Tuesday, 13 December 2011

X-Gear

Ingat tak ritu Shaya ada cite psl kisah Cikaro
Pastu Shaya psl no WVW

Ikut plan asalnya
No WVW Shaya tu adalah tuk kete ni
Nissan X-Gear..Kaler pun sama ler


Tapi....
Shaya terpaksa membatalkan niat Shaya itu
Kerana kete ni xde stok dik non
Sape booking skang ni silap2 5 bln br dpt
Tak ke jenuh

Shaya punya kes kan
Bermula 2 weeks after Raya Puasa
Time tu menurut SA Nissan
Kete ni br 2 minggu je kuar kat market
Shaya dan K
Belek punya belek
Design, spec n harga agak menarik
Dah siap test drive lg tu

Tanya SA tu stok ada tak
Dia dengan tahap keyakinan 500%
Ready stock mmg dah ada
Lau loan semua ok
Dlm ms 2/3 minggu dah bleh dpt kete


Dr situ Shaya dah K pun setuju la
Nak amik Nissan X-Gear tu
Submit loan kat bank
G carik no WVW tu
Kira org kata
Semua dan settle la kat side kami

Kisah berdolak dalih bermula
Time memula nak sign agreement loan ngan bank
SA tu ckp
Stock kete putih maybe lambat sket
Ok kami faham sbb itu kami dah maklum
SA gebu-gebu comel tu ckp
If kami nak cepat
Kami kena call or tulis email Tan Chong punya customer service

K dah email
Tarak respond
K tepon tuk kali pertamanya
Jawapan dia
Sorry sir i cant give u answer
Coz we're out off stock at the moment

 Selang seminggu
K call lg
Kali ni dia jwb
Stok akan sampai dlm ms 2 bln
K dah menyirap
SA gebu-gebu kami plak
Bl tanya
Jawapan yg sama
Shaya tgh push bos ni

Minggu seterusnya
Call SA dah tak berani jwb
Blk2 ayat sorry td tgh drive, nnti sy call blk
Udahnya smpai la kemlm
Idak le dia return call pun
Sampai 1 hari Shaya call
Shaya siap ckp
Ni tgh drive lg ker? ke nak akk call blk semula
 Terus dia gelak2 malu
Sbb tau kena sindir

Minggu seterusnya
Kejadian yg sama berulang
Call service center
Kali dorang ckp tggu 4 bln plak
Giloooo
hahahahhaha
Dr 2 bln jd 4 bln
If call lg skali agaknya jd 6 bln

Bosan dgn sikap SA kami yg suka nau berdolak dalih
Shaya mntak tlg kwn Abg Shaya
Tapi tu la
Mmg nationwide pun kete tu xde stok
Mmg kena tggu dlm 3 bln atau lebih
Tapi ngan kwn Abg Shaya tu
Shaya tak menyirap sgt
Sbb dia berterus terang
Ni SA yang kat BBBangi tu
Xmo ckp terus terang

Shaya dan K
Mengalami kesulitan jugak
Sbb skang kete dan tinggal 1
So Shaya dan K
Kena share kete
Pepagi Shaya anto K keje
Ptg kang amik dia dr opis

Dlm ms yg sama
Kami tgk juga option2 yg lain
Malang2 sbb kan tragedi kat negara jiran kita
Stock kete2 import yg biasa2 smua tarak
Yg ado smua keta mewah
Kami blum mampu lg

Sampai la suatu hati sekitar pertengah bln lepas
Jalan-jalan kat Alamanda
Skali ada kete yg menjadi idaman
Kete yg sememang amat sesuai ngan WVW itu
K terus approach SA tu
Cite kisah kami
Prang..Prung...Prang..Prung

Akhirnya
Kini kami sedang menanti kehadiran WVW kami itu
Kami dah test drive jugak kete ni
Shaya suka sbb dia laju
hehehehehe

 So bt rakan2 yg berhajat nak bl kete ni
Sila la bersedia utk menjadi penanti yg terhormat
Sbb stok kete ni mmg lambat yer
Andai ada SA yg ckp stock mmg ada
Sila suruh dia tnjuk dl kete tu
Lau idak kang jd mcm Shaya
Penantian selama 3 bln yg sia2



5 comments:

Daddy Ziyyad said...

SA kereta adalah antara manusia yg paling pandai bermain kata kata, baik masa mempromosi kereta, mahupun apabila ada masalah dgn booking/delivery.

aReLaN said...

hahahah....lbih krg cm kes my girl.angkat myvi je padahal.ckp bkn men lebat lg SA tu.ye2 je ckp dpt lps rye la apa.last2 lps dkt 3 bln gk la br dpt.

eB ezrin said...

me nk bli kete len tp x mampu lagi. ekekekeke

nurbeena said...

lamanya nak tunggu...berjinggut patah kaki

Jasfyra said...

wow!! keta yg baru ni keta apa lak kak?mesti lg besh ni