Monday, 12 December 2011

Ombak Rindu

Shaya dan tgk citer yang menjadi sebutan ramai ni
K mcm biasa menjadi mangsa angkutan
hehehehehehe

Overall citer dia ok
Tapi tak sesedih mcm kita bc novel dia
Maybe sbb ms yg terhad
So byk situasi dlm novel
Yang tak boleh nak diterjemahkan dlm filem
Dan juga ada certain jln citer yg ditukar
Tak sama dengan kisah dlm novel

Shaya secara jujurnya
Agak skeptical bl memula dl
Maya Karin yg diberi kepercayaan tuk pegang watak izzah
Tapi bl dah tgk Shaya puas hati
Maya Karin mmg pandai mainkan perasaan dalaman
Lirikan dan renungan mata sedih Maya Karin
Buat Shaya sebak
Shaya rasa kesedihan yg ditanggungnya

Aaron Aziz mcm biasa la
Dia kan hero wayang
Lakonan dia tak menghampakan

Lisa Surihani plak pd Shaya out la
Sbb watak antagonis dia tu
Buat Shaya gelak
Memek muka dia time marah sama je kat semua scene
Balik-balik ckp jerit-jerit, marah sambil ketap gigi, hidung kembang kempis
Hahahahhahaha
(maaf yer Lisa)
Tapi emosi kat mata
Shaya tak nampak

Dari segi OST plak
Lagu-lagu Ombak Rindu ni semua puitis
Lirik yang kalau dihayati mmg mampu bikin hati syahdu
Tapi bl dlm filem Shaya tak bape terasa
Tak mcm OST Lagenda Budak Setan
Shaya tersedu-sedu bl lagu Bila Cinta tu berkumandang

1 perkara yg xbape nak bkenan dimata Shaya
Berkenaan tudung Maya Karin tu
Tak bape nak cantik
Kalau pun nak gambarkan gadis kampung
Jgn la pakai tudung bawal nmpak serkop
Nampak mcm selekeh sket la




6 comments:

zahira said...

alaaa...still x berpeluang nak gi tgk Ombak Rindu! tp ramai yg ckp cite dia x sebest baca novel.

Nana said...

ehe tau xpe
tudung tu alahai
lemah nengok
dah lama2 skit baru ok tudungnye

aReLaN said...

hahahah...komen last tu sme ngan si dia nye komen.nme gadis kampung tp tudung n dressing dh xde rpe gadis kampung pn.adoiyai...

Cho Zila said...

akak juga dah pergi tengok... tak ralat cuti half day sekalipun.. memang best...

Alieza Dayasari said...

pandangan awak terhadap lisa surihani tu mmg betul. gaya kak lisa marah sama jer kan.. sekali lagi cinta pun cam tu...

terus usaha akak lisa utk memantapkan lakonan.....

Azueriena Norash said...

sama ler...aii pun dah nengok ombak rindu tu..nengok midnight lagi...x berapa nak feel lar..ker aii yg xder perasaaan?maybe banyak sgt kot baca & nengok drama kisah mcm nie...

so far...aii rasa..biasa2 jerk ler citer nie...aii x suker lisa tu jadi Mila...x sesuai...

aii suker mael tu..menjadi watak dier....

psstt..buruk bebenor maya pakai tudung kan....org kg skrg nie lawa2 aper...hehehe....

Ehhh siokk lagi nengok Drama Tentang Dhia tauuu