Thursday, 8 December 2011

Al Diafah

Ini cerita penuh utk n3 memula td
Sesi JJCM kat area Sri Petaling plak
Kalini Shaya dan K
Try makanan Arab plak
Kat Restaurant Al Diafah

Lau nak ikutkan ni kira 1st time
Nak makan makanan Arab
K mmg dah byk kali ajak
Shaya je yg xmau

Last weekend blk dr Segambut
K tanya nak mkn apa
Shaya suruh K yang pilih
Makanya dia ckp 
Jom kita try nasi arab kat Sri Petaling

Otw nak g Sri Petaling
Ternampak la plak
Ada warehouse sale Hush Puppies kat Hotel Sri Petaling
Apa lagi
Kira mcm 1 stone killing 2 birds la
hehehehehehe

After sopink2 kat warehouse sale
Perut pun lapo
Terus le singgah kat Al Diafah ni
Memula masuk
Agak terpesona
Lavish sungguh decoration restaurant ni

Bahagian Entrance

Bar


Kalau la rumah Shaya mcm ni
Confirm Shaya kena amik bibik
Sbb nak mengemas brg2 perhiasan tu semua

Masa membelek menu
Rasa mcm nak order semua
Nafsu makan tetiba mari
hahahahahaha
Segala bagai jenis kebab

Jenis-Jenis Nasi
Akhirnya Shaya dan K pilih 
Al Diafah Rice With Quarter Mandy Chicken Tuk Shaya

Mendy Rice With Mendy Lamb
Sup Sayur
Chrysanthemum Tea
Banana Juice


Acar Timun
 Secara keseluruhannya
Makanan kat sini mmg SODAP
Seyes sedap
Nasi dia mmg just nice
Ayam dia garing, kambing dia lembut
Sup dia pun berasa
Even acar timun dia pun sedap
Kami siap mintak tambah
(Still terasa kat tekak ni kesedapan dia)

Buat yang nak merasa kesedapan makanan kat Al Daifah ni
Sila la contact or sekodeng web site dorang yer

 No tepon dorang : 03-9059 6237 / 39
Website plak : www.aldiafah.com.my

Dorang tgh buat promosi tu
Ada diskaun 25%

6 comments:

Tihara said...

sedap nye nasik mandi..bila tah nak rasa makan ni :)

aReLaN said...

uish...makanan dia mmg menambat perut.ble la nk g mkn tmpt2 cmtu.hmm...

nurbeena said...

lapor...lapor...

SayangSal said...

wa...tgk tempat makan nie pun dah selera wa...bak kata ko...kalau umah kita cam nie...memeng jenuh nak lap semua perhiasan yg ada...he he he

eB ezrin said...

nmpk exclusive eh? :)

Daddy Ziyyad said...

saya baru aja makan nasi arab kat Saba Cyberjaya.

Pernah makan kat Saba? atau Rawsha? mana lagi sedap, kat Al Diafah ke kat Saba/Rawsha?