Tuesday, 24 December 2013

Swiss Garden Golf Resot & Spa Damai Laut

Actually pegi hotel ni dah lama pun
Tp arini baru nak ngomel2 psl hotel ni
Buat yang nak g oliday kat sini
Leh la dijadikan rujukan

Shaya dan K
2-2 1st timer
Stay kat hotel ni
Shaya punya expectation 
Agak tinggi jugak la
Sbb sebelum pegi tu ada gak baca
Review org lain
Mcm best jer

Tema holiday
Free n Easy
Agak-agak ada tempat best
Kami stop kejap

Time pegi tu
Tengah musim padi tgh masak
Siok je mata memandang kiri n kanan jalan



Kami singgah la kejap
Kat Teluk Intan
Tapau Mc D n amik gambo menara


Kami gunakan bantu incik google map
Sbb tak pernah sampai kan

Time kami pegi tu
Jalan masuk ke Swiss Garden ni
Dorang tgh nak besarkan
Penuh dengan tanah merah
Aduyaiiii

Smpai just ngam2 waktu nak check in
Kami amik Deluxe Garden View Room
Rate masa tu RM 311.00
Tgk dari luar cantik jugak hotel ni
Tapi bila masuk bilik skali ada bau kepam plak

Malam kami dinner kat hotel je
Sbb nak kuar mkn xtau nak g mana pun
Tapi style kat Swiss Garden tu
Main course kita kena order lain
Sbb buffet dia cuma tuk side dish je
Mcm salad, cake, appetizers

Satu perkara yang Shaya rimas kat hotel ni ialah
Hotel ni banyak lalat
Makanan lau lama sket terdedah
Sure kena hurung
Maybe sbb hotel ni dekat dengan ladang buah
Yang gunakan baja organik kot
Bagi yang pengeli geleman pada lalat
Mungkin hal ni jd penyebab tuk anda tak makan

Based on star rating
Hotel ni 4 bintang
Tapi pada Shaya mcm tak 4 bintang
Lebih-lebih lagi isu lalat tu
If ditanya nak dtg lagi tak
Jawapannya
Kena fikir 3,4 kali dl

Antara view waktu senja







2 comments:

NinaAz said...

hotel ni masuk kedalam sgt kann. sb tu kot bau kepam dgn lalatnya. hehee

lieyalatif said...

iye lah...setahu lieya hotel ni antarai yg best org kate...rupenye mcm ni plak jadinye yeak..... ape pun thanks sbb share, berguna tu utk mereka yg sedang plan nak stay kat hotel nie.....