Thursday, 26 December 2013

Clarks

Shaya kenal jenama ni dr jaman tecik-tecik lagi
Abah mmg suka pakai kasut Clarks
Sampai la ni pun
Kasut tu dia pulun pakai hari-hari
Tanpa rasa jemu

Tak dinafikan
Kasut Clarks ni mmg selesa dan tahan lama
Cuma rege dia tu je yang kurang selesa
hehehehehe

Bulan 10 ritu ada Clarks Warehouse sale
Shaya dah siap plan nak amik cuti hari Jumaat lg
Demi nak pegi Warehouse Sale tu
Tak cuti pulak dah abes
Takan nak amik Unpaid
Bila bagitau pada Encik Kay
Dia xkasi amik unpaid
huhuhu

Dalam hati Shaya
Punah la harapan nak joinkan diri
Dalam warehouse sale tu

Hari Ahad tu
Kebetulan ada kenduri kawin 
So Shaya ckp pd Encik Kay
Pas g kenduri kita singgah kejap yer
Sib baik dia ok

Lau nak ikutkan dari umah kenduri kat Ampang tu
Ujan punya la lebat
Tapi demi memenuhi permintaan wife nya ini
Gigih la Encik Kay meredah keadaan traffic yg agak congested tu

Sampai je kat The Club
Sib baik nak parking sonang
Lau idak mau ada yg kena bebel
huhuhuhu

Bila dah masuk kat Hall dia
Fuhh lega
Org xde la ramai sgt
Dan yang paling penting ada aircond

Tuk memudahkan kita pilih kasut
Dorang tampal siap-siap kat dinding semua kasut yang ada
Kat pintu masuk dewan
Ikut kategori dan harga

Kat dalam dewan pulak
Dorang bagikan kepada 2
Tuk womens n mens
So Shaya n Kay pun berpecah
Mencari kasut masing-masing

Sesi menyekodeng pun bermula
Oleh kerana kami dtg dah last day
N dah potang
Makanya byk la kasut yang dah abes

Memula Shaya carik kasut tuk Khaleef dulu
Sbb takut kang dia bosan n penat
Jenuh plak nak suh dia try kasut one by one

Yang senangnya kat warehouse clarks ni
Kita amik dl berapa byk kasut yang kita rasa cam best
Bwk semua tu kat luar dewan
Try one by one kat luar tu
Mana yang kita nak kita pegang
Mana yang tak nak bagi je pada staff dorang
So xde la kita bersesak-sesak buat semua benda dalam dewan tu

Masa sesi menerai ni
Satu kejadian telah terjadi
Handphone Shaya tercicir
Nasib baik la
Pekerja Clarks tu jujur
Bila Kay call dia jawab
Kalau idak
Abes la ilang tepon ku itu

Pilih punya pilih
Shaya dapat 2 pasang kasut, 
Khaleef 2 pasang
Daddy Khaleef 2 pasang
Daddy belikan Atuk n Nenek Melaka sorang sepasang
Nenek Sg Besar kami suh pilih
Dia kata xde yang berkenan

Kasut yang Shaya pilih ni
Shaya match dengan semua jenis pakaian
Even pakai baju kurung pun
Senang nak jalan laju-laju
Kejar officer kat authority

Kesimpulannya
Clarks Warehouse Sale sgt best
Next Clarks Warehouse Sale menjadi matlamat kami
Skang tgh tiap hari kumpul duit dalam tabung ikan
Sampai masa sale tu nanti
Kami akan pecahkan tabung itu


2 comments:

eB said...

cantek kasutnya.... snang nk berlari ya.... i lioke :)

Daddy Ziyyad said...

tak pernah beli kasut Clarks tu...hihihi...mahal bebenor...saya pun bukan jenis berduit...tapi tak pernah pulak dengar ada warehouse sales Clarks...kot ada lagi, boleh la saya try tgk...hihihi..mana tau ada yg kena dgn bajet saya