amik Kinabalu Wing
Lau nak ikutkan rate asal dia RM200
Tapi kami dapat RM 189.00 sahaja termasuk bekpes
Shemua bilik ada balcony
So leh la lepak2


Bilik kami yang belah kiri tingkat atas



Pada Shaya
Bilik ni just nice la tuk kami berdua ni
Mana yang dtg ramai2 pun ada gak bilik yg bersesuaian

Pas maghrib kami duk lepak2 kat balcony ni sambil dinner
Menikmati pemandangan alam
Keadaan senja di Kundasang sekitar pukul 6.30 petang





14 comments:

SayangSal said...

wa...syok la yer.....wa ada muntah tak?..he he he.....:)

Daddy Ziyyad said...

Terasa damai aja kan lepak kat situ....teruskan bercerita...menarik ni..

ZanaNordin said...

wahhh...rindu nak pergi Kundasang lagiiiii

ok gark celyn resort nie kan wa....boleh ler try kot2 sampai ke kundasang lagi..

eB ezrin said...

uishhh jelenyer eB tgk.. hu2

norsharmila said...

teringin nk pergi sabah jgk ni..xtw ade rezeki ke x..

fLo said...

nice place...nk pg jugak nnti....

KSWSK said...

@Sal
ahlmdllah ok jer xde muntah

KSWSK said...

@Daddy Ziyyad
mmg damai amat

KSWSK said...

@Zana
mmg ok pun zana..

KSWSK said...

@eB
Jln la jeles2 sgt..sikit2 je jadi la..hehehehe

KSWSK said...

@norsharmila
insyaallah ada rezeki tu nanti

KSWSK said...

@flo
g ar babe..bkn jauh sgt pun dr kuch tu..

Siti Azlina Abdul Aziz said...

alahai sweetnya bilik tu...suasana pun sangat romantik i like la :-)

KSWSK said...

@siti
Ajak la encik aim dtg sini